TomReb3l Posted June 24, 2025 Report Posted June 24, 2025 Καλησπέρα. Έχω ένα VW GOLF 1.6 TDi 2014 μοντέλο. Έχω θέμα με την τουρμπινα και είμαι σε διαδικασία αλλαγής. Μου έχει ανάψει λαμπάκι κινητήρα χωρίς να βγάζει κάποια ένδειξη προβλήματος το Car, το πήγα σε διαγνωστικό και μου έβγαλε κάποια ζητήματα τα οποία όπως μου είπε είναι από την μπαταρια η οποία είναι πεσμένη και βγάζει σε όλα τάση τροφοδοσίας. Ο μηχανικός μου, μου είπε ότι αν δεν το ζοριζω το αμάξι θα με πηγαίνει κανονικά αλλά σήμερα σε μια ανηφόρα σαν να κόλλησε, άναψε το λαμπάκι του προθερμαντηρα (σπιραλ) κι από τότε δεν τραβάει καθόλου. Πάει μέχρι 2.000 στροφές με το ζόρι και μένει εκεί. Αν σβήσω το αμάξι, σβήνει η ένδειξη προθερμαντηρα αλλά μόλις πατήσω λίγο το γκάζι και πλησιάσει τις 2.100 στροφές ξαναναβει. Το πρόβλημα με την μηδενική επιτάχυνση παραμένει πάντα. Λες και μπήκε το αμάξι σε safe mode και δεν πάει καθόλου... Θα το πάω σε συνεργείο εννοείται αλλά θα ήθελα και μια γνώμη αν κάποιος είχε παρόμοιο θέμα. Quote
papor Posted April 5 Report Posted April 5 On 25/6/2025 at 12:48 ΠΜ, TomReb3l said: Καλησπέρα. Έχω ένα VW GOLF 1.6 TDi 2014 μοντέλο. Έχω θέμα με την τουρμπινα και είμαι σε διαδικασία αλλαγής. Μου έχει ανάψει λαμπάκι κινητήρα χωρίς να βγάζει κάποια ένδειξη προβλήματος το Car, το πήγα σε διαγνωστικό και μου έβγαλε κάποια ζητήματα τα οποία όπως μου είπε είναι από την μπαταρια η οποία είναι πεσμένη και βγάζει σε όλα τάση τροφοδοσίας. Ο μηχανικός μου, μου είπε ότι αν δεν το ζοριζω το αμάξι θα με πηγαίνει κανονικά αλλά σήμερα σε μια ανηφόρα σαν να κόλλησε, άναψε το λαμπάκι του προθερμαντηρα (σπιραλ) κι από τότε δεν τραβάει καθόλου. Πάει μέχρι 2.000 στροφές με το ζόρι και μένει εκεί. Αν σβήσω το αμάξι, σβήνει η ένδειξη προθερμαντηρα αλλά μόλις πατήσω λίγο το γκάζι και πλησιάσει τις 2.100 στροφές ξαναναβει. Το πρόβλημα με την μηδενική επιτάχυνση παραμένει πάντα. Λες και μπήκε το αμάξι σε safe mode και δεν πάει καθόλου... Θα το πάω σε συνεργείο εννοείται αλλά θα ήθελα και μια γνώμη αν κάποιος είχε παρόμοιο θέμα. Εχω το Golf7 1.6 tdi 2016. Οι προθερμάνσεις σε εμάς τα diesel είναι βασικές. Μετά τα 120.000km πας και τις αλλάζεις. Η μια έχει εγκεφαλάκι επάνω. Ακόμα και όταν δουλεύει ο κινητήρας δουλεύουν. Quote