Jump to content
Eleni2020

Χτύπησα σκύλο με αυτοκίνητο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Πριν ένα μήνα περίπου ενώ οδηγούσα σε ένα χωριό ξαφνικά πετάχτηκε ένας σκύλος μπροστά στο αυτοκίνητο μου και το χτύπησα. Δεν έπαθε τπτ μιας που πήγαινα κάτω από 50 χλ. Μιας που είμαι νέα οδηγός εκείνη τη στιγμή κόλλησα... Κατέβηκα έψαξα λίγο τον σκύλο για να δω αν είναι καλά αλλά είχε εξαφανιστεί. Κι έτσι εφυγα και πήγα σπίτι μου.

Ένας άντρας που ήταν εκεί ήξερε τον ιδιοκτήτη του σκύλου και του είπε για το συμβάν.

Ο ιδιοκτήτης ήρθε το βράδυ εκείνη τη μέρα σπίτι μου και μου ζήτησε τα στοιχεία για να απει να κάνει δηλώσει ότι με χτυπησε με το αγροτικό του για να πληρώσει τη ζημια που έγινε στο αυτοκίνητο μου. Περίμενα ένα μήνα μέχρι να κάνει την δήλωση δεν ήθελα να τον πιέσω.

Κι όταν τελικά μου είπε ότι την έκανε 

Πήγα στο ασφαλιστή μου και τον ρώτησα για το εάν είχε γίνει καμία δήλωση ότι μου χτύπησαν το αυτοκίνητο και μου είπε όχι.  Μου είπε να πάρω τον ασφαλιστή του ιδιοκτήτη και να τον ρωτήσω τι γίνεται. 

Τον πήρα τηλέφωνο και μου ειρωνεύτηκε 

Ξέρω λέει ότι χτύπησες σκύλο  κι ότι θέλει να πάρουμε τα αυτοκίνητα και να τα βάλουμε κοντά για να βγάλουμε φωτο και τέτοια.

Και με ρωτήσω πως αν θα αναλάβω την ευθύνη για το εάν η ασφαλιστική του δεν το δεχτεί. ( Αν καταλάβουν δηλδ ότι είναι ψεύτικη ) . Πήρα τον ασφαλιστή μου και του τα είπα όλα αυτά 

Και μου είπε να πάρω τον ιδιοκτήτη του ζώου και να τα βρω μαζί του γιατί η ασφαλιστή του δεν ενδιαφέρεται... ( Η ασφαλιστή του ιδιοκτήτη είχε προηγούμενα με τον άντρα μου για αυτό δεν μας συμπαθή και τόσο...)

Ο ιδιοκτήτης προς στο παρόν δεν απαντά στα τηλεφωνήματα κι έχω αρχίσει να απελπίζομαι.......

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν σε κάθε χτυπημα ζώου είμαστε υποχρεωμένοι με νομο να περιθαλψουμε το ζώο στον κτηνίατρο και να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του. Ο κτηνίατρος θα μας κατατοπίσει μετα για τις λοιπές νόμιμες ενεργειες που πρέπει να γίνουν.

 

Στην περίπτωση σου και εφόσον ορθά αναζητησες το σκύλο και δεν τον βρήκες μπορείς να κινηθείς νομικά κατα του ιδιοκτήτη να σε αποζημιώσει. Όμως έχει σημασία τι μπορεί να αποδειχθεί στο δικαστήριο και στην περίπτωση σου δε μπορεί να αποδειχθεί τίποτα. Οπότε το πιο πιθανό είναι να σε καταδικάσουν να πληρώσεις και τα έξοδα του δικαστηρίου.

 

Αν έχεις νομική προστασία στο ασφαλιστικό σου συμβολαιο και έχεις ζημία πανω απο 500 ευρω αξίωσε να κυνηγήσει η ασφαλιστική σου την αποζημίωση. Αν αυτοί αρνηθούν, ζήτησε να στο καταθέσουν αυτο εγγραφως καθώς και το λογο που δε το κανουν. Δε θα το κάνουν, το πιο πιθανό και μπορεί να σου προσφέρουν κάποια άλλη λύση.

 

Αν δεν έχεις νομική προστασία δε μπορείς να κάνεις τίποτα, το χρόνο σου θα χάσεις.

 

Μη δεχθείς να σου κάνουν ψεύτικη δήλωση (ότι δήθεν σε χτύπησε με το αγροτικο0, μπορεί να χρησιμοποιεί εναντίον σου στο δικαστήριο.

 

 

 

Το γεγονός οτι δε βρήκες το σκύλο μετά δε σημαίνει ότι δεν πέθανε αργότερα λόγω εσωτερικής αιμορραγίας απο ρήξη σπληνας (συνηθέστερη αιτία εσωτερικής αιμορραγίας σε τροχαια).

 

Σκέψου εσυ πήγαινες με 50 και δε πρόλαβες να κάνεις τίποτα, φαντάσου αυτούς που λένε οτι πάνε χαλαρά με 70-80, πόσο "χαλαρη" είναι τέτοια ταχύτητα.

 

 

 

Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.