Jump to content
vastil

Diesel 1.6Tdi

Recommended Posts

Καλημέρα σας παιδιά. Σε diesel κάθε πόσα χιλιόμετρα θέλει καθαριστικά? Το αμάξι κινείται καθημερινά και μέσα σε 3 εβδομάδες έκανε περίπου 1100 χιλιόμετρα. Υπολογίζω το έτος γύρω στα 16.000km να κάνει. Μπαίνει avio eko από το Ασβεστοχωρί. Η απορία μου είναι κάθε ποτε θα συμπληρώνω καθαριστικά? Ποια πρέπει να βάλω από το μεγάλο κατάλογο που υπάρχει? Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω και για την ουρία adblue . Όταν το πήραμε έδειχνε 4.000km υπόλοιπο Adblue για γέμισμα. Καθώς το κινούσαμε όμως το αμάξι έφτασε στα 6.500km. Τελικά κάθε ποτε συμπληρώνουμε Ad blue? Γιατί αυξήθηκαν τα χιλιόμετρα?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

 

Τα καθαριστικά που αναφέρεις είναι προαιρετικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συχνότητα χρήσης, εφόσον χρησιμοποιείς καθαρό πετρέλαιο (στην Ελλάδα δύσκολο βέβαια). Εγώ κάθε 2 μήνες - 2.000ΚΜ ρίχνω ένα στο ρεζερβουάρ, ενώ κάθε μήνα βάζω δόση αντιμυκητιακο (και σε κάθε φουλάρισμα τώρα το χειμώνα και δόση αντιπαγωτικο).

 

Εάν είναι από μεγάλη εταιρεία, βάλτο (Wurth, Liqui Moly, κλπ), όσον αφορά την μάρκα.

 

Τέλος, το Ad Blue τελειώνει ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις και το που τα κάνεις. Σε μικρές διαδρομές ή εντός πόλης, τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι σε ταξίδια. Άρα αφού αυξήθηκαν τα χιλιόμετρα, ο προηγούμενος κάτοχος (ή η πρότερη χρήση) ήταν σε μικρές διαδρομές + πόλη, γιαυτό έδειχνε λιγότερα χιλιόμετρα για συμπλήρωμα. Τώρα που το κινείς σε μακρύτερες διαδρομές, χρειάζεται να ψεκάζει λιγότερη ουρια εξ ου και η αύξηση των υπολοίπων χιλιομέτρων για συμπλήρωση.

 

Τέλος, συμπληρώνεις όταν σου βγάλει ένδειξη στο ταμπλό (συνήθως στο υπόλοιπο των 1000 ΚΜ) ή όταν θες εσύ, στην αντιπροσωπεία (περίπου 15€/10L).

 

VW Tiguan Allspace 2.0 TDI Biturbo 241HP DSG7 R-Line 7seater

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.