Jump to content
OMINUS

Απαγόρευση EURO5 DIESEL

Recommended Posts

Τέλος εποχής και απαξίωσης πλέων και των EURO 5 Αυτοκινήτων στην Γερμανία από το 2018.

 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας αποφάσισε την απαγόρευση των παλαιότερης τεχνολογίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων, σε ορισμένες σημαντικές οδικές αρτηρίες, αρχής γενομένης από την 31η Μαΐου, ούσα η πρώτη πόλη που εφαρμόζει το μέτρο σε γερμανικό έδαφος

Το μέτρο αφορά όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που εξοπλίζονται με κινητήρες που εφοδιάζονται με κινητήρες προδιαγραφών Euro5 ή προηγούμενων.

 

Ως εκ τούτου, το δικαίωμα κίνησης στην ιδιαίτερα σημαντική οδική αρτηρία, Max Brauer Αllee η οποία ξεκινά νοτιανατολικά του σταθμού Altona καθώς και σε ένα τμήμα μήκους 1,6 χλμ. της εξίσου σημαντικής Stresemannstrasse όπου θα ισχύσει αρχικά το μέτρο, θα αποτελεί εφεξής αποκλειστικά προνόμιο των diesel οχημάτων με προδιαγραφές Euro 6 ή μεταγενέστερων ( Euro 6d).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι οι προδιαγραφές Euro 6 τέθηκαν σε εφαρμογή το 2014 κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά ότι τα αυτοκίνητα που θα αποκλειστούν από τις παραπάνω οδικές αρτηρίες του Αμβούργου δεν ξεπερνούν στην πλειονότητά τους την πενταετία.

 

Η πρωτοβουλία του Αμβούργου αποτελεί απότοκο, απόφασης γερμανικού δικαστηρίου το Φεβρουάριο η οποία στον απόηχο του dieselgate επέτρεψε στις γερμανικές δημοτικές αρχές να προβούν σε απαγορεύσεις που σχετίζονται με την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα όρια τους σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2017, σύμφωνα με τις μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης περισσότερες από 65 γερμανικές πόλεις υπερέβαιναν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια οξειδίων του αζώτου τα οποία εκλύονται κυρίως από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και θεωρούνται επικίνδυνα προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα ή και σοβαρότερες ασθένειες του αναπνευστικού.

 

Έτσι λοιπόν από την 31η Μαΐου σε συγκεκριμένες λεωφόρους και δρόμους της πόλης θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο τα diesel οχήματα τεχνολογίας ρύπων Euro 6 (από τα τέλη του 2015 και ύστερα), ενώ έχουν τοποθετηθεί ήδη και οι σχετικές πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς των Euro 5 και παλαιότερων diesel ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία τους σε αυτούς του δρόμους.

Το πρόστιμο για όποιον βρεθεί να κυκλοφορεί με παλαιότερο diesel μέσα σε αυτά τα όρια είναι 25 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα και 75 ευρώ για τα φορτηγά. Υπολογίζεται ότι η απαγόρευση αυτή αφορά 214.000 diesel οχήματα Euro 5 και παλαιότερης τεχνολογίας, σχεδόν δηλαδή τα 2/3 των αυτοκινήτων diesel που κυκλοφορούν στην πόλη.

 

 

Πηγή εδώ

 

 

 

http://www.newsauto.gr/news/amvourgo-i-proti-germaniki-poli-pou-apagorevi-ta-diesel/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.