Jump to content
Michaels_v2

T-Roc 1.0 Tsi - Βελτίωση 1ου Σταδίου 

Recommended Posts

Posted (edited)

Καλησπέρα έχει κάποιος κάτοχος  T roc 1.0cc βελτιώσει το κινητήρα του? Όχι με boxaki.

Και αν ναι τι βελτιώσεις εκανε.

Από την αναζήτηση μου ξέρω ότι κάνουν οι raceroms, porfiris autosport, microchips tuning, έχει κάποιος εμπειρία με δαύτους?

Edited by Michaels_v2
Posted

Βάλε πρόγραμμα κατευθείαν, άσε το κουτί.

Posted

Καλησπέρα, βρήκα της raceroms που πάει στα 130 άλογα περίπου κ 24 κιλα ροπή.

Επίσης σκέφτομαι να βάλω σκαστρα αυτή https://www.forgemotorsport.co.uk/Dump_Valve_Kit_for_VAG_10_TSIGTI--product--1726.html

Και για φιλτρο είτε της K & N είτε αλλαγη σε φιλτροχοανη σε αυτη

https://www.forgemotorsport.co.uk/VAG_10_TSI_Induction_Kit--product--2149.html

Ποια η άποψη σας θα συνεργαστούν όλα αυτά μαζί και θα είναι ασφαλές?

Η να πάω για προγραμμα και σκαστρα μόνο?

Posted

Καλημέρα,

Γνώμη μου ειναι για το 1.0 η εξής. 

Πρώτα απο ολα αφου σίγουρα θα θες παραπάνω ανασα στο αυτοκίνητο ειναι να κανεις ενα downpipe να ελευθερωθεις απο τον μαμα καταλύτη με ενα 200άρι. και αν εχεις φιλτρο μικροσωματιδίων βγάλτο και αυτο μαζί. στο συγκεκριμένο μοτέρ επειδή οσο περισσότερο μπορείς να κρατήσεις ροπή και άλογα καλό ειναι να μην πάς σε φιλτροχωάνη παρα μόνο αν θες λιγο ήχο. θα σου πρότεινα KN στο μαμα φιλτροκουτι. Σκάστρα δεν θα βοηθήσει σε αυτα τα άλογα κάπου παρα μόνο στον ήχο γιατι ετσι και αλλιως έχει επιστροφή απο τη μανα της η αγελάδα σου. Βάλτη μόνο αν θες ήχο και ίσως αντοχή σε βάθος χρόνου στο κομμάτι. Δηλδή τα πλαστικά αυτα θα κρατήσουν καμια 10ετία μετα λογικά κάτι θα χαλαρώσει χαλάσει, η σιλικόνη δε θα πάθει τπτ..

Στο τέλος ενα προγραμματάκι για να δέσει το γλυκό. Εγώ microchip tunning πηγα και εμεινα πολυ ευχαριστημένος αν και δεν το σκαλίσαμε τόσο στα ηλεκτρονικά του όσο θα ήθελα γιατι ειμαι ολιγον ψείρας η αλήθεια είναι αλλά το stage1 που καναμε με καλύπτει στο 95% της καθημερηνότητας μου όποτε το θεωρώ money well spend (300€) τίμιο. Αν πήγαινα σήμερα, θα κοιτόυσα Αθηνα και την RTMG ξανά. ο μόνος λόγος που δεν πήγα ήταν η απόσταση (βαρέθηκα!).

Αν εισαι Θεσαλονίκη θα σου πρότεινα SP tunes έχω δεί και ακούσει αρκετά καλα πραγματάκια.

Tο μόνο ΜΕΙΟΝ στο πρόγραμμα ειναι οτι αν βγεί απο την VW σημαντική αναβάθμιση που να πρέπει να γραφτεί πληροφορία στον εγκέφαλο... εκεί απο οτι ακουσα απλά δεν μπορείς να το κανεις. Η αντιπροσωπεια λέει οτι πρεπει να κάνει restore και 90% χαλάει το εγκεφαλάκι και θες νέο. Πάντως είτε το κααφέρεις είτε όχι πρέπει να ξαναπεράσεις πρόγραμμα (με ενημερώμένες αλλαγές απο τον προγραμματιστή) Δεν θα εχει λογικά το αρχικό κόστος αλλά οκ.

Απαξ και κανεις πρόγραμμα, ναι έχεις δυνατότητα για περισσότερη αξιοπηστία και σταθερότητα απο ενα BOX αλλά παντρεύεσαι (90%) την έκδοση που θα σου περάσει ο προγραμματιστής.

Posted

Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ!

Downpipe καμία ιδέα για θεσσαλονικη που?

Επίσης ότι αλλαχτεί να αλλαχτεί και μετα να πάω για προγράμματα κι σωστα?

Βλέπω οι εταιρείες δίνουν στάνταρ τα άλογα/ροπη περίπου που θα πάρεις, αν έχεις βάλει ένα άλλο εξάρτημα και πάρεις κάτι από εκεί όταν πας να βάλεις πρόγραμμα θα πάρεις παραπάνω ή για ασφάλεια οι εταιρείες θα σε δώσουν λιγότερα?

Posted
On 7/24/2024 at 4:27 PM, Michaels_v2 said:

Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ!

Downpipe καμία ιδέα για θεσσαλονικη που?

Επίσης ότι αλλαχτεί να αλλαχτεί και μετα να πάω για προγράμματα κι σωστα?

Βλέπω οι εταιρείες δίνουν στάνταρ τα άλογα/ροπη περίπου που θα πάρεις, αν έχεις βάλει ένα άλλο εξάρτημα και πάρεις κάτι από εκεί όταν πας να βάλεις πρόγραμμα θα πάρεις παραπάνω ή για ασφάλεια οι εταιρείες θα σε δώσουν λιγότερα?

ιδανικά κάνεις πρώτα τις όποιες αλλαγές στο hardware (π.χ. εξάτμιση / downpipe, εισαγωγή) και μετά πας για πρόγραμμα ώστε να το κάνουν finetune με βάση τις αλλαγές που έχεις κάνει.

Για εξατμισάδικο στην Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν γνωρίζω. Αν πας για custom, ψάχνοντας / ρωτώντας, αν πας για επώνυμο τότε κοίτα σε milltek (αν έχει κάτι) ή οποία μπαίνει εύκολα με τα v-band της.

Posted (edited)

Θα σου πρότεινα μία έρευνα για το πόσα Κ χλμ μπορεί να γράψει ο κινητήρας ως στοκ (δηλαδή πόσο αντέχει ως εργοστασιακός) και μετά κάνεις τις αναβαθμίσεις που θέλεις.

Ήδη είναι πάρα πολύ πιεσμένος από ένα 1.0L 114hp.

Edited by tsikis007