Jump to content
Kwstas Stefos

vw golf mk 7 TDI , υποψηφιος αγοραστης γνωμες κτλ

Recommended Posts

καλησπερα παιδια , καινουργιος στο φορουμ ,σκεφτομαι να αγορασω το euro 6 vw golf mk7 tdi , το εχει κανενας? θελω γνωμες , προβληματα και ποσα κμ εχει ο καθενας σας 

το τελευταιο μοντελο μονο 5ταχυτο βγαινει? ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου γειά σου.
Έχω την έκδοση Bluemotion με 52.000 χιλιόμετρα από το καλοκαίρι του 15. Το δικό μου είναι Euro5 με 6ρι μηχανικό (λόγω έκδοσης).
Το "απλό" βγαίνει είτε με 5ρι μηχανικό ή dsg αυτόματο διπλού συμπλετκη.
Χτύπα ξύλο, το δικό μου ήταν απροβληματιστο μέχρι τώρα. Μέση κατανάλωση 4.2 τον χειμώνα κ 3.9 τον υπόλοιπο χρόνο.
Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι για το 7.5, δηλαδή το facelift, αλλά μια επίσκεψη στο site του μοντέλου θα σου λύσει την απορία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα το 1.6TDI 105ps 5άχυτο, 105.000Κm από 1/2014.

>Μέση κατανάλωση στην πράξη είχα 6.5lt/100km, αλλά κυρίως με κίνηση σε πόλη και το πήγαινα και σβέλτα γενικά. Τα 3-4-5lt/100Km είναι ίσως εφτικτά, αλλά οδηγώντας χαϊδεύοντας το γκάζι με χειρουργικές κινήσεις και όχι με φυσιολογική ξένοιαστη οδήγηση - το οποίο είναι πολύ κακό για το DPF γενικά.

>Προβλήματα τίποτα το σημαντικό, αλλά χαζοπροβληματάκια έτσι για το γμτ, είχα. Είχα ανοίξει και ένα σχετικό topic.

>Ξεκούραστο σε ταξίδι, αν και ένα κλικ γκαζάκι πάνω του χρειάζεται. Προσπέραση με κόσμο/μπαγκάζια σε επαρχιακό είναι με γκάζι στο πάτωμα αλλιώς..

>Ανάρτηση ξεκούραστη, όχι σπορ, σε ελιγμούς με πολλά το αμάξι πλέει αλλά έχει αρκετά μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης - ανάλογα και με τα ελαστικά βέβαια. Για το μέσο οδηγό είναι ΟΚ.

>Τίμιο αυτοκίνητο overall. 

>Αν κάτι με χαλούσε είναι τα φρένα του σε σβέλτη οδήγηση. Με λίγο πιο δυνατό φρενάρισμα από 130-140+, άναβαν πανεύκολα. Ίσως έχει να κάνει και με τα υλικά τριβής αλλά μόνο τακάκια είχα αλλάξει στα 45.000Km (Ferodo).

Edited by PiNiOn
Link to comment
Share on other sites

1.6tdi mk7 rline 110ps...κανένα πρόβλημα στα 40000 που το έχω.... Καταναλώσεις 5.4 μικτό καλοκαίρι γύρω στο 6 το χειμώνα με ελαστικά 225 45 17! Τίμιο αμάξι σε γενικές γραμμές με αρκετή ροπή! Με ένα απλό πρόγραμμα και το 105 και το 110 φτάνει 140 με 150 αλογάκια και 30 με 32 κιλά ροπή! Και γίνεται πραγματικά άλλο αμάξι με μικρότερη κατανάλωση στην νορμάλ οδήγηση και παραπάνω στο πάτα!!! Μεγάλο μειων τα ελληνικά πετρέλαια κατά τα άλλα αξίζει! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά! Εγώ έχω το bluemotion 1600  diesel 5 ταχύτητες . Από τον Οκτώβριο του 2016. 35000 χλμ σήμερα και μου εχει ηδη άλλαξει η αντιπροσωπία έναν τεντωτηρα στο λουρί της μηχανής..... λεπτομέρειες δεν ξέρω γιατί το παρέλαβα η ίδια και δεν μπήκαν στον κόπο να μου εξηγήσουν.  Το λουρί ξανά σφυρίζει και μετά από καμιά 50αρια χλμ με ταχύτητα από 60 έως 100 ακούγεται και άλλος θόρυβος απροσδιοριστος και καινούργιος.  Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο μεταλλασσεται ,αλλα μου έχει σπάσει τα νεύρα.  Επίσης τα φώτα του δεν είναι δυνατά...υπερπροσπαθεια για να οδηγήσω βραδινές ώρες.  Θα το πάω πάλι αντιπροσωπία για τους θορύβους αλλά όποιος μπορεί απο εσάς ας μου πει για τα φώτα.....Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα filitsa75, ένας θόρυβος μπορεί να είναι πολλά πράγματα οπότε καλό θα ήταν να κάνεις μια επίσκεψη σε ένα συνεργείο να το ακούσουν. Όσο για τα φώτα, είναι ένα αδύναμο στοιχείο του αυτοκινήτου. Μια απλή λύση είναι λάμπες τύπου Philips X-treme vision (+130%) αλλά έχουν ως αρνητικό 1) το κόστος και 2) ότι δεν διαρκούν το ίδιο όσο οι απλές αλογόνου, δηλαδή συνήθως στα 2 χρόνια καίγονται.

Link to comment
Share on other sites

Το πήγα αντιπροσωπία.  Μου είπαν ότι πρέπει να το κάνει εκείνη την ώρα για το ακούσουν.  Μου είπαν να τους το στείλω με βίντεο.....Αυτό θα κάνω....Όσο για τα φώτα...Ευχαριστώ τουλάχιστον δεν είναι η ιδέα μου χαχα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.