Jump to content
AUDI7

Το νέας γενιάς Audi A1 αποκαλύπτει την εμφάνισή του

Recommended Posts

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση, και το Audi A1 είναι έτοιμο να φορέσει τη νέα του ενδυμασία, η οποία θα του δώσει παραπάνω πόντους στη μάχη της κατηγορίας των premium σουπερμίνι. Ήδη τα πρώτα μοντέλα βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου A1 είναι η υιοθέτηση στοιχείων από μεγαλύτερα μοντέλα της Audi, όπως η εμπρός γρίλια Singleframe, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ στο μοντέλο των φωτογραφιών διακρίνεται το πίσω σπόιλερ οροφής, τα πλαϊνά skirts και ο πίσω διαχύτης. Εκτός από το πιο επιθετικό στυλ, το γερμανικό μοντέλο θα διαθέτει νέας σχεδίασης καθρέπτες, ενώ θα λείπει το παράθυρο της κολόνας C, μία κίνηση που αποσκοπεί κυρίως στον περιορισμό του κόστους.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σχετικά με το εσωτερικό. Εικάζεται πως το νέο A1 θα διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά και θα είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης, αλλά και με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Τα κυριότερα σημεία θα περιλαμβάνουν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας MMI με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Κάτω από το καπό, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει μία ποικιλία υπερτροφοδοτούμενων 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων.Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά οι αναφορές υποδηλώνουν ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει τον TFSI 1,4 λίτρων με τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις (125 PS, 150 PS και 190 PS), τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρων με 155 PS, καθώς και έναν τετρακύλινδρο TSFI 2,0 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 252 PS, στην έκδοση S1 και 300 PS στην κορυφαία RS1. Το νέο Audi A1 θα λανσαριστεί στα τέλη του 2018, ενώ η επίσημη αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

 

Πηγή newsauto.gr

zaa.jpg

zaaaa.jpg

Edited by AUDI7
Link to comment
Share on other sites

Νέο Audi A1. Αυτό είναι

Διέρρευσαν επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Audi A1 αποκαλύπτοντας μας τα πάντα για το νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης της γερμανικής εταιρίας. Το μοντέλο ακολουθεί την πρόσφατη σχεδιαστή της Audi με έντονο σχεδιασμό, εξάγωνη γρίλια και επιθετικούς προφυλακτήρες.

Βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου VW Polo, την MQB A0 και θα προσφέρεται μονάχα σε πεντάπορτη έκδοση. Οι διαστάσεις του έχουν μεγαλώσει, με το μήκος του να αγγίζει τα 4 μέτρα.

Αντίστοιχα βελτιωμένοι είναι και οι εσωτερικοί χώροι, ενώ η νέα ανάρτηση θα προσφέρει και προσαρμοζόμενο έλεγχο απόσβεσης. Στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI Touch, με μια μεγάλη οθόνη αφής, ενώ πιο κάτω υπάρχουν οι διακόπτες του συστήματος κλιματισμού. Επίσης υπάρχει και το ψηφιακό ταμπλό, το Virtual Cockpit όπως το ονομάζει η εταιρία.

Μηχανικά θα φορά κινητήρες απόδοσης έως 200 ίππων και στις φωτογραφίες βλέπουμε τις εκδόσεις 35 TFSI και 40 TFSI, εξοπλισμένες με το S Line πακέτο. Η πρώτη φορά τον 1.5 TFSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων με 250 Nm ροπής και η δεύτερη τον 2,0-λιτρο TFSI απόδοσης 200 ίππων με 320 Nm ροπής.

Πηγή autoblog.gr

dd.jpg

dddd.jpg

d1.jpg

d2.jpg

d3.jpg

Edited by AUDI7
Link to comment
Share on other sites

Με 250 PS το Αudi S1;

Πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του και αρκετά πιο γρήγορο θα είναι το επερχόμενο S1, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Μετά το ντεμπούτο του ολοκαίνουριου A1 Sportback, δεν άργησαν να έρθουν στο φως οι πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο S1 που θα βασίζεται φυσικά πάνω στο νέας γενιάς μοντέλο και σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε θα ντεμπουτάρει στα τέλη του 2019.

Ενώ στην κορυφαία του έκδοση το A1 εξοπλίζεται με έναν 4κύλινδρο 1.400άρη turbo απόδοσης 200 ίππων, το S1 λέγεται πως θα «φοράει» έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 250 ίππων σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, λέγεται πως η MQB A0 πλατφόρμα θα του επιτρέπει να έχει καλύτερη επιτάχυνση από το τωρινό S1 που φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ.

Όσον αφορά την εμφάνιση του μοντέλου, το A1 Sportback υιοθετεί ήδη μια πιο επιθετική εμφάνιση και στην έκδοση S1 πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις με μεγαλύτερες ζάντες, πιο μακρύ σπόιλερ κ.α
Στο εσωτερικό, το S1 θα διαθέτει και το Virtual Cockpit σύστημα της Audi, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών MMI θα συνεχίσει να προσφέρεται μαζί με μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Αναφορικά με τα συστήματα τεχνολογίας να πούμε πως το Α1 είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων με προσαρμοζόμενο cruise control αλλά και με το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Το νέο Audi A1 θα μπει στις αγορές στο τέλος του 2018, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Πηγή autotriti.gr

 

45.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A1

 

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέας γενιάς A1, η Audi ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ήδη η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell, στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Η απόφαση της εταιρείας να κατασκευάζεται το μικρότερο μοντέλο της γκάμας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει να κάνει τόσο με την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Seat, όσο και με το γεγονός ότι το νέο A1 χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τα Seat Ibiza και Arona, MQB A0. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Audi συναρμολογείται στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς την αρχή είχε κάνει στα μέσα του 2011, το crossover Q3, που πλέον θα κατασκευάζεται στη ουγγρική μονάδα του Gyor.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Audi A1 περιλαμβάνει προς το παρόν αποκλειστικά βενζινοκίνητα σύνολα, που ξεκινούν τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου με 95 και 115 ίππους. Από κει και πάνω υπάρχει και ο 1.5 TFSI των 150 ίππων, ενώ η κορυφαία έκδοση 40 TFSI διαθέτει τον δίλιτρο turbo των 200 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic 6 σχέσεων.

Τέλος, στο εσωτερικό κυριαρχεί η οθόνη αφής, η οποία φιλοξενεί τις λειτουργίες του συστήματος infotainment ΜΜΙ, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit, το σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών καθώς και το ηχοσύστημα με την υπογραφή της Bang & Olufsen.

xd.jpg

xdd.jpg

xddd.jpg

Πηγή newsauto.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.