Jump to content
tvkal

ΕΛΑΣΤΙΚΑ 235/55R17 ΣΕ TIGUAN 2.0 TDI 2x4 2013mod

Recommended Posts

Γεια σε όλους. Θέλω να αντικαταστήσω τα ελαστικά μου και δεν ξέρω τι να βάλω. Οδηγώ το δικινητο μοντέλο του 2013 με 2.0 TDI 140PS. 

Εχω τώρα Bridgestone Dueler H/P Sport 99H αλλά έχουν παλιώσει και τα βλέπω και τα νοιώθω ξερά και θορυβώδη και κοπανάνε αρκετά σε ανωμαλίες του δρόμου.

Οταν ζεσταθούν και σε αυτοκινητόδρομο πάνε καλά αλλά σε βιαστικές επιταχύνσεις είναι ... άστα να πάνε. Βάζεις 1η, 2α και τρίτη και τότε αρχίζουν να πιάνουν άσφαλτο.  Εβδομάδα παραγωγής 3217.

Το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο και το έχω 5 μήνες και δεν ξέρω πως πήγε η διάρκεια ζωής τους και η φθορά τους για να σας δώσω επιπλέον πληροφορίες γι αυτά αλλά δεν θέλω να βάλω τα ίδια για τους λογους που προανέφερα και δεν θέλω να βάλω και continental γιατι έχω και απο αυτά κακή εμπειρία στη μακροζωία τους σε άλλο suv που είχα. 

Μένω σε νότια περιοχή με μεγάλες θερμοκρασίες και πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια το καλοκαίρι αλλά και με αρκετές βροχές το χειμώνα - οχι κρύο όμως.

Η χρήση τους είναι 99% σε μέτρια άσφαλτο, σε περιμετρικούς της πόλης δρόμους και ελάχιστα ταξίδια που βέβαια και εκεί χρειάζομαι καλά λάστιχα γιατί οδηγώ ...σβέλτα !  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή άλλαξα λάστιχα μόλις χθες να προσθέσω κάτι που παρατήρησα κατά την αναζήτηση και έρευνα αγοράς που έκανα...
Καταρχάς την περίοδο αυτή είναι πολύ δύσκολο να βρεις ελαστικά στην διάσταση και την μάρκα που θες. Όλη αυτή η ιστορία με τον ιό έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και στην παραγωγή και στην διανομή.
Παράδειγμα παράγγειλα το Pirelli Scorpio All Terrain Plus (που είχα και σε άλλο αμάξι μου) από τον Απρίλιο (για παραλαβή τέλη Μαΐου) αλλά μέχρι την προηγούμενη βδομάδα που επικοινώνησα δεν υπήρχε διαθεσιμότητα αλλά ούτε ημερομηνία παραλαβής. Σαν υποσημείωση έγραφε κάτι για Σεπτέμβρη.
Επίσης έχει προκαλέσει μάλλον "πονοκέφαλο" στις εταιρίες ελαστικών η νέα βαθμονόμηση των ελαστικών. Μέχρι τώρα είχαμε βαθμονόμηση με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία 1222/2009, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι τον 11/2021. Σε αντικατάσταση η νέα βαθμονόμηση με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία 2020/740.

Τελικά για να είμαι και εντός θέματος, έβαλα τα Falken Wildpeak A/T AT01. Τα μοναδικά σε λογική τιμή και σε χαρακτηριστικά που ήθελα. Επίσης είναι ανασχεδιασμένα και θεωρείται νέο ελαστικό.
Ήδη από τα πρώτα χιλιόμετρα είδα μεγάλη διαφορά, αφού τα προηγούμενα που φορούσε το αμάξι ήταν μεν ολοκαίνουργια αλλά ήταν χιονολάστιχα...
Εντυπώσεις θα σου πω εν καιρώ. Διάσταση που έβαλα ήταν 245/65-R17 και είχαν DOT 1321.

Καλό θα ήταν να δεις καταρχάς τις ανάγκες σου και μετά να αποφασίσεις αναλόγως την τιμή, το πόσο νέο (σαν μοντέλο ή/και σχεδίαση) είναι το ελαστικό, την ημερομηνία παραγωγής και φυσικά την διαθεσιμότητα...

Από προσωπική γνώμη/εμπειρία δεν θα έβαζα ούτε εγώ τα Continental, αλλά ούτε Michelin. Μεγάλη φθορά και κράτησαν λίγο, και στα μισά της ζωής τους, ήταν ήδη επικίνδυνα...

Edited by Hellas4x4
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση σου που σίγουρα βοηθά να καταλάβουμε το πρόβλημα διαθεσιμότητας που υπάρχει. 

 

Τα συγκεκριμένα falken που μου προτεινες είδα οτι ειναι πολύ χωμάτινα ενώ η δική μου χρήση είναι πολύ ασφάλτινη και το αυτοκίνητο μου είναι δικίνητο. 

 

Οσον αφορά τις ανάγκες μου που λες όπως έγραψα "...

Μένω σε νότια περιοχή με μεγάλες θερμοκρασίες και πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια το καλοκαίρι αλλά και με αρκετές βροχές το χειμώνα - οχι κρύο όμως.

Η χρήση τους είναι 99% σε μέτρια άσφαλτο, σε περιμετρικούς της πόλης δρόμους και ελάχιστα ταξίδια που βέβαια και εκεί χρειάζομαι καλά λάστιχα γιατί οδηγώ ...σβέλτα !  ..."

 

Κάθε πρόταση ΔΕΚΤΗ ! :good:

Link to comment
Share on other sites

Διάλεξε ένα από τα παρακάτω 3....με την σειρά που τα βάζω:

Falken Azenis FK510 SUV
Pirelli Scorpion Verde
Hankook Ventus S1 Evo2



VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi 240HP DSG7 R-Line 7seater

Link to comment
Share on other sites

On 7/8/2021 at 4:43 PM, tvkal said:

Τα συγκεκριμένα falken που μου προτεινες είδα οτι ειναι πολύ χωμάτινα ενώ η δική μου χρήση είναι πολύ ασφάλτινη και το αυτοκίνητο μου είναι δικίνητο. 

 

Παράδειγμα έφερα, για τα λάστιχα που έβαλα για να σου πω τα βήματα που ακολούθησα γι αυτό σου έγραψα "Καλό θα ήταν να δεις καταρχάς τις ανάγκες σου και μετά να αποφασίσεις αναλόγως την τιμή, το πόσο νέο (σαν μοντέλο ή/και σχεδίαση) είναι το ελαστικό, την ημερομηνία παραγωγής και φυσικά την διαθεσιμότητα..."

 

On 7/8/2021 at 8:06 PM, topmar said:

Διάλεξε ένα από τα παρακάτω 3....με την σειρά που τα βάζω:

Falken Azenis FK510 SUV
Pirelli Scorpion Verde
Hankook Ventus S1 Evo2

 

Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο παραπάνω, γιατί είναι τίμια λάστιχα για την τιμή τους τα παραδείγματα που έφερε...

Δεν αποκλείω βέβαια και άλλα τα οποία μπορεί να έχουν εξίσου καλή αναλογία τιμής/απόδοσης...

 

Τέλος επειδή αναφέρεις ότι χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο και οδηγείς σβέλτα δεν θα έβαζα κάποιο λάστιχο ανώνυμο ή "κινέζικο" γιατί το φθηνό, μπορεί να σου βγει πανάκριβο στην περίπτωση αυτή!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.