Jump to content
AUDI7

Mε 680 PS το RS Q8;

Recommended Posts

Πρόθεση της μάρκας είναι το RS Q8 να γίνει το πιο ισχυρό μοντέλο της γκάμας ενώ ταυτόχρονα θέλει να γίνει και το πιο ικανό SUV oλόκληρου του VW Group.

Oι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από το RS Q8 που θα λανσαριστεί σύντομα από την Audi και θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση του νέου SUV.

Πηγές μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι το RS Q8 θα εξοπλιστεί με το υβριδικό κινητήριο σύνολο που «φοράει» και η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Συγκεκριμένα, αποτελείται από ένα μοτέρ κυβισμού 4 λίτρων μ 2 turbo απόδοσης 550 ίππων που συνεργάζεται παράλληλα με ηλεκτρικό μοτέρ 130 ίππων, για να φτάσει συνολική ιπποδύναμη 680 άλογα. Αν όντως η Audi προσφέρει αυτό το σύνολο στο RS Q8, τότε το μοντέλο θα γίνει το πιο ισχυρό σε όλη την γκάμα της γερμανική μάρκας, περνώντας και το Audi R8 V10 Plus που φτάνει μόνο μέχρι και 610 άλογα.

Φυσικά, χάρη στο μικρότερο βάρος του και το πιο αεροδυναμικό του αμάξωμα, το R8 θα συνεχίσει να αποτελεί το πιο γρήγορο μοντέλο της Audi, ωστόσο το RS Q8 θα μπορεί να προσφέρει μια σειρά από modes οδήγησης για κάθε γούστο. Η ηλεκτρική του αυτονομία λέγεται πως θα φτάνει τα 45 χλμ, ενώ στo mode Sport θα μπορεί να εκτελεί τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δλ.

Ακόμα, θεωρείται σίγουρο ότι θα προσφέρεται με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης αλλά και σύστημα 48 Volt και ότι για αρκετό καιρό θα αποτελέσει το πιο ικανό SUV ολόκληρου του VW Group ξεπερνώντας τόσο την Lamborghini Urus όσο και την Porsche Cayenne Turbo.
Η X-Tomi Design φρόντισε να καταθέσει στο «χαρτί» τη δική της ιδέα για το πώς θα είναι το μοντέλο αν έρθει στην παραγωγή.

Πηγή autotriti.gr

Audi-RS-Q8-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.