Jump to content
mmike

Δεν βγαίνει το κλειδί από το τιμόνι - dsg7 polo gti 6R

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να επισημάνω ένα πρόβλημα, που τελικά διαπίστωσα ότι έχει ξαναπαρουσιαστεί, αλλά δεν έχει αναφερθεί στο site.

Έχω το polo gti 6R με το κιβώτιο dsg7 ( όπως γνωρίζετε ) και εντελώς ξαφνικά στη θέση P, μόλις είχα παρκάρει, δεν έβγαινε το κλειδί. Να σημειώσω ότι το κλειδί βγαίνει μόνο στη θέση parking ( P ), στις άλλες θέσεις δεν βγαίνει για ασφάλεια. Το αμάξι δεν μπορούσα να το κλειδώσω, ούτε να βγάλω το κλειδί από τη μηχανή. Το μόνο που έκανα, ήταν να βγάλω τον πόλο της μπαταρίας και να καταφέρω να γυρίσω το κλειδί και να βγει. Ξαναβάζω τον πόλο, βάζω το κλειδί, πάλι δεν βγαίνει.

Για την ιστορία, επειδή το έψαξα, στην περίπτωση αυτή πρέπει να αλλαχθεί ο αφαλός της κλειδαριάς του τιμονιού ( έχουν λέει χαλάσει τα δοντάκια του αφαλού και δεν βγαίνει το κλειδί ), μετά πας και για κλειδαριά με serial number αν δεν δουλέψει ή πριν από όλα αυτά κοιτάζεις την ηλεκτρική βαλβίδα του φρένου αν λειτουργεί ( στη θέση P πρέπει να ανάβει το κίτρινο λαμπάκι που δείχνει το πόδι του φρένου ).

Αυτό όμως που παρατήρησα δεν αναγράφεται παραπάνω και καταλήγω.

Δεν κατάλαβα ποτέ πως μπορεί να φταίει ο αφαλός ( όλα τα εξουσιοδοτημένα μου το είπαν ) αφού το κλειδί έβγαινε μόλις έβγαζα τον πόλο. 

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα λύθηκε ως εξής. Η μπαταρία του είχε πέσει ( ήταν εργοστασιακή 8 ετών ), το κατάλαβα όταν έβαλα το συναγερμό και μετά από τρεις μέρες δεν έπαιρνε μπροστά. Πηγαίνοντας στο συνεργείο, κάποια στιγμή στο δρόμο άκουσα ένα μικρό κρακ στο τιμόνι και όταν έφτασα στο συνεργείο το κλειδί έβγαινε κανονικά, κάνοντας πολλά τεστ μήπως μπλοκάρει.

Άλλαξα μπαταρία, την άλλη την έλεγξα με αποφόρτιση ήταν OFF κι εδώ και δυο μέρες όλα καλά.

Συμπέρασμα δικό μου, νομίζω ότι λόγω της προβληματικής μπαταρίας, πέρασε κάποιο λάθος ρεύμα που βραχυκύκλωσε την επαφή? ( κάτι στο τιμόνι, επιμένω νομίζω ήταν ηλεκτρικό το πρόβλημα ) για καλή μου τύχη επανήλθε ( ίσως όταν είχε φορτίσει η μπαταρία από το δυναμό ) και πλέον με την αλλαγή που έκανα της μπαταρίας λειτουργεί πλέον σωστά, για την ώρα. Δυο μέρες όλα καλά, ελπίζω να λύθηκε.

Περιμένω και τις δικές σας θέσεις, αν είχατε κάποιο παρόμοιο θέμα ή κάποια τεχνική συμβουλή να συμπληρώσω το δικό μου παζλ.

 

Link to comment
Share on other sites

Να προτείνω κάτι.

 

Καλό θα είναι που και που στον αφαλό της κλειδαριάς καλό θα είναι να ρίχνετε που και που, και λίγο σπρέι μέσα και περιμετρικά της.

 

Γιατί με τα χρόνια όσο να ναι θα θέλει λίγο συντήρηση.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με την πρόταση του @OMINUS.

Προσωπικά (αν και μιλάμε για αρχαία τεχνολογία σε εμένα), όποτε είχα θέμα με την κλειδαριά λίγο WD-40 έκανε δουλίτσα. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.