Jump to content
AUDI7

Επίσημο: Audi RS Q8

Recommended Posts

Επίσημο: Audi RS Q8
Η Audi μαζί με το E-Tron Sportback, παρουσιάζει στην έκθεση του Λος Άντζελες και το RS Q8. Το αυτοκίνητο φορά τον ίδιο 4,0-λίτρων biturbo κινητήρα που συναντάμε στα νέα RS6 Avant και RS7 Sportback, απόδοσης 600 ίππων με 800 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 13,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη.
Με το Dynamic πακέτο αυξάνεται στα 280 χλμ/ώρα, ενώ με το Dynamic plus πακέτο φτάνει τα 305 χλμ/ώρα. Η Lamborghini Urus κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτ. τα 0-200 χλμ/ώρα σε 12,8 δευτ. έχοντας τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα.
Ο ήπιος υβριδικός κινητήρας διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης τεσσάρων κυλίνδρων (οι 2, 3, 5 και 8) προκειμένου να μειώνεται η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων, όταν δεν απαιτείται μεγάλη δύναμη.
Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο Tiptronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει βελτιωθεί για ταχύτερες αλλαγές. Διαθέτει λειτουργία launch control, με την κίνηση να στέλνεται φυσικά σε όλους τους τροχούς σε αναλογία 40% μπροστά και 60% πίσω. Το σύστημα τετρακίνησης, όταν απαιτηθεί, μπορεί να στείλει έως και το 70% της κίνησης στον μπροστά άξονα και έως το 85% στον πίσω.
Το μοντέλο είναι το ταχύτερο SUV στο Nurburgring αφού έχει καταφέρει να σημειώσει χρόνο 7:42.253 και φορά επιθετικής σχεδίασης bodykit, με ζάντες 22″ με ελαστικά διαστάσεων 295/40. Στον πρόσθετο εξοπλισμό προσφέρονται ζάντες 23″, με το αυτοκίνητο να έχει διπλές οβάλ απολήξεις εξατμίσεων, νέα Singleframe γρίλια σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, LED Matrix λέιζερ προβολείς, μεγάλες εισαγωγές αέρα και φουσκωμένα φτερά. Επίσης συναντάμε αεροτομή, διαχύτη και αρκετά μαύρα γυαλιστερά στοιχεία.
Το RS Q8 είναι διαθέσιμο με δύο αναρτήσεις. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει η RS ενεργή αερανάρτηση που προσφέρει στον οδηγό την επιλογή είτε της άνεσης, είτε της απόλυσης σπορ οδήγησης. Μπορεί να σκληρύνει αυτόματα όταν υπάρχουν στροφές, ενώ χαμηλώνει το ύψος κατά 1 εκατοστό σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 120 χλμ/ώρα. Επίσης μπορεί να αυξήσει το ύψος κατά 2 εκατοστά όταν το αυτοκίνητο διασχίζει σαμαράκια κτλ.
Υπάρχει επίσης η RS σπορ ανάρτηση με Dynamic Ride Control και ενεργά υδραυλικά αμορτισέρ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις ρυθμίσεις της ανάρτησης μέσω του Audi drive select, το οποίο έχει έξι προγράμματα λειτουργίας τα comfort, auto, dynamic, efficiency, RS1 και RS2, με τα δύο τελευταία να είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα από τον οδηγό και ενεργοποιούνται μέσω του κουμπιού RS Mode που βρίσκεται στο τιμόνι. Τα πρώτα πέντε αλλάζουν τις ρυθμίσεις του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης, του συστήματος τετρακίνησης, του quattro sport διαφορικού και του ήχου της εξάτμισης, με το RS2 να αλλάζει και τις ρυθμίσεις του ESC.
Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δίσκους διαμέτρου 420 mm μπροστά με 370 mm πίσω, ενώ υπάρχουν και carbon-κεραμικοί μπροστινοί δίσκοι διαμέτρου 440 mm. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Q8, το μπροστά μετατρόχιο του RS Q8 έχει μεγαλώσει κατά 10 mm και το πίσω κατά 5 mm, προκειμένου να αυξηθεί η σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.
Στο εσωτερικό συναντάμε bucket καθίσματα, δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, RS ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέα διακοσμητικά. Οι πωλήσεις του RS Q8 θα ξεκινήσουν από το πρώτο τρίμηνο του 2020, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 127.000 ευρώ στη Γερμανία.
 
Πηγή autoblog.gr

Audi-RS-Q8-16.jpg

Audi-RS-Q8-32.jpg

Audi-RS-Q8-7.jpg

Edited by AUDI7
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.