Jump to content
elias84

Check engine, καταλύτης ή λαμδα;

Recommended Posts

Το αυτοκίνητο είναι polo 9n 1.2 του 2002. Το σεπτέμβρη του 17 άλλαξα αισθητήρα λαμδα επειδή παρουσίαζε σφάλμα (check engine). Νομίζω ότι ήταν ο πρώτος στη σειρά και το ανταλλακτικό που έβαλα είναι bosch. Έκτοτε μου έχει ανάψει πολλές φορές το check engine. Τη μία το διαγνωστικό δείχνει πάλι λαμβδα (το δεύτερο τώρα στη σειρά) την άλλη δείχνει καταλύτη. Πριν μια εβδομάδα πέρασα κάρτα καυσαερίων και ο καταλύτης φάνηκε να λειτουργεί κομπλέ. Ο μηχανικός που είδε την ανάλυση του ΚΤΕΟ, μου είπε ότι στις 2500 στροφές, είναι λίγο προς τα επάνω η τιμή αλλά πάλι εντός ορίου. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι καταλύτης ή να αλλάξω το δεύτερο λαμβδα αν υποδείξει πάλι αυτό το διαγνωστικο;. Θεωρείτε ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι MAF; Αυτοί οι κλεφτες που λένε ότι βάζουν κάποιοι και δεν ανάβει το check engine, κάνουν δουλειά ή δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα;

 

Χρόνια πολλά και περιμένω τα φώτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι άλλαξες λάμδα και το ξανάκανε σημαίνει ότι σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος λάμδα. Θέλει προσεκτική δουλειά και όχι άρπα κόλα διάγνωση. Με καλή real time διάγνωση (να ελέγχονται οι τιμές απο τους αισθητήρες με ταυτόχρονη λειτουργία του κινητήρα) υπάρχει τροπος να ελεγθουνε όλα χωρίς να χρειαστεί να αλλαχθουνε όλα.

 

Μπορεί να είναι οτιδήποτε, απο καμένη βαλβίδα, μέχρι φλαντζα, πολλαπλασιαστης, μπουζι, Μπουζοκαλωδιο, ότι μπορείς να φανταστείς. Συνήθως οι λάμδα δε χαλάνε εύκολα, απλά αποτυπώνουν τιμές που ξεπερνούν το επιτρεπτό εύρος λειτουργίας εξαιτίας προβλήματος στην αναλογία του μείγματος. Εξαρτάται αρχικώς απο το τι δείχνει η διάγνωση. Όταν χαλάει ο λάμδα (σπανιο) συνήθως γράφει "short circuit", or "heater problem" or "low voltage".

 

Στάλθηκε από το ASUS_X00HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

συφμωνώ ότι το πρόβλημα δεν πρεπει να είναι στο λάμβδα γιατί πρόσφατα άλλαξα πολλαπλασιαστή και έκανε καιρό να ανάψει η ένδειξη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.