Jump to content
AUDI7

Ανακαλούνται 8.733 VW, Audi και Seat στην Ελλάδα λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata

Recommended Posts

Εξαιτίας των προβληματικών αερόσακων της Takata ανακαλούνται στην Ελλάδα 4.689 Seat Leon και Altea παραγωγής 2010-2012, 3.356 Audi A5 Sportback, A5 Cabriolet και Q5, παραγωγής 2009-2012 και 688 Volkswagen Up παραγωγής 2011-2012.

 

Στα επηρεασμένα αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού από την Takata, υπάρχει η πιθανότητα να προκληθεί αλλοίωση του προωθητικού υλικού λόγω υψηλής υγρασίας αέρα και μεταβολών θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση ατυχήματος και ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού, θραύσματα του περιβλήματος της γεννήτριας θα μπορούσαν να αποκολληθούν και να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν είτε μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Seat, της Audi και της VW, για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Επίσης η Volkswagen ανακαλεί και 172 T6 παραγωγής από 01.07.2019 έως 05.05.2021, επειδή ενδέχεται να εισέλθει υγρασία στις ντίζες των θυρών. Σε συνδυασμό με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, οι ντίζες των θυρών μπορεί να παγώσουν και ως τελικό αποτέλεσμα, υπό ορισμένες συνθήκες, να εμφανίζονται οι κλειδαριές κλειδωμένες ενώ πραγματικά δεν είναι και ενδέχεται η πόρτα του οδηγού ή του συνοδηγού να ανοίξει αυτόνομα κατά τη λειτουργία οδήγησης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service VW για να αντικατασταθούν οι ντίζες των θυρών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή Autoblog.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.