PortoKale Posted August 7, 2022 Report Posted August 7, 2022 (edited) Έχω ενώ tiguan life 2022. Το κλειδί έχει κουμπάκι για το Πορτ παγκαζ όμως το αυτοκίνητο δυστυχώς δεν έχει power lift. Παρατήρησα όμως ότι ξεκλειδώνει απλά τα αμορτισέρ δεν έχουν αρκετή δύναμη για να σηκώσουν την πόρτα. Σκέφτομαι να τα αλλάξω με κάτι πιο δυνατό. Φυσικά το κλείσιμο θα γίνεται χειροκίνητα. Έχει κανείς ιδέα ποια αμορτισέρ πρέπει να χρησιμοποιήσω ; Edited August 7, 2022 by PortoKale Quote
TASOS M, Posted August 7, 2022 Report Posted August 7, 2022 (edited) Εάν προβλεπόταν , να σηκώνεται η πόρτα από τα αμορτισέρ, θα το είχε από κατασκευής. Το σύστημα ανοίγματος -κλεισίματος γίνεται με αργή ταχύτητα και όποιος είναι κοντά προλαβαίνει να προφυλαχτεί. Με δυνατότερο αμορτισέρ, το άνοιγμα θα γίνεται επικίνδυνο να χτυπήσει κάποιος που βρίσκεται κοντά στην πόρτα, αφού αυτή στο άνοιγμα βγαίνει έξω από την προβολή του προφυλακτήρα. Μια εικόνα από το απότομο άνοιγμα με αμορτισέρ που δεν είναι τα εργοστασιακά, μετά από αντικατάσταση τους. Τα δε εργοστασιακά, έχουν φρένο στο τέλος της διαδρομής για ομαλό τελείωμα. Edited August 7, 2022 by TASOS M, Quote
gousias Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 On 7/8/2022 at 11:36 ΜΜ, TASOS M, said: Εάν προβλεπόταν , να σηκώνεται η πόρτα από τα αμορτισέρ, θα το είχε από κατασκευής. Το σύστημα ανοίγματος -κλεισίματος γίνεται με αργή ταχύτητα και όποιος είναι κοντά προλαβαίνει να προφυλαχτεί. Με δυνατότερο αμορτισέρ, το άνοιγμα θα γίνεται επικίνδυνο να χτυπήσει κάποιος που βρίσκεται κοντά στην πόρτα, αφού αυτή στο άνοιγμα βγαίνει έξω από την προβολή του προφυλακτήρα. Μια εικόνα από το απότομο άνοιγμα με αμορτισέρ που δεν είναι τα εργοστασιακά, μετά από αντικατάσταση τους. Τα δε εργοστασιακά, έχουν φρένο στο τέλος της διαδρομής για ομαλό τελείωμα. Το ίδιο πρόβλημα έχει προκύψει και σε μένα μετά την αντικατάσταση τόσο αυτών του πορτμπαγκάζ όσο και του κάπως μηχανής. Συμφωνώ ότι είναι επικίνδυνο και παρά ότι έχω κάνει παρατήρηση στον μηχανικό, εκείνος επέμενε ότι θα "στρώσει" μετά από λίγο! Καταλαβαίνουμε ότι απλώς κοροϊδεύει! Δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο κι ούτε πρόκειται! Ο προβληματισμός μου πλέον αφορά με τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να μειωθεί όσο περισσότερο είναι εφικτή, αυτή η απότομη κίνηση, να γίνει κάπως ομαλότερη; Quote
TASOS M, Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 Μετά το βίντεο και το άτσαλο άνοιγμα έβαζα ένα νέο, ένα παλιό. Τώρα έχω δυο καινούργια με ομαλή διαδρομή, αγορασμένα από https://amortiser-antallaktika.gr/ 1 Quote
gousias Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 Άρα λύση να διορθωθούν τα υπάρχοντα που είναι σχετικά καινούργια να υποθέσω ότι δεν υπάρχει; Αν δεν κάνω λάθος είναι Monroe. Quote
nikdev Posted July 6, 2024 Report Posted July 6, 2024 Δες άλλη μάρκα όχι Monroe. Τα Stabilus επίσης καλά τα φοράνε εργοστασιακά πολλά αυτοκίνητα (Fiat, Alfa, MB). Τα εργοστασιακά VW από αντιπροσωπεία μου κρατάνε περισσότερο και έχουν καλύτερη λειτουργία από οποιαδήποτε εμπορίου. Quote