Jump to content
TeoV

Leon 1M1 θέμα με ενδείκτη λαδιού

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα σε όλους,

πήρα ένα leon του 2001, με αρκετα χιλιόμετρα αλλά με ανακατασκευασμένο μοτέρ. είναι το 1.4 λογικά 8V.

Το συγκεκριμένο καθόταν κάνα 2 χρόνια, και μου έβγαλε ένα θέμα το οποίο δεν υπήρχε πριν, ανάβει συνέχει το λαμπάκι λαδιού, με ήχο, αλλά σβήνει μετά απο λίγο.

Πιο συγκεκριμένα όταν ζεσταθεί το μοτέρ, μετά απο 25 λεπτά οδήγησης, κατά την εκκίνηση απο φανάρι, στοπ κλπ, χτυπάει 3 φορές ο ήχος και αναβοσβήνει το λαμπάκι λαδιού και μετά απο 1-2 λεπτά φεύγει.

Το περίεργο είναι ότι σε ρελαντί, όση ώρα και να κάτσει, δεν ανάβει, όπως επίσης και όταν είμαι πορεία χωρίς να σταματήσω, σε λειτουργία δηλαδή μεγαλύτερη των 2κ στροφών, όλα δουλεύουν ρολόι.

Για το ιστορικό, εχω αλλάξει 2 φορές τη φούσκα, καθαρισμό κάρτερ, όπως επίσης και λειτουργία με καθαριστικό λαδιών, φυσικά με αλλαγή φίλτρου κλπ.

Έχει αντιμετωπίσει κανεί κάτι παρόμοιο; 

Posted

Μήπως έχει θέμα κανένας αισθητήρας? Και σου κάνει κόλπα..

Posted

"Φούσκα" εννοώ τον αισθητήρα (λαδιού), αυτόν που είναι ψηλά στο καπάκι του μοτέρ, δε ξέρω αν υπάρχει και άλλος για τα λάδια, φαντάζομαι ο μηχανικός θα το είχε τσεκάρει/προτείνει να αλλαχτεί και εκείνο αν υπάρχει 

Posted
20 hours ago , TeoV said:

"Φούσκα" εννοώ τον αισθητήρα (λαδιού), αυτόν που είναι ψηλά στο καπάκι του μοτέρ, δε ξέρω αν υπάρχει και άλλος για τα λάδια, φαντάζομαι ο μηχανικός θα το είχε τσεκάρει/προτείνει να αλλαχτεί και εκείνο αν υπάρχει 

Όταν έγινε ανακατασκευή του κινητήρα γνωρίζεις αν αλλάχτηκε η αντλία λαδιού; 

Posted
17 hours ago, tsikis007 said:

Όταν έγινε ανακατασκευή του κινητήρα γνωρίζεις αν αλλάχτηκε η αντλία λαδιού; 

Δε το ξέρω σίγουρα αλλά δε νομίζω, πάντως λογικα τότε δεν υπήρχε αυτό το θέμα γιατί θα το είχαν διορθώσει. Επίσης αν ήταν θέμα με την αντλία λαδιού δεν θα είχε συνεχόμενο θέμα; Ακόμα και σε ρελαντί ή και σε πορεία;

Χτυπάει σε πολυ συγκεκριμένες στιγμές, μόνο όταν έχει ζεσταθεί και μονο στην εκκίνηση

Posted (edited)

Αντλια Λαδιου

Μπεκ Λαδιου

Φαγωμενα κουζινετα που δεν αλλαχτηκαν για να κουκουλωθει και να πουληθει

Ακατάλληλο Λάδι

Ακατάλληλο Φιλτρο Λαδιου

Αισθητηρας Καρτερ

Edited by nikdev