anto365 Posted June 9, 2025 Report Posted June 9, 2025 Καλησπέρα εχω ενα Golf V 1.6 FSI 6αρι σασμάν με 263.000 χλμ σκέφτομαι να κάνω ενα ρεκτιφιε στον κίνητρα. Στο τελευταίο σερβις ο μάστορας μου είπε ότι μόλις μπορέσω να το πάω για αλλαγή καδενας. Το καλοκαίρι δεν θα το χρησιμοποιώ το αμαξι μιας και θα εργάζομαι σε πλοιο. Μπορείτε να με διαφωτισετε επι του ζητηματος; Quote
tsikis007 Posted June 9, 2025 Report Posted June 9, 2025 Στον κινητήρα σου δεν μπορεί να γίνει ρεκτιφιέ διότι ο κορμός είναι από αλουμίνιο. Στους κύλινδρους έχει γίνει μία επεξεργασία για να αντέξουν την τριβή με τα ελατήρια των εμβόλων, με το ρεκτιφιέ καταστρέφετε σκληρότητα. Αν ήταν από μαντέμι ο κορμός σου θα μπορούσε να γίνει ρεκτιφιέ με torque plate επειδη είναι open deck. Quote
anto365 Posted June 9, 2025 Author Report Posted June 9, 2025 18 λεπτά πριν , tsikis007 said: Στον κινητήρα σου δεν μπορεί να γίνει ρεκτιφιέ διότι ο κορμός είναι από αλουμίνιο. Στους κύλινδρους έχει γίνει μία επεξεργασία για να αντέξουν την τριβή με τα ελατήρια των εμβόλων, με το ρεκτιφιέ καταστρέφετε σκληρότητα. Αν ήταν από μαντέμι ο κορμός σου θα μπορούσε να γίνει ρεκτιφιέ με torque plate επειδη είναι open deck. Οπότε μιας και εκει πολλα χιλιόμετρα τι μπορώ να κάνω; Να του αλλάξω μοτερ; Quote
tsikis007 Posted June 9, 2025 Report Posted June 9, 2025 38 λεπτά πριν , anto365 said: Οπότε μιας και εκει πολλα χιλιόμετρα τι μπορώ να κάνω; Να του αλλάξω Η αλλαγή κινητήρα είναι μονόδρομος το θέμα είναι να βρεις αξιόπιστο έμπορο που να πουλάει μεταχειρισμένους κινητήρες με εγγύηση και με έντυπο συμπίεσης κυλίνδρων. Quote
anto365 Posted June 9, 2025 Author Report Posted June 9, 2025 5 hours ago , tsikis007 said: Η αλλαγή κινητήρα είναι μονόδρομος το θέμα είναι να βρεις αξιόπιστο έμπορο που να πουλάει μεταχειρισμένους κινητήρες με εγγύηση και με έντυπο συμπίεσης κυλίνδρων. Γνωρίζουμε κάποιον έμπορο; Εγω μένω Χαλκιδα η Αθηνα βολεύει Quote
OMINUS Posted June 10, 2025 Report Posted June 10, 2025 Καλημέρα, μια ερώτηση φίλε μου. Γράφεις για ρεκτιφιε? Ρεκτιφιε για ποιο λόγο να κάνεις? Σου έχει βγάλει πρόβλημα ,σου παρουσιάζει κάτι? Ρωτάω γιατί δεν έχεις αναφέρει κάτι? Η αλλαγή κινητήρα είναι κάποιες φορές ποίο "οικονομική" όπως ανάφερε και ο φίλος tsikis αλλά είναι και λαχείο βέβαια στο τι κινητήρα θα βρεις. Αν μπεις σε διαδικασία να αλλάξεις κινητήρα τελικά, καλύτερα είναι να κάνεις μια έρευνα μόνος σου πρώτα να πας να βρείς κινητήρα. Να τον δείς εσύ ο ίδιος πως είναι, που είναι , αν είναι σε αμάξι επάνω ακόμα καλύτερα για να δείς και τι χιλιόμετρα έχει? Και βέβαια να δεις την συμπίεση του κινητήρα. Quote
anto365 Posted June 10, 2025 Author Report Posted June 10, 2025 1 hour ago , OMINUS said: Καλημέρα, μια ερώτηση φίλε μου. Γράφεις για ρεκτιφιε? Ρεκτιφιε για ποιο λόγο να κάνεις? Σου έχει βγάλει πρόβλημα ,σου παρουσιάζει κάτι? Ρωτάω γιατί δεν έχεις αναφέρει κάτι? Η αλλαγή κινητήρα είναι κάποιες φορές ποίο "οικονομική" όπως ανάφερε και ο φίλος tsikis αλλά είναι και λαχείο βέβαια στο τι κινητήρα θα βρεις. Αν μπεις σε διαδικασία να αλλάξεις κινητήρα τελικά, καλύτερα είναι να κάνεις μια έρευνα μόνος σου πρώτα να πας να βρείς κινητήρα. Να τον δείς εσύ ο ίδιος πως είναι, που είναι , αν είναι σε αμάξι επάνω ακόμα καλύτερα για να δείς και τι χιλιόμετρα έχει? Και βέβαια να δεις την συμπίεση του κινητήρα. Όχι δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο κινητήρας. Ένας φίλος μου είπε ότι μπορεί να χτυπάνε οι βαλβίδες δεν εχω προλάβει να το παω στον μαστορα ακόμη να το δει. Έλεγα να του έκανα έτσι μια αναζωογόνηση να εχω το κεφάλι μου ήσυχο. Σκέφτομαι και βέβαια να το πουλήσω και με λίγα χρήματα παραπάνω να έπαιρνα ενα TSI 5αρι 1 Quote
anto365 Posted June 10, 2025 Author Report Posted June 10, 2025 5 λεπτά πριν , anto365 said: Όχι δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο κινητήρας. Ένας φίλος μου είπε ότι μπορεί να χτυπάνε οι βαλβίδες δεν εχω προλάβει να το παω στον μαστορα ακόμη να το δει. Έλεγα να του έκανα έτσι μια αναζωογόνηση να εχω το κεφάλι μου ήσυχο. Σκέφτομαι και βέβαια να το πουλήσω και με λίγα χρήματα παραπάνω να έπαιρνα ενα TSI 5αρι Το αμαξι προορίζεται για 2-3 φορές το μήνα Χαλκιδα-Αθηνα και για καμιά βόλτα την εβδομάδα. Quote
OMINUS Posted June 10, 2025 Report Posted June 10, 2025 11 hours ago , anto365 said: Το αμαξι προορίζεται για 2-3 φορές το μήνα Χαλκιδα-Αθηνα και για καμιά βόλτα την εβδομάδα. Καλησπέρα. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι όντος έχουν πρόβλημα η βαλβίδες κτλπ τότε μην πειράζεις τίποτα. Ο θόρυβος μπορεί ίσως να μην είναι από βαλβίδες και να έρχεται από καδένα η από ημαντα χρονισμού...? Quote
anto365 Posted June 10, 2025 Author Report Posted June 10, 2025 2 λεπτά πριν , OMINUS said: Καλησπέρα. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι όντος έχουν πρόβλημα η βαλβίδες κτλπ τότε μην πειράζεις τίποτα. Ο θόρυβος μπορεί ίσως να μην είναι από βαλβίδες και να έρχεται από καδένα η από ημαντα χρονισμού...? Καλησπέρα. Εφόσον επιλέξω να το κρατήσω το συγκεκριμένο και δεν μεταβώ σε TSI με κάτω απο 200.000 χλμ. Οι καδενες θα αλλαχτούν σίγουρα. Σκέφτομαι και βέβαια το A4 με τα 1800 κυβικά 1 Quote
tsikis007 Posted June 11, 2025 Report Posted June 11, 2025 On 9/6/2025 at 7:31 ΜΜ, anto365 said: Γνωρίζουμε κάποιον έμπορο; Εγω μένω Χαλκιδα η Αθηνα βολεύει Δεν γνωρίζω κάποιον έμπορο. Quote
passatfsi Posted June 12, 2025 Report Posted June 12, 2025 με το μπορει δνε παμε πουθενα κι εμεις μπορει να πεθανουμε καποια στιγμη το θεμα ειναι να βρεις σιγουρα τι εχει συγκεκριμενα εκτος αν σου περισευουν και θες να κανεις προληπτικα οτι κανεις φιλικα το λεω Quote
anto365 Posted June 12, 2025 Author Report Posted June 12, 2025 1 hour ago , passatfsi said: με το μπορει δνε παμε πουθενα κι εμεις μπορει να πεθανουμε καποια στιγμη το θεμα ειναι να βρεις σιγουρα τι εχει συγκεκριμενα εκτος αν σου περισευουν και θες να κανεις προληπτικα οτι κανεις φιλικα το λεω Καλα ναι σιγουρα θα το παω στο μαστορα να δω αν ειναι οι βαλβιδες ή η καδενα. Αλλα εχω να διαθεσω καποια χρηματα και σκεφτομουν αν αξιζε να του κανω ρεκτιφε/ανακατσκευη ξερω γω προληπτικα ή να το εδινα και να αγορασω καποιο TSI με λιγα χιλιομετρα Quote
passatfsi Posted June 15, 2025 Report Posted June 15, 2025 On 12/6/2025 at 1:22 ΜΜ, anto365 said: Καλα ναι σιγουρα θα το παω στο μαστορα να δω αν ειναι οι βαλβιδες ή η καδενα. Αλλα εχω να διαθεσω καποια χρηματα και σκεφτομουν αν αξιζε να του κανω ρεκτιφε/ανακατσκευη ξερω γω προληπτικα ή να το εδινα και να αγορασω καποιο TSI με λιγα χιλιομετρα χιλιες φορες καποιο τουρμπατο κι εγω fsi εχω αλλα δεν αξιζει για τα γουστα μου αν και δεν παει ασχημα για τα κιλα του αλλα θελω το κατι πραπαανω Quote
anto365 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 3 λεπτά πριν , passatfsi said: χιλιες φορες καποιο τουρμπατο κι εγω fsi εχω αλλα δεν αξιζει για τα γουστα μου αν και δεν παει ασχημα για τα κιλα του αλλα θελω το κατι πραπαανω Είναι αξιόπιστα σε σύγκριση με τα FSI; Το ταξίδι μου μαζί με κλιματισμό θα ειναι ανετο; ή θα ζορίζεται το αμαξι; Quote
OMINUS Posted June 15, 2025 Report Posted June 15, 2025 2 hours ago , anto365 said: Είναι αξιόπιστα σε σύγκριση με τα FSI; Το ταξίδι μου μαζί με κλιματισμό θα ειναι ανετο; ή θα ζορίζεται το αμαξι; Καλός κινητήρας είναι ο 1400 tsi με τα 122 hp caxa είναι πολύ αξιόπιστο το συγκεκριμένο μοτέρ και έχεις την δυνατότητα το συγκεκριμένο να το πας και 150hp με βελτίωση. Είχα το ίδιο μοτέρ σε Passat B7 του 2013 Quote
kou Posted June 16, 2025 Report Posted June 16, 2025 (edited) 20 hours ago , anto365 said: Είναι αξιόπιστα σε σύγκριση με τα FSI; Το ταξίδι μου μαζί με κλιματισμό θα ειναι ανετο; ή θα ζορίζεται το αμαξι; Μια χαρα θα εισαι φιλε...τρβαει το αυτοκινητο...ιδιως σε ταξιδι με κλιματιστικο πηγαινει πιο ανετα απο ενα FSI οπως το 1,6 που εχω. Ειχε ενα φιλος με τα 140 αλογα,καποια στιγμη του ειχε βαλει κι ενα προγραμματακι ειχε φτασει καπου στα 190 αν θυμαμαι καλα. Να σε ρωτησω φιλε...στο αυτοκιντο σου εχεις αλλαξει καδενα? εγω οχι κι εχει αρχισει να με απασχολει γιατι αν και δεν κανει θορυβο εχει πολλα χλμ.Οταν θα ερθει η στιγμη θα κανω κι ενα καθαρισμο στον κινητηρα σωστο(οχι carbon και τετοια).Θα σου προτεινα να εκανες το ιδιο εφοσον εμπαινες στην διαδικασια αλλαγης καδενας. Σιγουρα θ αλλαξει ο κινητηρας προς το καλυτερο...σε ηχο,καταναλωση,επιδοσεις. Edited June 16, 2025 by kou Quote
anto365 Posted June 16, 2025 Author Report Posted June 16, 2025 21 λεπτά πριν , kou said: Μια χαρα θα εισαι φιλε...τρβαει το αυτοκινητο...ιδιως σε ταξιδι με κλιματιστικο πηγαινει πιο ανετα απο ενα FSI οπως το 1,6 που εχω. Ειχε ενα φιλος με τα 140 αλογα,καποια στιγμη του ειχε βαλει κι ενα προγραμματακι ειχε φτασει καπου στα 190 αν θυμαμαι καλα. Να σε ρωτησω φιλε...στο αυτοκιντο σου εχεις αλλαξει καδενα? εγω οχι κι εχει αρχισει να με απασχολει γιατι αν και δεν κανει θορυβο εχει πολλα χλμ.Οταν θα ερθει η στιγμη θα κανω κι ενα καθαρισμο στον κινητηρα σωστο(οχι carbon και τετοια).Θα σου προτεινα να εκανες το ιδιο εφοσον εμπαινες στην διαδικασια αλλαγης καδενας. Σιγουρα θ αλλαξει ο κινητηρας προς το καλυτερο...σε ηχο,καταναλωση,επιδοσεις. Όχι δεν του εχω αλλαξει καδενα και στο βιβλίο σερβις που εχω δει ούτε ο προηγουμενος πρέπει να του είχε αλλάξει. Τώρα ίσως κάνει έναν μικρό θόρυβο αλλα εφόσον δεν το αγοράσει κάποιος το αμαξι θα του τις αλλάξω σίγουρα. Ευχαριστώ για την συμβουλή του καθαρισμού θα την κάνω σιγουρα μόλις αλλαχτεί η καδενα. Quote