Jump to content
AUDI7

Η Audi, η Airbus και η Italdesign δοκιμάζουν το Flying Taxi Concept.

Recommended Posts

Στην εβδομάδα Drone στο Άμστερνταμ, η Audi, η Airbus και η Italdesign παρουσίασαν για πρώτη φορά το πρωτότυπο “Pop.Up Next”. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ταξί σε συνδυασμό με επιβατικό drone που πετάει αλλά και κινείται αυτόνομα.

 

Το μοντέλο “Pop.Up Next” πέταξε και κινήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Amsterdam Drone Week. “Τα ιπτάμενα ταξί είναι έτοιμα να κινηθούν στον δρόμο και να πετάξουν στον… αέρα των πόλεών μας ” δήλωσε ο Δρ Bernd Martens μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi για το τμήμα sourcing και IT.

Στην πρώτη δημόσια δοκιμαστική πτήση, το drone τοποθετούσε με ακρίβεια μια κάψα επιβατών στην υπομονάδα εδάφους, η οποία στη συνέχεια κινούνταν στους οδικούς άξονες αυτόνομα. Το μοντέλο ήταν υπό κλίμακα 1: 4. Από την επόμενη δεκαετία, οι πελάτες της Audi θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια βολική και αποτελεσματική υπηρεσία ταξί στις μεγάλες πόλεις, στον αέρα και στο δρόμο. Χωρίς αλλαγή οχημάτων, οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να χαλαρώσουν ή να εργαστούν. Όλα αυτά κατά την διάρκεια των καθημερινών μετακινήσεών τους.

 

“Τα ταξί θα πετούν. Εμείς στην Audi είμαστε πεπεισμένοι για αυτό”, λέει ο Δρ. Bernd Martens, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Audi στο sourcing και IT και πρόεδρος της θυγατρικής της Audi Italdesign και προσθέτει: “Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται σε πόλεις και θα γίνουν περισσότεροι χάρη στην αυτοματοποίηση. Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και τα άτομα χωρίς άδεια οδήγησης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ταξί / ρομπότ. Αν κατορθώσουμε να μοιράσουμε την κυκλοφορία των δρόμων και του εναέριου χώρου, οι άνθρωποι και οι πόλεις μπορούν να ωφεληθούν εξίσου”.

 

Για να δούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια υπηρεσία, η Audi διεξάγει δοκιμές στη Νότια Αμερική σε συνεργασία με τη θυγατρική της Airbus την Voom. Οι πελάτες κάνουν κράτηση πτήσεων με ελικόπτερο στην Πόλη του Μεξικού ή στο Σάο Πάολο, ενώ ένα Audi είναι έτοιμο για το ταξίδι προς ή από τον τόπο προσγείωσης. “Οι δοκιμές εκεί μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας. Με το Pop.Up εξετάζουμε ταυτόχρονα τα όρια του τεχνικά εφικτού. Το επόμενο βήμα είναι ένα πρωτότυπο πλήρους μεγέθους για να πετάξει και να κινηθεί αυτόνομα”, δήλωσε ο Δρ Martens.

 

Η Audi υποστηρίζει επίσης το σχέδιο ταξί για την αστική / εναέρια κίνηση στο Ingolstadt. Η πρωτοβουλία αυτή προετοιμάζει τις δοκιμαστικές πτητικές λειτουργίες για ένα ιπτάμενο drone ταξί στην έδρα της Audi και αποτελεί μέρος ενός κοινού σχεδίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

AudiDroneTaxi1.jpg

AudiDroneTaxi2.jpg

AudiDroneTaxi3.jpg

Πηγή newsauto.gr

 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.