Jump to content
doggy

Polo 6N σε "μόνιμες διακοπές" - πέθανε η αντλία βενζίνης;

Recommended Posts

Καλησπέρα συνφορουμίτες!

 

Long story short για όσους δεν γνωρίζουν, από το 2012 μένω μόνιμα Ολλανδία οπότε και το totally pimped Polo 6N μου μένει όλο τον χρόνο σε ένα υπόγειο πάρκινγκ με βενζίνη στο 1/4 ίσα ίσα για να μπαίνει μπροστά 1 φορά τους 2 μήνες από τα αδέρφια μου ή ίσα ίσα για να βάλω μπροστά όποτε κατεβαίνω Ελλάδα, να την κάψει και να την ανανεώσω με καινούρια. Ενίοται να το φουλάρω 100άρα και να το βολτάρω 2-3 μέρες (όταν μένω παραπάνω) και να κατέβει πάλι στο 1/4 και να το παρκάρω και πάλι.

 

Την προ-τελευταία φορά, παρόλο που η μπαταρία ήταν αποσυνδεδεμένη με το αμάξι ακίνητο για 5 μήνες, χρειάστηκε ο αδερφός μου να συνδέσει το δικό του για 30-40' μέχρι να πάρει τα πάνω της η μπαταρία μου και μετά από μπόλικες και επίμονες μιζιές πήρε. 

Οπότε η 1η ερώτηση μου έρχεται εδώ, πόσο εύκολα χαλάνε τα καρβουνάκια της μίζας; Πόσες η πιθανότητες από μιζάρισμα της τάξεως των 10"-15" να χαλάσει η μίζα;

 

Τώρα που ήρθα εγώ την περασμένη εβδομάδα, έβαλα τον πόλο και το αυτοκίνητο πήρε απευθείας (οπότε η μίζα ακόμη βέβαια καλά κρατεί).

Το έβγαλα βόλτα, έκαψε την βενζίνη, του έβαλα 20 ευρώ 100άρα για να έχει, το έκανα άλλη μια βόλτα και το άφησα με 1/4 ρεζερβουάρ στο πάρκινγκ, αφήνοντας την μπαταρία επάνω καθώς ήθελα να το κυκλοφορήσω ξανά μετά από 1 εβδομάδα.

Προχθές λοιπόν πήγα Αθήνα να το βγάλω πάλι βόλτα αλλά το polo είχε αντίθετη άποψη. Μετά από αρκετές δοκιμές (μιζαρίσματα κλπ) και αφού το είχα συνδέσει με το αυτοκίνητο της αδερφής μου για 40' (just to be safe αν και δεν φάνηκε να είναι θέμα της μπαταρίας), παρατήρησα πως τελικά δεν ακούγεται η τρόμπα βενζίνης.

Κοίταξα τις ασφάλειες αν τυχόν έχει σκάσει καμία, μέχρι και τον ρελέ της αντλίας έβγαλα-έβαλα από την θέση του αλλά τζίφος.

 

Εδώ η μεγάλη ερώτηση λοιπόν... έχει κανείς εμπειρία; Λέτε να πέθανε η αντλία; Η να είναι το ρελέ; Ειδάλλως παίζει να είναι κάτι άλλο;

Το πρόβλημα είναι πως φεύγω ξανά για Ολλανδία την Κυριακή οπότε δεν έχω πολλές μέρες να το ψάξω και το συνεργείο μου έχει κλείσει για καλοκαίρι οπότε δεν μπορώ να φέρω τον μηχανικό μου σπίτι να το δει (το αυτοκίνητο είναι σε υπόγειο πάρκινγκ και δεν παίζει να βγει για να φορτωθεί σε γερανό).

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Εμενα συχνα φτανει να πατησω λιγο το ρελε πανω απο τη μεσα ασφαλειοθηκη στο κατω μερο; του ταμπλο ....
Αυτό το δοκίμασα.
Συγκεκριμένα τον έβγαλα και τον έβγαλα ξανά αλλά και πάλι τίποτε.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ήταν η αντλία, αλλάχθηκε και όλα καλά! :)

Link to comment
Share on other sites

ωραια γιατι κ εμενα δεν επαιρνε μπροστα, ειχε καμμενη ασφαλεια αντλιας ,την αλλαξα αλλα τιποτα ,μαλλον θα παω για αντλια κ εγω

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 7/3/2022 at 8:13 PM, polakis said:

ωραια γιατι κ εμενα δεν επαιρνε μπροστα, ειχε καμμενη ασφαλεια αντλιας ,την αλλαξα αλλα τιποτα ,μαλλον θα παω για αντλια κ εγω

πες μας μετά αν έστρωσε και εσένα. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.