Jump to content
pireas2009

Κόμπιασμα στο ξεκίνημα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά της παρέας.

Προκαταβολικά θα ζητήσω συγνώμη διότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω αφορά Passat B8 1.6 tdi bluemotion 120Hp μοντέλο 2016 αλλά επειδή ο κινητήρας είναι ίδιος με του Golf καθώς και η επισκεψιμότητα εδώ είναι μεγαλύτερη,γι αυτό θέλησα να τοποθετηθώ εδώ.

Πολλές φορές κατά το ξεκίνημα του αυτοκινήτου με σταδιακό και προοδευτικό πάτημα του γκαζιού(όχι δηλαδή γρήγορο ξεκίνημα),περίπου στις 2000 στροφές κάνει ένα μικρό κόμπιασμα για 1 δεύτερο και συνεχίζει και ανεβάζει κανονικά.Μιλάμε βέβαια για ζεστό αυτοκίνητο.

Δεν είναι η στιγμή που ανοίγει η τουρμπίνα πιστεύω.Το παράξενο είναι πως δεν το κάνει πάντα.Αλλες φορές το στροφόμετρο ανεβάζει όμορφα και προοδευτικά και δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Πήγα στην αντιπροσωπεία και μου άλλαξαν βάση οδηγίας τον αισθητήρα πίεσης καυσίμου αλλά δεν έιδα κάποια διαφορά.Τίποτα άλλο δεν μπορούσαν να μου κάνουν διότι δεν έβγαζε και καμία βλάβη.

Διαβάζω πως αν η EGR δεν κλείσει τελείως δημιουργεί χαμηλά κομπιάσματα στον κινητήρα.Εγώ δεν είμαι μηχανικός για να έχω άποψη αλλά δεν θα έβγαζε βλάβη?

Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα αλλά εγώ είμαι ψείρας και καταλαβαίνω και το παραμικρό.

Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς κάτι ανάλογο θα ήτα πολύτιμη η άποψη σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου έχω το golf vii facelift μοντέλο 2018 και κάνει ακριβώς τα ίδια αλλά δεν το έχω ψάξει μέχρι στιγμής.Στην αντιπροσωπεία που το ανέφερα μου είπαν εφόσον δεν βγάζει βλάβη δεν μπορούν να κάνουν κάτι και επίσης μου είπαν να ρίξω κανένα καθαριστικό πετρελαίου.Το έκανα αλλά δεν είδα καμμία διαφορά.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.