Spyros Tetien Trader Posted September 30, 2024 Report Posted September 30, 2024 (edited) Καλως σας βρισκω και παλι αγαπητοι φιλοι. Παρακαλω στην κατωθι φωτο (λεβιες ταχυτητων Golf 6 1,4 122 caxa ) τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω ενα μικρο προβλημα. Οταν μετακινω το λεβιε απο την νεκρα προς αριστερα για πρωτη στο τελος της διαδρομης του ειχες την αισθηση ενος πολυ μαλακου σταματηματος , πριν απο μερικες μερες στο τελος της διαδρομης του ακουγεται ενας μεταλλικος θορυβος και ειναι εκει ακριβως που δειχνω με το βελος , κατα τα αλλα δεν υπαρχει κατι αλλο περιεργο στις ταχυτητες ολα νορμαλ, να εφυγε καποιο στοπ ελαστικο? πλαστικο? και τωρα να ακουμπαει σιδερο με σιδερτο? ,δυσκολο για μενα να ξηλωσω κονσολα φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να την βαλω παλι οπως ηταν, ανησυχω? δεν με ενδιαφερει και συνεχιζω? και αστο να το κανει? παρακαλω οποιος γνωριζει ας γραψει κατι . Ευχαριστω Edited March 10, 2025 by nikdev Quote
nikdev Posted February 22, 2025 Report Posted February 22, 2025 Είναι λίγο θολή η φωτό υπάρχουν ορισμένα "αναλώσιμα" στο λεβιέ. Καθάρισε τα γράσα και θα δεις αν έχει σπάσει ή έχει φθαρεί κάποιο. Ανταλλακτικά αντιπροσωπεία,Ebay Κλπ https://alvadi.cy/en/spare-parts/volkswagen/golf-vi-1l-2008/bush-selector-shift-rod/899859-vw-golf-vi-5k1-1-4-tsi-90kw-petrol-hatchback-2008-2012-petrol Quote
nikdev Posted February 22, 2025 Report Posted February 22, 2025 Brand: Volkswagen Series: Golf/Variant/4Motion model: Golf/Variant/4Motion Engine: CAXA Model Year: 2011 Date of manufacture: - Transmission: KQM Quote
nikdev Posted February 22, 2025 Report Posted February 22, 2025 Να δεις και κάτω από το σωλήνα της εισαγωγής στο χώρο της μηχανής αν λειτουργεί σωστά το μοχλικό. Quote
tetien trader Posted February 22, 2025 Report Posted February 22, 2025 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, παραθετω τι εγινε , περασαν μερες με αυτο το μεταλλικο κτυπημα και διαπιστωσα οτι ο θορυβος ερχοταν απο μεσα απο το κουτι των ταχυτητων και οχι στο σημειο που εχω βαλει το βελακι ετσι καταλαβα οτι δεν μπορω να κανω κατι εγω παρολο οτι εχω μια αρκετα καλη γκαμα εργασιων στο αυτοκινητο ετσι πηγα στο μαστορα τωρα αυτος τι ειδε δεν ξερω δεν μουπε κατι, απλα μου αλλαξε ολο το λεβιε αγορα 75 ευρω και αλλα τοσα εργασια γιατι το κουτι βγαινει απο κατω και ξηλωσε και ενα μεγαλο κομματι της εξατμισης ,τωρα ολα καλα οπως πριν , αφου δεν μπορουσα να κανω κατι μονος μου ταδωσα κ ειπα και φχαριστω. Τους χαιρετισμους μου σε ολους σας καλο σας βραδυ. Quote
nikdev Posted February 22, 2025 Report Posted February 22, 2025 Ποιο κομμάτι άλλαξε? Δες τα νούμερα και πες μου Quote
tetien trader Posted February 24, 2025 Report Posted February 24, 2025 Ναι , αλλαξε ολο το μεταλλικο κομματι δηλ τη μεταλλικη σωληνα που μπαινει μεσα στη φουσκα , την πλαστικη κατασκευη αυτη που ειναι η μπιλια με ολα τα παρελκομενα ελατηριο κτλ μικροπλαστικα επισης το μεταλλικο κομματι που συνεχιζει κατω απο την μπιλια καταληγει σε ενα πλαστικο ισως και λαστιχενιο τερματικο που ισως πιστευω οτι αυτο ειχε φυγει και οφειλοταν αυτος ο κτυπος Τωρα για νουμερα που μου λες αν σηκωσω την δερματινη ποδια γραφει κατι ο λεβιες? για δωσε πληροφοριες πως να το βρω και θα σου πω. Πρεπει να ειναι αυτο σε σχημα ελ στη φωτο σου λιγο αριστερα στο πλαισιο με το νο 17. Quote
tetien trader Posted February 24, 2025 Report Posted February 24, 2025 Ελα, λειτουργησα τα νουμερα στο σχεδιαγραμα , απο το κομματι του λεβιε που ειναι στο νουμερο 3 εως και το 12 ολα αυτα τα νουμερα στο κατω μερος του δωδεκα ειναι το ελ που πιθανον αυτο εφυγε γιατι με την κινηση του λεβιε αριστερα για πρωτη τοτε ακουγωταν ο θορυβος, Quote
nikdev Posted February 25, 2025 Report Posted February 25, 2025 Δες το χαλασμένο και μετά το σχεδιάγραμμα. Για να βρείς πιο πλαστικό η λαστιχένιο δαχτυλίδι σύνδεσμος χάλασε Quote
tetien trader Posted February 25, 2025 Report Posted February 25, 2025 οκ θα τσεκαρω και θα σας πω. Quote
tetien trader Posted March 9, 2025 Report Posted March 9, 2025 Μετα απο λιγο καιρο απαντω στον nikdev αργησα λιγο αλλα οτι μου αλλαξε ο μηχανικος δεν μου εδωσε τιποτα να παρω ετσι για ενθυμιο και χρειαστηκε να περασω απο το συνεργειο του , αυτος τα ειχε ολα που μου ειχε αλλαξει σε ενα κουτι και ευγενικως του ειπα να μου πει πιο ηταν η αιτια , μου εδειξε λοιπον αυτο το πλαστικο που ειναι στο κατω ακρο του λεβιε στο νουμερο 12 του σχηματος του λεβιε και ειχε φθορες μου ειπε οτι εκτος οτι αυτο το πλαστικο δεν παει μονο του αλλα ολα τα ανωτερω μαζι , να σηκωνε καποια πατεντα μαλλον οχι δεν θα κραταγε και θα ξανατρεχα παλι αλλα δεν θαθελα και γω κατι τετοιο. Quote
nikdev Posted March 10, 2025 Report Posted March 10, 2025 (edited) Δεν κατάλαβα πιο πλαστικό λες στο κάτω άκρο, κύκλωσέ το Edited March 10, 2025 by nikdev Quote
tetien trader Posted March 10, 2025 Report Posted March 10, 2025 Επειδη βελακια και λοιπα δεν τα καταφερα, να πας στο σχεδιαγραμμα σου παρα πανω στην ενοτητα 13 εχει δεξια τα νουμερα 7-8-9-10-14-12 και αριστερα τα νουμερα 18-19-16-15 ολα αυτα στην ενοτητα 13 , στο νουμερο 12 λοιπον στο κατω μερος της βεργας βλεπεις ενα πλαστικο σε σχημα ελ αγγλικο κεφαλαιο αυτο ειναι. Quote
nikosbn Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 Παιδες βοηθεια παρακαλω, συγχωρεστε με για το σπαμ https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/68463-golf-6-καδενα-χρονισμου-ηχος/ Quote