Jump to content
tassos1

προορισμός για tiguan

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους  και καλό χειμώνα έχουμε με υγεία

 

Λέγομαι Τάσος και είμαι καινούργιος στο forum . Ο λόγος που μπαίνω  στο forum  είναι οτι είμαι ένα κλίκ πριν το να κλείσω ένα Volkswagen Tiguan '17 1.4 TSI ACT Highline 4MOTION με 82000 χμ, το οποίο σήμερα πήγε σε συνεργείο δικού μου ανθρώπου  όπου ήρθε τεχνικός της vw  το χτένισε όλο κυριολεκτικά και μου έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσω. Το μόνο που μου είπε  είναι ότι έχει ανοιχτεί το σασμάν( μιλάμε για κανονικό κι όχι αυτόματο )  γιατί φαίνονταν ότι οι κόλες είναι αλλαγμένες. Εκεί μου έκανε εντύπωση   με 82000 να ανοιχτεί σασμάν. Το μόνο που σκέφτηκα είναι αν ο  άνθρωπος που το είχε  ήταν πολύ  συμπλεκτοφάγος αλλιώς το θεωρώ τρελό  να κάνει πρόβλημα . Ξεπερνώντας το θέμα του σασμάν όπως  είπα και πριν το αμάξι φαίνεται να είναι καθαρό  ακόμη και το μοτέρ   μου λέει ότι είναι πολύ καλό μοτέρ δε βγάζει θέματα  και  είναι μοτέρ που μπαίνει και στο polo .Εκεί κόλλησα ξανά λίγο και λέω όπα άλλο το polo άλλο to tiguan μιλάμε για δυο αμάξια ίδιας μάρκας μεν αλλά εντελώς διαφορετικά  και διαφορετικού όγκου.Μπήκε το αμάξι και στον εγκέφαλο και δεν έβγαλε κάποια βλάβη ήταν πεντακάθαρο.Γενικώς με παρότρυναν να το πάρω .

    Μου αρέσει πολύ και θέλω να το πάρω απλά το κοιτάζω από 1000 μεριές και το ψυρίζω γιατί θέλω να κουβαλάω τροχόσπιτο με το συγκεκριμένο αμάξι  οπότε θα υπάρξουν φορές που θα ζοριστεί . Θα μου πει κάποιος αν δεν είσαι σίγουρος μην το πάρεις απλά εδώ είναι το θέμα . Η vw  δίνει για το συγκεκριμένο μοντέλο  1800 κιλά με φρένα για έλξη  ενω το τροχόσπιτο μου είναι το μάξιμουμ 1700. Τη στιγμή που άλλες μάρκες δίνουν 1200 1300 γενικώς 1700  και πάνω  από  περιορισμένα  2λιτρα και πάνω . Για μένα είναι πολύ βασικό να έχω ένα αμάξι  1400 κυβικά που να ρυμουλκεί ι τόσο μεγάλο βάρος με εμένα τη γυναίκα μου και το παιδί μου μέσα  .  Ενώ το αμάξι που έχω τώρα στη κατοχή μου είναι κορεάτικης προέλευσης χωρίς κάποιο πρόβλημα αλλά δυστυχώς μπορεί να τραβήξει μέχρι 1200 κιλά οπότε δε μπορώ να βγάλω χαρτιά για νόμιμη ρυμούλκιση .

 

  Το δια ταύτα της υπόθεσης είναι ότι έχω ακούσει και διαβάσει και μάθει  πολλά αρνητικά και θετικά σχόλια για τα tiguan , όπως ότι παλιότερα μοντέλα έβγαζαν μέχρι ζημιές στους κινητήρες και ήθελαν 2μησι χιλιάρικα επισκευή . Μαθαίνω για βλάβες στα ηλεκτρονικά, βλάβες στα σκίαστρα οροφής μιας και το δικό μου θα έχει οροφή ανοιγόμενη, ταλαιπωρία μεγάλη από ανθρώπους που πήραν μεταχειρισμένο  tiguan  και σε μικρό διάστημα  άνοιξαν ολόκληρη τη μηχανή .Από την άλλη μαθαίνω από άλλους ότι ήταν η καλύτερη αγορά που κάνανε στη ζωή τους, απροβλημάτιστο άψογο  και συγκεκριμένα φίλος που κουβαλάει τροχόσπιτο  παρόμοιο με το δικό μου τροχόσπιτο κι αυτός με tiguan   δεν το αλλάζει με τίποτα και δεν του έχει βγάλει καμία βλάβη  .

 

Αυτά  από εμένα θα ήθελα να μάθω και τις γνώμες των φίλων εδώ στο  forum

 Εύχομαι σε όλους υγιή κι ασφαλή χιλίομετρα

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως μας τα λες είναι μονόδρομος.
Θέλεις να κουβαλάς 1700 κιλά τροχόσπιτο, θέλεις και γυναίκα και παιδί μέσα, θέλεις και 1400cc και άλλες μάρκες κουβαλάν 1200cc

Αν σου πούμε όχι δηλαδή, τι θα κάνεις; Τι εναλλακτική έχεις;

Εγώ πάντως έχω 2000cc diesel dsg7 4 motion 190 άλογα. Κουβαλάω τρέιλερ με καμία 500αρια κιλά στο τσακιρ κέφι, και δεν έχω παράπονο. Παράλληλα όμως τώρα που σε διαβάζω, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανα με 1700 κιλά πίσω και ας είχε και φρένα αδράνειας.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μακριά είναι καδενοφάγα τα 1.4 και τα 2.0

Tα Tiguan του 2017 δεν έχουν καδένα αλλά ιμάντες


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.