Jump to content
Orbit

Απώλεια συμπίεσης κυλίνδου - ρετάρισμα

Recommended Posts

Καλημέρα στο Forum

Έχω στην κατοχή μου ένα VW Polo 1.4 16V του 2007 με περίπου 140.000 χλμ.

Ξαφνικά, το αμάξι σε στάση – ρελαντί άρχισε να ρεστάρει με σύμπτωμα χαλασμένου πολλαπλασιαστή (τράνταγμα κινητήρα και απώλεια στην ισχύς του) και το Check Engine να αναβοσβήνει. Επειδή οι πολλαπλασιαστές ήταν πρόσφατα αλλαγμένοι με παραξένεψε. Η επεξήγηση του check engine δείχνει διακοπές στον δεύτερο κύλινδρο. Στην προσπάθεια αναζήτησης της αιτίας του προβλήματος έγινε τράμπα σε πολλαπλασιαστές, στα μπουζί και στο μπεκ ψεκασμού χωρίς καμία επιτυχία. Παράλληλα ο δεύτερος κύλινδρος εμφανίζει μικρή απώλεια συμπίεσης.

Από την εμφάνιση του προβλήματος το αυτοκίνητο κινείται (μικρές αποστάσεις) και το πρόβλημα εμφανίζεται με την παρακάτω αλληλουχία:

1.         Ρετάρει, αναβοσβήνει Check.

2.         Ξαναβάζεις εμπρός και το Check μένει απλά αναμμένο, ενώ το αυτοκίνητο δεν ρετάρει και κινείται κανονικά.

3.         Ξαναβάζεις μπρος και έχει σβήσει το λαμπάκι και το αμάξι δεν έχει κανένα σύμπτωμα, πέρα του ότι όταν είσαι σταματημένος στο ρελαντί μπορεί να αισθανθείς ένα ανεπαίσθητο τράνταγμα.

4.         Μετά από ένα διάστημα όλο αυτό ξανασυμβαίνει.

Το αμάξι πήγε και για διάγνωση στην KARENTA (Αργυρούπολη) όπου απλά επιβεβαίωσαν τα γνωστά. Από εκεί και πέρα μου λένε ότι πρέπει να ανοιχθεί η μηχανή, ρεκτιφιε κπλ. Με κόστος στο καλό σενάριο 1.500 € - 1.700 €.

Διάβασα και ανάλογα topics που έχουν γίνει με το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν είναι πλήρως διαφωτιστικά για έμενα.

https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/60648-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1/

https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/45523-%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-check/&do=findComment&comment=502768

Ρωτώ έχει συμβεί σε κάποιον ανάλογο πρόβλημα και πως το αντιμετώπισε τελικά; Έχει κανείς να προτείνει συνεργείο με πείρα σε ανάλογα προβλήματα χωρίς να μου κοστίσει ο «κούκος αηδόνι»;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

 

Link to comment
Share on other sites

Με 1500 παίρνεις αμάξι σαν και αυτό που έχεις. Πήγαινε σε ένα της προκοπής συνεργείο. Αν φτιάχνεται θα στο φτιάξουν με 500 ευρώ, αλλιώς θα βρουν ένα άλλο μοτέρ από την ανακύκλωση και θα το βάλουν επάνω με το ίδιο κοστος. Μετά δώστο για ένα πιο καινούργιο και άσε το polo να παιδευεται ο επόμενος.

Sent from my A80Pro using Tapatalk





Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.