Jump to content
Polaki

Epc

Recommended Posts

Αρχικά καλησπεριζω το team και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα μου. Έχω αγοράσει ένα πολο του 2003(polo 1400cc 101 ίπποι 9N ο τύπος του) με μπόλικα χιλιόμετρα(αυτή την στιγμή κάπου στις 270χιλαδες και βάλε αγοράστηκε στις 255.000) και το πρόβλημα είναι ότι ανάβει το epc και νεκρωνει το αμάξι πατάω το γκαζι δεν ανταποκρίνεται και απλά τα χιλιόμετρα μου σταδιακά πέφτουν. Πρώτη φορά που μου το έκανε αυτό ήμουν μέσα στην κίνηση της πόλης (ερχόμενος από ταξιδι) και σε ένα φανάρι όπως πήγαινα να πλησιάσω στον μπροστινό καταλαβαίνω ότι το γκάζι έχει νεκρωσει τελείως έπιασα δεξιά έσβησα τον κινητήρα τον ξανά έβαλα μπροστά και τελικά δούλεψε το αμάξι κανονικά (την ενδείξη του epc την είχα δει άλλη μια φορά εν κίνηση αλλά δεν είχε νεκρωσει το γκάζι όπως σας λέω. Το είχα πάει σε ένα συνεργείο και μου είπε ότι αφού έσβησε μόνη της η ένδειξη από το ταμπλό δεν έχω κάποιο θέμα). Το πήγα στο ίδιο συνεργείο ξανά μέτα από αυτό και μου είπε ότι θέλει καθαρισμό η πεταλούδα γκαζιού όπως και έκανα. Κάπου εκεί το πρόβλημα είχε σταματήσει και το αμάξι δούλευε σωστά. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό περίπου 1μιση μήνα τώρα το πρόβλημα αυτό έχει ξανα δημιουργηθεί και πολύ πιο έντονα. Δηλαδή όταν μου το έκανε αυτό πάλι σε ταξίδι στην εθνική οδό ανάψε το epc νεκρωσε το γκάζι  μπαίνω στην Λέα και χρειάστηκε να σβήσω τον κινητήρα 5 ή 6 φορές για να ξανά δουλέψει(έπαιρνε κανονικά μπροστά αλλά το epc ήταν αναμμένο και δεν ανέβαζε καθόλου στροφές ακόμα και αν πάταγα τέρμα το γκάζι). Το ίδιο πρόβλημα λοιπόν που περιέγραψα και πιο πάνω μου το ξανά έκανε και πριν μια βδομάδα και χρειάστηκε να σβήσω τον κινητήρα και να τον ξανά βάλω μπροστά ~7 φορές(ξανά σε παρόμοιο ταξίδι. Να σημειωθεί ότι πριν τον καθαρισμό το έκανε τακτικά και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Όταν το οδηγούσα και στην επαρχεία). Κάπου εκεί λέω δεν γίνεται πρέπει να πάω να το ξανά κοιτάξω πάω σε ένα άλλο συνεργείο γιατί δεν ήμουν στην περιοχή που μου και μου είπαν στο συνεργείο ότι αυτό πρέπει να το δει κάποιος που έχει ηλεκτρολογειο αυτοκινήτων και μου σύστησαν ένα παιδί. Πάω σε αυτόν βάζει το obd(αν λέγεται έτσι) για να δει τα σφάλματα του αυτοκινήτου και μου λέει ότι στον κινητήρα εμφανίζει 3 σφάλματα που μπορεί να οφείλονται σε αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις οπότε δεν μπορώ να σου αλλάξω και τα τρία εξαρτήματα αυτά. Με παρότρυνε λοιπόν να το κινήσω το αμάξι λίγο πιο έντονα και να το ξανά παω να το δούμε μήπως μείνει κάποιο σφάλμα από τα 3 και μπορέσουμε να δούμε τι πραγματικά ευθύνεται γιατί τώρα δεν έχουμε κάποια εικόνα. Μήπως έχει κάποιος κάποιο παρόμοιο πρόβλημα που να το έχει επιλύσει και να μπορεί να με βοηθήσει? 

 

Υ. Γ : Από ότι έχω καταλάβει εγώ το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο κινητήρα "κουράζεται" ή έχει δουλέψει αρκετά γιατί σε μικρές αποστάσεις δεν μου το έχει κάνει ποτέ μετά τον καθαρισμό της πεταλούδας γκαζιού

 

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.