Jump to content
Zoi

polo 1.4. 9n egr και παλι λαμπακι

Recommended Posts

Καλησπέρα  παιδιά είμαι στα πρόθυρα κρίσης με το αγαπημένο μας λαμπάκι.  πολακι του 02. Ανάβει λαμπάκι είναι η πεταλούδα με την οποία είχα και θέματα έχανα το γκαζι εν κίνηση.  Την αλλάζω όλα οκ. Μετά από λίγο καιρό ξανά λαμπακι. Μου λέει map. Είχα και θέματα με τον μάστορα μου έκανε ζημια στο Κάρτερ έκανε καινούρια πάσα και τα χάλασε αλλάζω μαστορα. Πάω σε έναν κατά τα λεγόμενα πολλών έντιμο.  κάνω μεγάλο Σέρβις μου λεει egr . Στο μεταξύ είχα και συμπτώματα δεν έπαιρνε μπρος .  πριν το δει μου λεει κανα 90 % egr map σπανια στο μοντελο μου.Μου λέει δεν σηκώνει καθαρισμό είναι άχρηστη . Όλα τα ανταλλακτικα τα παίρνω μόνη μου.  Λοιπόν την αλλάζω στα 500 μέτρα ξανά λαμπάκι . Το αμαξι πάει πολύ καλύτερα βέβαια . Πάω λοιπόν  μου λέει παλιά Βλάβη που δεν είχε σβήσει . Μετά ξανά το ίδιο πάλι λαμπάκι.  καμμια ιδέα ?

 

Link to comment
Share on other sites

I had missed this one.

Λογικά θα κοίταζα και κανένα αισθητήρα λ να του έκανες έναν καθαρισμό μπας και την ακούει από εκεί.

Μιας και είπες 9Ν όμως θα φωνάξω τον @nikkosnet που είναι παλιά καραβάνα μπας και θυμάται να δώσει καμιά ιδέα. :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ αλλά το έλυσα το θέμα προσωρινά δε λέω μεγάλες κουβέντες . Μου λέει ο μάστορας ότι είναι προβληματική η νέα egr . Ε το βάζω σε άλλο διαγνωστικο σε ένα φίλο του βγάζει σποραδικη βλάβη εκκεντροφορου αξονα τώρα δεν θυμάμαι τον κωδικό της βλάβης P0024 χωρίς να είμαι σίγουρη .  Πάω σε ηλεκτρολόγο μου λέει ότι είναι η εισαγωγή την καθαρίζει και την υποδοχή της κατά τα λεγόμενά του . Κομπλε για 100 χιλιόμετρα ανάβει ξανά . Πάω κ μου λέει ότι κουνήθηκε ένα καλώδιο.  φυσικά δεν τον πίστεψα . Τελικά όμως δεν έχει ανάψει εδώ και 2000 χιλιόμετρα. Τώρα βλέπουμε τι να πω.

Link to comment
Share on other sites

Τον αισθητήρα AGR δεν τον λες και σπάνια βλάβη. Τον έχω αλλάξει δύο φορές στα 15 χρόνια που έχω το Polo. Την δεύτερη φορά μάλιστα που ήταν μέσα στο 2018, άναβε πάλι check engine μετά την αλλαγή και τελικά έπαιρνε αέρα από κάπου η πολλαπλή εισαγωγής.

 

ΥΓ. Άργησα λίγο αλλά απάντησα. :P 

Link to comment
Share on other sites

Ναι ξερω οτι ειναι συνηθες βεβαια εμενα στα 16 χρονια πρωτη φορα αλλαζει και γενικα μονο αυτο και πεταλουδα εχει βγαλει.

Απλα ηταν γελοιο γιατι εκανα 500 μετρα με την καινουρια δηλαδη μεχρι το σπιτι μου και αναψε και καλα εφταιγε το ανταλλακτικο. παντως δεν εχω ακομα θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονια. Είμαι καινούριος εδώ και θελώ τα φώτα σας.

 

Καταρχάς θα ήθελα να μου πείτε τι είναι ο αισθητήρας egr. Το πρόβλημα που έχω εγώ είναι ότι ανάβει η ενδειξη check engine (το πορτοκαλι λαμπάκι που είναι σαν βρύση). Άλλαξα λοιπόν αισθητήρα λ το  Σεπτέμβρη του 17 και ολα καλά.  Γυρω στον Αύγουστο του 18, ξαναανάβει και το παώ στο μάστορα. Μου λέει οτι το προγραμμα του εγκεφαλου (στο οποίο απέκτησε πρόσβαση μεσω smartphone), του βγάζει προβλημα στον καταλύτη. Σβήνει τη βλάβη και μετά από λίγο καιρό ξανανάβει. Το ξαναπάω και μου λεει πρόβλημα στον αισθητήρα λ που είχα αλλάξει, όπως αναφέρω το Σεπτεμρη του 17 ένα χρόνο πριν δηλαδή. Το ανταλλακτικό έκανε γύρω στα 100 ευρώ και όπως μου είπε έχει ένα χρόνο εγγύηση οπότε την έχασα. Στο ιντερνετ όπως βλέπω ότι τα ανταλλακτικά της bosch έχουν δύο χρόνια εγγύηση. Τι ισχύει πραγματικά; Θα μπορούσε να σχετίζεται αυτό με βρώμικη πεταλούδα, έ με το θόρυβο που κάνει η μίζα όταν ανάβω το αυτοκίνητο; Συγχωρέστε μου την ασχετοσύνη μου και περιμένω τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.