Jump to content
vastil

Troc 1.0 tsi

Recommended Posts

Μετά από 3700 km  και ένα ταξίδι στη Λευκάδα έχω πιο πλήρη εικόνα σχετικά με τον κινητήρα 1.0 tsi. Θεωρώ τα αμορτισέρ του αρκετά μαλακά και ήταν αυτό που ζητούσα καθώς μου θύμιζαν εποχές peugeot 406. Άνετα για ένα ταξίδι ήρεμο. Λογικά σε 1500 κυβικά θα είναι πιο σφιχτά αφού έχει πολύ περισσότερα γκάζια. Συγκριτικά με το troc 1.6 tdi του πατέρα μου όντως το 1.0 έχει μαλακά αμορτισερ.

 

Δεν έτρεχα διότι πλέον φοβάμαι την ταχύτητα. Πήγαινα με 130km/h και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα από Θεσσαλονίκη. Μόνο μελανό σημείο το αυτοκίνητο πάσχει στους πλευρικούς ανέμους το διαπίστωσα κατεβαίνοντας από Μέτσοβο στα τούνελ. Οπότε θέλει προσοχή. Το τούρμπο συνεχίζω να το αφήνω 4 λεπτά να ζεσταθεί και άλλα 4 μετά να κρυώσει και να κάτσουν τα λάδια. Πόσο θα το κάνω αυτό? Όσο χρειαστεί.

 

 

 

Από κατανάλωση δηλώνω εντυπωσιασμένος. Καταναλώνει σχεδόν όσο το vw up! Ροπή απίστευτη καθώς κατάφερα να ανεβώ τις ανηφόρες της Κοζάνης με 6 δίχως να κατεβάσω σχέση. Κάτι το οποίο φάνταζε με όνειρο θερινής νυκτός. Το κλίμα σταθερό στους 23 βαθμούς και νομίζω πως οι μεμβράνες τελικά ήταν σωτήριες για να κρατάει θερμοκρασία το αυτοκίνητο στην καυτή ζέστη του μεσημεριού. Μαζί με το ew@y που έβγαλα και κόλλησα στο παρμπρίζ κατάφερα να κάνω ένα άνετο ταξίδι και να φτάσω πολύ γρήγορα στον προορισμό μου χωρίς να κολλήσω στα διόδια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα καλοτάξιδο εύχομαι! Τις ίδιες εντυπώσεις έχω και γω για τον 1.0 στο πόλο μου. Αυτό με το Τούρμπο θεωρώ πως είναι υπερβολικό μια και το Τούρμπο κρυώνει και θερμαίνεται με το νερό. Εγώ κρατάω ένα λεπτό στην αρχή και ένα μετά αλλά εννοείται 5 λεπτά πριν φτάσω παω ήρεμα έτσι ώστε η θερμοκρασία λαδιού να πάει 90 και κάτω.έχεις το 115;


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω πιο πολύ με το Γιάννη. σχετικά με το ζέσταμα κρύωμα. Καλύτερα να ξεκινάς και να πηγαίνεις χαλαρά, καθώς και πριν φτάσεις στον προορισμό σου το ίδιο.

Κατά τα άλλα καλορίζικο και καλοτάξιδο. 
Επίσης μια προσωπική άποψη και συμβουλή από μένα. Μετά το στρώσιμο άμεσα να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο όσο περισσότερο μπορείτε. Μην το λυπάστε, τα 2 χρόνια εγγύησης περνάνε σαν νερό. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.