Jump to content
thodoris_20v

Γνώμες για Golf 1.6 115ps 1.6 TDi 2018

Recommended Posts

Καλημέρα σας και καλό καλοκαίρι.

 

Ως κάτοχος αρκετών vw group Skoda,seat,Audi είπα να περάσω και να δοκιμάσω και το vw, αλλά πάντα είχα βενζίνης κινητήρες και ποτέ μα ποτέ πετρελαίου. Λογικό να έχω πολλές απορίες και θα ήθελα τις γνώμες σας. Άρα όπως καταλαβαίνεται θα αρκετές ερωτήσεις.

Όπως γράφω στον τίτλο ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Golf 1.6 TDi  115ps του 2018  αλλά έχω μπερδευτεί με τα μοντέλα που βγάζει, έχω δει ότι βγάζει το Comfortline, το Βluemotion, το Generation και το Ηighline. (από ότι κατάλαβα αυτές υπάρχουν ) . Τι διαφορές έχουν οι εκδόσεις αυτές? και επειδή βρίσκω μόνο το Comofortline ο κινητήρας δεν είναι τεχνολογίας Bluemotion (οικονομικότερος που λένε κάτι τέτοιο βασικά).

 

. Σύστημα παρκαρίσματος έχει και εάν ναι σε ποιες εκδόσεις?

. Με το 5αρι το σασμάν εντυπώσεις? (για το χειροκίνητο αναφέρομαι )

. Από καταναλώσεις τι γίνεται?

. Ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός σωστά?

. Από συντήρηση και βλάβες? και εάν υπάρξουν αυτές το κόστος επειδή είναι πετρέλαιο είναι πολύ υψηλό?

. Στην αγορά του μεταχειρισμένου του συγκεκριμένου μοντέλου πρέπει να προσέξω κάτι?

 

Εάν υπάρχει λίγος χρόνος ας με βοηθήσει να ξεδιαλύνω κάποια πράγματα γιατί έχω μπερδευτεί και όχι τίποτα άλλο δεν έχω αμάξι γιατί πουλήθηκε το δικό μου και είμαι και οικογενειάρχης.

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το κατεβατό και τις απορίες μου και εύχομαι να τα λέμε πλέον μόνο για καλό.

Link to comment
Share on other sites

Θοδωρή θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όσα περισσότερα γνωρίζω ως κάτοχος του ίδιου αυτοκινήτου που ψάχνεις (έψαχνες αν βρήκες ήδη).

 

1) Γενικά νομιζω ότι η Highline είναι η πιο πλήρης, αλλά δεν αποκλείεται να βρεις parking sensors και σε χαμηλότερες εκδόσεις.

 

2) Δεν μπορώ να σου πω για το χειροκίνητο, γιατί το δικό μου έχει το αυτόματο επτατάχυτο DSG7 και το βρίσκω τέλειο.

 

3) Οι καταναλώσεις είναι κυριολεκτικά αστείες αν κάνεις ταξίδι με ελαφρύ πόδι. Εμπειρικά,  στον ενάμιση μήνα που έχω το αμάξι, είναι κοντά στα 5lt/100km σε εκτός πόλης με ταχύτητες 130-140km/hr ενώ σε μένα πιάνει και τα 7,5-8lt/100km εντός πόλης. Είναι πολύ καλές μετρήσεις.

 

4) Ο κινητήρας είναι τούρμπο.

 

5) Συντήρηση δεν έχω κάνει ακόμα ως φρέσκος ιδιοκτήτης. Αλλά νομίζω ότι είναι λογικά τα έξοδα για το όλο πακέτο που τελικά σου προσφέρει το αμάξι.

 

6) Νομίζω ότι πρέπει να προσέξεις ό,τι και σε όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (service book, καλή χρήση, μηχανικα μέρη σε καλή κατάσταση, ατρακαριστο κτλ κτλ κτλ Ειδικά στα GOLF 7,5 πάντως αξίζει η ψηφιακή ACTIVE INFO DISPLAY που έχω κ εγώ σε σχέση με το παλιό αναλογικό καντράν. Τέλος, αν θες τους μανισιους χάρτες πρέπει να έχει το DISCOVERY PRO ως προς το INFOTAINMENT SYSTEMαν δεν κάνω λάθος. Παρόλα αυτά μπορείς να συνδέσεις το κινητό σου κ να χρησιμοποιείς GOOGLE MAPS.

 

Εύχομαι να σε βοήθησα. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.