Jump to content
AUDI7

Η Audi γιορτάζει τα 40 χρόνια Quattro με το TT RS “40 Years Of Quattro”

Recommended Posts

Tο σύστημα τετρακίνησης της Audi συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης το 1980 στο Ur-Quattro.
Ένας τρόπος για να το γιορτάσει η Audi είναι η παρουσίαση της έκδοσης “40 Years Of Quattro” για το TT RS. Η εν λόγω έκδοση θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας σε μόλις 40 αυτοκίνητα. Το TT RS 40 Years Of Quattro είναι βαμμένο σε άσπρο (Alpine White) και διαθέτει ειδικά γραφικά στα χρώματα του Audi Sport Quattro S1, το οποίο έτρεξε στην ανάβαση του Pikes Peak το 1987, με τον Walter Rohrl πίσω από το τιμόνι.
Το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα αξεσουάρ του προαιρετικού καταλόγου και πατάει σε 20άρες ζάντες, βαμμένες σε άσπρο χρώμα, που κρύβουν τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.
Το TT RS 40 Years Of Quattro είναι διθέσιο, καθώς έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, στη θέση των οποίων υπάρχει μια carbon μπάρα θόλων, που μειώνει το συνολικό βάρος κατά 16 κιλά, σε σχέση με το “απλό” TT RS. Ακόμα, υπάρχουν ειδικά λογότυπα στη καμπίνα και στα καθίσματα, ενώ δε λείπει και ο αύξων αριθμός της έκδοσης του αυτοκινήτου.
Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και έτσι φορά τον 2.5 TFSI κινητήρα απόδοσης 400 ίππων με 480 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) ή τα 280 χλμ/ώρα (προαιρετικά).
Πηγή autoblog.gr

Audi_TT_RS_40_Years_Of_Quattro_0001.jpg

Audi_TT_RS_40_Years_Of_Quattro_0003.jpg

Audi_TT_RS_40_Years_Of_Quattro_0000.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.