Jump to content
nikdev

Συναυλία Scorpions - Alice Cooper

Recommended Posts

f240691b-5e46-4206-a0bd-7fbacae660f6.web

 

Η ροκ συνάντηση της χρονιάς είναι γεγονός. Scorpions και Alice Cooper την Τετάρτη 6 Ιουλίου και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Οι Scorpions, το θρυλικό ροκ συγκρότημα, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, παρουσιάζουν το «Rock Believer» σε μια περιοδεία που θα τους φέρει και στην Αθήνα και θα είναι η πιο εντυπωσιακή συναυλία που θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό.

 

Το συγκρότημα παρακολουθεί με θλίψη τις εξελίξεις στην Ουκρανία και σε με μία ανάρτηση στα social media από συναυλία στην χώρα ξεκινάει με τον στίχο του «Wind of Change» ... «Did you ever think that we could be so close, like brothers». «Εκατομμύρια θιασώτες του συγκροτήματος έχουν τραγουδήσει αυτή τη φράση μαζί μας αυτά τα 30 χρόνια. Στο Κίεβο, στη Μόσχα, στο Χάρκοβο, στην Αγία Πετρούπολη, στο Ντονέτσκ, στο Αικατερίνεμπουργκ, στην Οδησσό και στο Νίζνι Νόβγκοροντ! Ενωμένοι στον Κόσμο της Μουσικής... Σεβόμαστε αυτούς που βγαίνουν στον δρόμο στη Ρωσία κατά των "στρατιωτικών επιχειρήσεων" και ρισκάρουν τη ζωή τους. Η σκέψη μας σε όλους όσοι εγκαταλείπουν ή υποφέρουν τραυματισμένοι στην Ουκρανία. Το αέναο όνειρο της ειρήνης - το πήρε ο άνεμος» έγραψαν οι Scorpions.

Guest ο μοναδικός Alice Cooper

 

Από την άλλη, ο Alice Cooper, ο θρύλος της ροκ μουσικής, έχει ήδη γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ και συνεχίζει να κάνει περιοδείες παρουσιάζοντας μοναδικά εντυπωσιακά shows. Ο Alice Cooper από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στην πορεία, άφησε εποχή με τις “ακραίες” εμφανίσεις του, καλυμμένος με αίμα, περιτριγυρισμένος φίδια, γκιλοτίνες, ηλεκτρικές καρέκλες, αλυσίδες και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί ως “The Godfather of Shock Rock”.

 

Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του «School’s Out», του απόλυτου ροκ ύμνου για τον εορτασμό του τέλους της σχολικής χρονιάς και τη βουτιά στο καλοκαίρι. Μισό αιώνα αργότερα, μπορούμε ακόμα να ακούσουμε την φωνή αυτού του ύμνου – Alice Cooper – να τον ερμηνεύει σε συναυλία.

 

Επιπλέον, ο Alice Cooper κυκλοφόρησε το 2021 ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Detroit Stories». Ο δίσκος αποτίει φόρο τιμής στο Detroit, την γενέθλια πόλη του Alice Cooper. Παραγωγός του «Detroit Stories» είναι ο Bob Ezrin, ο οποίος ήταν παραγωγός και του «School’s Out το 1972.

 

Μια σειρά από τεράστιες επιτυχίες του με τον Cooper, οδήγησε τον Ezrin να γίνει γρήγορα ένας από τους πιο επιτυχημένους παραγωγούς της ροκ. Ήταν άλλωστε και ο παραγωγός του θρυλικού άλμπουμ «The Wall» των Pink Floyd – ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Η ιδέα να τραγουδήσουν τα παιδιά του σχολείου το αξέχαστο ρεφρέν “we don’t need no education” στο “Another Brick in the Wall”, προήλθε από τον Ezrin!

 

Στην εκρηκτική του συναυλία στο ΟΑΚΑ, θα μας παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «Poison», το «Bed of Nails», το «School’s Out», το «House of Fire», το «Feed My Frankenstein» και πολλά άλλα από δίσκους που έγραψαν ιστορία, όπως το θρυλικό «Trash» του 1986 ή το «Billion Dollar Babies» του 1973.

 

 

Πηγή: Έθνος

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.