Jump to content
mike_eco

Data Plug και εφαρμογή We Connect Go

Recommended Posts

Ελπίζω να κατανοείς ότι έτσι δεν υπάρχει συμβολή στην περαιτέρω συζήτηση και φυσικά δεν αποσαφηνίζονται τυχόν απορίες.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago , balander said:

Έρχεται με το αμάξι; Η το αγοράζει κάποιος αργότερα; Γιατί το πήρα μεταχειρισμένο το δικό μου

Το αγοράζεις , εχει κοστος γυρω στα 20 ευρω

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, gousias said:

Σε ερώτημα προς volkswagen.de σχετικά με τη δυνατότητα συμβατότητας του Polo TGI με το Data Plug και την εφαρμογή We Connect Go, η απάντηση που έλαβα ήταν η παρακάτω. Προσέξτε ότι αναφέρει πως υπάρχει δυνατότητα να έρχονται εξοπλισμένα από το εργοστάσιο και ότι μετά δεν μπορεί να προστεθεί αν δεν έχει γίνει με αρχική παραγγελία στο εργοστάσιο. Επίσης προτείνει το εξάρτημα Data Plug, το οποίο παρόλο που είχα επισημάνει ότι στο συγκεκριμένο σύνδεσμο που παρέθεσαν, αναφέρει ότι το TGI δεν είναι συμβατό, αυτοί εντούτοις το πρότειναν. Μήπως (λέω εγώ), δεν το διάβασαν ή έδωσαν σημασία σε αυτό που ρώτησα;

Τελικά, τι παίζει βρε παιδιά; Από τη μία το site τους αναφέρει ότι δεν είναι συμβατό, από την άλλη έχοντας ρωτήσει σε αντιπρόσωπο έχω λάβει απάντηση θετική, όπως και το email που παραθέτω παρακάτω. Μήπως όλοι αυτοί δίνουν απαντήσεις χωρίς να είναι σίγουροι 100% (άλλωστε είναι και μάστιγα της εποχής μας η έλλειψη αξιοπιστίας και αντικρίσματος ειλικρίνειας στον λόγο).

Επίσης, αν γνωρίζει και κάποιος τι διαφορά έχει αυτό που προστίθεται εργοστασιακώς (και δεν μπορεί να προστεθεί μετέπειτα) από το εξάρτημα data plug;

 

Thank you for contacting Volkswagen Digital Services and providing the requested information.

Please kindly be informed that based on the information you have provided and our internal tools, we can identify that your Volkswagen Polo is not compatible with the We Connect services.

The hardware components for We Connect digital services have to be installed inside the car during its production, therefore, once the car is delivered it cannot be retrofitted.

As an alternative to the We Connect services, there is the option of the We Connect Go app which works with a Volkswagen data-plug! For further information on the fantastic features of We Connect Go, please click on the link below. Data-plugs can be purchased from authorised Volkswagen retailers.

https://connectgo.volkswagen-we.com/

Furthermore, your Polo appears to support  “App-Connect” – MirrorLink™, the new CarPlay™ function from Apple, and the Android Auto™ function from Google are three innovative technologies that allow you to bring smartphone apps onto your infotainment system's touchscreen. For further information please click the link below: 

https://www.volkswagen-carnet.com/en_GB/discover-car-net/app-connect.html

We hope that this has been of some assistance to you today. Should you have any further queries, please do not hesitate to contact us 24/7! Simply reply to this email or call us directly on 0800 279508, quoting 654814 for quick reference.

Wishing you always a safe and enjoyable journey in your Volkswagen!
Yours faithfully,
Your Digital Service Team

 

Εχεις μπλεχτει, αλλα δεν εχεις αδικο γιατι με παραπλησια ονοματα, η vw εχει δυο τελειως διαφορετικα πραγματα. Οι υπηρεσιες we connect προϋποθετουν την υπαρξη συνδεσης ιντερνετ στο αυτοκινητο, το οποιο με αυτον τον τροπο επικοινωνει με μια εφαρμογη στο κινητο σου. Μεσω αυτης μπορεις να ρυθμισεις μερικα πραγματα, οπως να δεις εξ αποστασεως αν το αυτοκινητο ειναι κλειδωμενο, αν τα παραθυρα ειναι ανοιχτα/κλειστα κτλπ. Επισης, μπορεις να ακουσεις web radio, podcasts και να εχεις προσβαση σε δικτυακες υπηρεσιες (π.χ. live traffic, updates, προγνωση καιρου, ειδησεις κτλπ). Συνηθως αυτο ειναι κομματι του ακριβοτερου infotainment, το οποιο περιλαμβανει εργοστασιακο navigation.

 

To we connect go ειναι απλα ενα obd dongle, το οποιο στελνει στην εφαρμογη του κινητου μερικες πληροφοριες. Χρησιμο πολλες φορες, αλλα οχι κατι για να "καιγεσαι". Εχει το vin του αυτοκινητου, αποθεμα καυσιμα στο ρεζερβουαρ, καταγραφει τις διαδρομες που εχεις κανει και σωζει την τοποθεσια που το παρκαρες τελευταια φορα. Καποια στιγμη τα εδιναν δωρεαν μαζι με την αγορα καινουριου αυτοκινητου.

 

το πιο σημαντικο που σου εγραψαν στο email ειναι οτι το αυτοκινητου σου υποστηριζει το appconnect, το οποιο σημαινει οτι μπορεις να συνδεσεις το android ή apple κινητο σου και να εχεις προσβαση σε καποιες εφαρμογες. Το κυριοτερο ειναι οτι θα μπορεις να χρησιμοποιησεις το κινητο σου, ως δεκτη gps και να εχεις google maps (ή οποιο αλλο συμβατο navigation app) στην οθονη του αυτοκινητου.

 

Ελπιζω να διασαφηνισα τα πραγματα

Link to comment
Share on other sites

 @forzaΣε ευχαριστώ για την απάντηση σου, αρκετά κατατοπιστική! Οπότε το δικό μου μοντέλο 2018 TGI, με οθόνη infotainement (χωρίς εργοστασιακό navigation), συμπεραίνω ότι μόνο τις ήδη γνωστές λειτουργίες όταν συνδέεται smartphone μπορώ να έχω. Αυτό που ανέφερες για ενημέρωση αν είναι κλειδωμένο, αν τα παράθυρα είναι ανοιχτά κλπ, δεν μπορεί να παρέχεται μέσω του obd dongle, σωστά;

Μου κάνει εντύπωση που δεν επιτρέπουν την μετέπειτα προσθήκη των όλων λειτουργιών πλην όταν παραγγελθεί εργοστασιακά.

Πάντως έχεις δίκιο, ότι δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα τα όσα αναγράφουν στην ιστοσελίδα τους, οπότε όλα αυτά δεν αποσαφηνίζονται επαρκώς, παρά μόνο αν έχεις κάποιον με γνώση ή εμπειρία ανάλογη να στα μεταφέρει.

Όπως βλέπεις όμως και στο email τους πάλι δεν απαντούν σωστά παρά μόνο εντελώς τυποποιημένα.

Από όσα αντιλαμβάνεσαι ή γνωρίζεις, αξίζει η δοκιμή του obd data plug σε TGI ή θα πάει άκυρο;

Edited by gousias
Link to comment
Share on other sites

To data plug κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία και ανέφερα. Αν θεωρείς ότι για εσένα αξιζει, αγόρασε το! Και όχι δεν μπορούν μα προστεθούν έξτρα λειτουργίες με το dongle, πέρα από αυτές που ανέφερα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχει παρατηρήσει κανείς χρήστης της εν λόγω εφαρμογής, διαφορά μεταξύ των υπολοίπων λίτρων καυσίμου που δείχνει, με το καύσιμο που βάζεις την ίδια στιγμή στο βενζινάδικο;

Έχω βάλει από 3 διαφορετικά βενζινάδικα και βλέπω διαφορά στην ποσότητα καυσίμου, από 3 έως 5 λίτρα (στα 60 που παίρνει το ρεζερβουάρ).

Δηλαδή, δείχνει η εφαρμογή ότι υπάρχει υπόλοιπο 8 λίτρα και ενώ θα πρέπει να πάρει άλλα 52 λίτρα, στο βενζινάδικο βάζω από 55 έως 57 λίτρα, συνολικά δηλαδή από 63 έως 65 λίτρα, ήτοι 3-5 λίτρα πάνω από την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ!

Άρα, ή δείχνει λάθος η εφαρμογή (αλλά συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου οπότε δεν είναι θέμα εφαρμογής νομίζω), ή κλέβουν οι πρατηριούχοι από 5 έως 9%, ή συνδυασμός και των δύο αυτών.

Άλλος που να το παρατήρησε αυτό;



Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk



Link to comment
Share on other sites

Ναι το έχω παρατηρήσει. Δεν πιστεύω ότι κλέβουν ΟΛΟΙ και μάλιστα τόσο πολύ (δοκίμασα και εγώ σε αρκετά διαφορετικά επώνυμα πρατήρια).
Νομίζω ότι όντως το αυτοκίνητο δεν ξέρει την ακριβή στάθμη.
Για να σε καθησυχάσω όμως να σου πω ότι μια φορά που το άφησα να φτάσει σχεδόν στο μηδέν, όταν το γέμισα, το νούμερο ταίριαζε με το μέγεθος του ρεζερβουάρ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στο 0 λίγο ρίσκο, ειδικά σε Diesel. Θα συνεχίσω να το παρατηρώ, στο επόμενο φουλαρισμα από ένα νέο βενζινάδικο που άνοιξε στην περιοχή μου.

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πόση απόκλιση βλέπεις, μεταξύ ένδειξης και λίτρων στο φουλαρισμα;

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οπότε την ίδια απόκλιση με το δικό μου είχες κι εσύ, άρα να μην το δίνω και τόση σημασία.

Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σήμερα εμφανίζεται μόνιμο πρόβλημα στην εφαρμογή, αφού δεν συνδέεται με τίποτα στο Data Plug.

Να σημειωθεί ότι δουλεύει με το ίδιο κινητό + Data Plug εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μοναδικές αλλαγές που έγιναν ήταν το update της εφαρμογής στις 26/10 και το update του κινητού στις 8/11. Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα την εφαρμογή ήταν στις 5/11, χωρίς πρόβλημα, οπότε υποψιάζομαι ότι κάτι στο update του κινητού δημιούργησε το πρόβλημα (ή χάλασε το data plug?).

Δοκίμασα πολλές λύσεις, εκκαθάριση δεδομένων εφαρμογής, απεγκατάσταση της, διαγραφή της σύνδεσης του Data Plug με το Bluetooth του κινητού, μάταια.

Έστειλα μήνυμα στην εξυπηρέτηση πελατών της VW και περιμένω απάντηση λοιπόν.

Υπάρχει άλλος με πρόβλημα στην εφαρμογή του το τελευταίο διάστημα;

VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 R-Line 7seater

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.