Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα παιδιά!ήθελα να ρωτήσω όταν κάνουμε log και βλέπουμε πχ την πίεση τούρμπο μας δείχνει μια ζητούμενη και μια πραγματική πίεση. Η ζητούμενη είναι αυτή που ζητάει το πρόγραμμα αλλά βλέπουμε μέχρι 1.55;;σωστα;η πραγματική που βλέπουμε είναι αυτή που θα δούμε και στο μπαρομετρο;είναι ετσι;ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Το actual (πραγματική) κοιτάς και λόγω 2.5μπαρου σένσορα θα δεις μέχρι ~2580 mbar, από το οποίο αφαιρείς την ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας 1010 mbar και έχεις την πραγματική, δηλαδή 2580 - 1010 = 1570 mbar δηλαδή 1.57 bar. Εννοείται μπορείς να έχεις μεγαλύτερη αλλά μέχρι τόσο μπορείς να δεις μέσω ecu, οπότε μέχρι αυτή την πίεση το vcds θα πρέπει να συμφωνεί με το μπαρόμετρο.

Link to comment
Share on other sites

Μα μόλις σου έγραψα ότι η ecu δεν μπορεί να καταγράψει πάνω από 1.57 με 1.6 ενώ το μπαρόμετρο προφανώς μπορεί, άρα βεβαίως και γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Η ecu μέσω του map πολλαπλής εισ. διαβάζει συνολική πίεση,-> 1bar ατμ. πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου + την πίεση στην πολλαπλή εισαγωγής.

Θα Logαρεις στο block 003 που δεν είναι capped στο 2,55Bar. Το 2,55 είναι η μέγιστη τιμή που διαβάζει ο δικός σου map. (1,55 στο μπαρόμετρο).

 

Αν στο block 003 δεις παρόμοια πίεση με το μπαρόμετρο (εφόσον αναφέρεις 1,8 θα δείς 1,8+1bar +-10%) είσαι οκ, αν όχι τότε η το μπαρόμετρο είναι κουκουρούκου ή

πας στο ΥΓ και μου λες μοτέρ και στάδιο να το αναλύσουμε.

 

ΥΓ. Με δεδομένο ότι ο προγραμματιστής δεν έχει αλλάξει το χάρτη του βαρομετρικού αλλά αυτό μόνο σε κάτι παραπάνω από 1ο στάδιο.

Edited by nikdev
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!στο δικό μου log ζητούμενη πίεση μου δείχνει 2500 mbar και πραγματική 2700 mbsr και στο μπαρομετρο μου βλέπω 1.7 δλδ την πραγματική!φίλου μου που κάνανε χτες log έβλεπε ζητούμενη 2550 mbsr και πραγματικη 2650 mbar στο μπαρομετρο του όμως βλέπαμε 1.8...παίζει αυτο;ή είναι θέμα προγράμματος;

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να γινεις συγκεκριμενος με log και setup αλλιως ακρη δεν θα βγει


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.