Jump to content
Guest NioniosZante

Golf 4 1.6 SR - Προβλήματα Θερμοστάτη / Θερμοκρασίας

Recommended Posts

Guest NioniosZante

Καλησπέρα σε όλους, έχω το 1,6 8v sr με το ηλεκτρόγκαζο, πριν 2 εβδομάδες περίπου πηγαίνοντας για μπανάκι μου ανέβασε θερμοκρασία στα κόκκινα εν κινήση, αμέσως δεξιά το έσβησα και για να μην κουράζω το αυτοκίνητο πήγε με οδική στο συνεργείο όπου εκεί μου αλλάξανε θερμοστάτη, βαλβίδα ψυχρής και κάτι  κολάρα.

Μετά απο 2 ημέρες και χωρίς να το έχω κουνήσει ιδιαίτερα εκεί που πήγαινα κανονικά με τη θερμοκρασία κολλημένη όπως πρέπει στους 90 παρατήρησα πως ανέβαινε μέχρι και την επόμενη γραμμή και ξαναέπεφτε στους 90.

Δεν έδωσα σημασία λέω θα μου φάνηκε αλλα τελικά το κάνει συνέχεια, μπορεί να το κάνει στην εθνική πηγαίνοντας με 4αρτη ψιλοφορτώνοντας τη και μόλις βάλω 5 να ξαναπέσει 90 αλλά μπορεί να το κάνει και ξεκινώντας σε ενα φανάρι συνήθως στις αλλαγές 1-2-3.

Πάω σε άλλο συνεργείο μιας και το δικό μου έκλεινε για διακοπές και εκεί ξανατσεκάρε τα πάντα βεντιλατέρ (που δουλεύουν και τα 2 κανονικα), θερμοστάτη (ανοίγει και κλείνει κανονικά) κολάρα (δεν έχω πουθενά διαροή) και κάποια στιγμή βρήκαμε το σωληνάκι που φεύγει απο την πάνω μεριά στο παγούρι και ενώνετε με διακλαδωτήρα να έχει μπουκώσει απο βρώμα και να είναι βουλωμένο, το καθαρίσαμε όπως και υπόλοιπα και μου λέει ο τύπος δε θα έπρεπε να έχει διακλαδωτήρες εδώ και μου τους έβγαλε 2 που είχε μαζί με κάτι μικρά κομμάτια απο σωλήνα σαν αυτόν που φεύγει απο το παγούρι και τα ένωσε αλιώς.

Το πρόβλημα παραμένει με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μια γραμμούλα και να επανέρχεται και το νέο πρόβλημα είναι πως ο τύπος δεν θυμάτε πως ήταν τα σωληνάκια απο πίσω και μου λέει άστο έτσι!

1) Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος ανάλογο θέμα και γνωρίζει να με βοηθήσει στο τι άλλο να κοιτάξω του παραγγέλνω μάρμαρο διονύσου να σου στήσω άγαλμα!!

2) Αν κάποιος έχει το ίδιο μοτέρ με το ηλεκτρόγκαζο και μπορεί να μου στείλει 1-2 φωτογραφίες πώς είναι τα σωληνάκια συνδεδεμένα η να μου πεί που θα βρώ κάποιο σχεδιάγραμμα απο vw για να δώ θα στήσω και 2 άγαλμα να μη βαριέτε το πρώτο!

 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους ασχοληθείτε η όχι και καλό καλοκαίρι!

 

Vw Golf Mk4 1.6 8v sr

Κινητήρας APF

 

Edited by NioniosZante
Link to comment
Share on other sites

μου ειχε συμβει και μένα και το προβλημα ήταν ότι μου ειχαν βαλει λαθος κωδικό θερμοστατη

Link to comment
Share on other sites

Guest NioniosZante

Κανείς δεν έχει το ίδιο μοτέρ να στείλει μια φωτογραφία τα κολλάρα η να ξέρει που μπορώ να βρώ τον σωστό τρόπο σύνδεσης?

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.