Jump to content
nikdev

Επιλογή Ελαστικού Michelin Pilot Sport 4s, Pirelli Pzero 5, Conti SportContact7

Ποιο ελαστικό επιδόσεων θα επιλέγατε στη διάσταση 17,18,19 ιντσών ?  

8 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Στις πιο δημοφιλείς διαστάσεις 17,18,19 ιντσών, ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα, έχουμε καιρό.

Το νέο PZ5, ήρθε και σάρωσε στα συγκριτικά τεστ, το Ps4s είναι σταθερή αξία και το Conti μέχρι πρότινως ότι καλύτερο για αυτοκίνητα επιδόσεων και ελαστικό 1ης τοποθέτησης. 

Εσείς πιο θα επιλέγατε και γιατί ? Με ποια κριτήρια ?

images?q=tbn:ANd9GcS6WuXM8wpKkfGcup7xfhPkAnyALsWll8Js-Q&s101341973-ff96912d-e2cf-4073-b2dc-4d95b11646b6.jpgmaxresdefault.jpg

Edited by nikdev
Posted (edited)

Ακριβό το Ps4s με το s5 να κυκλοφορεί μόνο σε μεγάλες διαστάσεις, πολύ καλό σε πρόσφυση το Sportcontact 7 αλλά πολύ μαλακά πλαϊνά με μέτρια πληροφόρηση, overall καλύτερο τo Pz5 διαπρέπει στο βρεγμένο και ιδιαίτερα αθόρυβο όπως και ο πρόγονός του, άξιος διάδοχος του Pz4 για μένα.

Edited by nikdev
Posted

έχω δοκιμάσει τα Sport 7 μόνο από τα παραπάνω.

Μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο, αλλά ναι, τα πλαϊνά είναι πολύ μαλακά και θέλουν προσοχή. Γενικά, για τα Pirelli δεν έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. Τα Michelin θεωρώ ότι φθείρονται γρήγορα και είναι οικονομικά ασύμφορα, αλλιώς είναι και αυτά πολύ καλά, με μαλακό πλαϊνό. Αν είχα να διαλέξω θα έμενα στα conti

Posted (edited)

Έγω έχοντας στο i30 Nline τα Michelin pilot sport 4 (225/40/R18) μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένος πιθανών να τα ξανα έβαζα σε αλλαγή , ίσως να έβαζα τα 4s...  Η τα 5αρια?

Τα βρίσκω ότι σε στεγνό και σε βρεγμένο είναι πολύ τίμια.

Για τα continental δεν θα το σχολιάσω καν... Ούτε να τα βλέπω! 

Αν είχε το αμάξι μου από το εργοστάσια continental, θα τα έβγαζα στο πρώτο βουλκανιζατέρ που θα έβλεπα μπροστά μου.

Edited by OMINUS
Posted

Pilot sport 4 τα εβαλα μεχρι τα πρωτ 10-20 χιλιαδες ηταν ενταξει γ@μηθηκαν στα 30 τα κρατησα με το ζορι δυο χρονια και τα πεταξα πολλη γρηγορη φθορα και επικινδυνα γλυστρουσαν λιγο στο βρεγμενο κρατουσαν καπως...γενικως για τα  pirelli δεν ακουγονται καλα ειχα τα cinturato p7(ασχετο με τα p zero) τωρα εχω τα continental premium contact7 εχω κανει 20 χιλιαδες και δεν εχω παραπονο θα τα ξανα εβαζα...θα δειξει σε κανα χρονο ...θα δοκιμαζα με δισταγμο τα pilot sport 5

Posted

σε μια giulietta που ειχα και εδωσα πριν ενα μηνα ειχα βαλει τα goodyear eagle f1 asymmetric 6, σε 18αρα ζαντα, οσο τα κρατησα αξιζαν πολυ! αλλα δεν κρατησα πολυ τ αμαξι, ζητουσε συνεχεια και μου εσπασε τα νευρα και το εδωσα, μονο vag! 

Posted

Posted (edited)
On 3/12/2025 at 3:14 ΜΜ, Kostas_Tr said:

έχω δοκιμάσει τα Sport 7 μόνο από τα παραπάνω.

Μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο, αλλά ναι, τα πλαϊνά είναι πολύ μαλακά και θέλουν προσοχή. Γενικά, για τα Pirelli δεν έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. Τα Michelin θεωρώ ότι φθείρονται γρήγορα και είναι οικονομικά ασύμφορα, αλλιώς είναι και αυτά πολύ καλά, με μαλακό πλαϊνό. Αν είχα να διαλέξω θα έμενα στα conti

On 5/12/2025 at 8:30 ΜΜ, passatfsi said:

Pilot sport 4 τα εβαλα μεχρι τα πρωτ 10-20 χιλιαδες ηταν ενταξει γ@μηθηκαν στα 30 τα κρατησα με το ζορι δυο χρονια και τα πεταξα πολλη γρηγορη φθορα και επικινδυνα γλυστρουσαν λιγο στο βρεγμενο κρατουσαν καπως...γενικως για τα  pirelli δεν ακουγονται καλα ειχα τα cinturato p7(ασχετο με τα p zero) τωρα εχω τα continental premium contact7 εχω κανει 20 χιλιαδες και δεν εχω παραπονο θα τα ξανα εβαζα...θα δειξει σε κανα χρονο ...θα δοκιμαζα με δισταγμο τα pilot sport 5 (δεν είναι στην ίδια κατηγορία είναι πιο μαλακά και λιγότερο sport)  αλλά γενικά μια safe επιλογή αν δεν ζητάς και πολλά, μοιάζουν πιο πολύ με primacy5 παρά με pilot sport

Συνήθως οι γνώμες που "ακούγονται" αφορούν τα παλιότερα cinturato, τα τραγικά P6000, τα P7 που μπαίνουν σε αρκετά του γκρουπ ως πρώτη τοποθέτηση και στα "φτηνά" και τραγικά Powergy. Τα Pz4 ήταν κορυφαία ελαστικά και προτιμήθηκαν και από S.Cars για πρώτη τοποθέτηση. 

Η νέα κυκλοφορία του Pz5 το έχει φέρει στην κορυφή των uuhp ελαστικών.

Τον ίδιο δισταγμό είχα με εσένα, φορούσα τα Ps4 πήγα στα Pz4, με παραγγελία κιόλας οπότε δεν "γλίτωνα".  Τελικά έμεινα ικανοποιημένος, αλλά τονίζω ότι δεν κάνω πολλά χλμ το χρόνο με αυτά, οπότε διατηρούνται σχετικά. 

Edited by nikdev
  • Like 1
Posted

Posted

Εγω φοραω 1 χρονο τωρα τα goodyear asymetric 6. Δεν με εχουν προδωσει ουτε σε στεγνο ουτε σε βρεγμενο. Και στο στριψιμο ειναι βεντουζες.

• Like 1
Posted (edited)

Σε αυτοκίνητο τα φοράς? Χρήση (Οδήγηση) ?

Είναι τίμιο ελαστικό, σε καλή τιμή, αλλά υπολείπεται των τριών που έχω στο poll.

Είχα παλιότερα Goodyear, είχα περιγράψει και την εμπειρία μου. Είναι καλό ελαστικό για την τιμή του αλλά όχι μέσα στο κορυφαία.

Είχε ιδιαίτερα καλή απόδοση στο βρεγμένο, όπως επίσης με έβγαλε ασπροπρόσωπο και σε παγωμένες ανηφόρες ορισμένες φορές τότε.

(Assymetric 2,3) 

Όμως παρουσίασε, τις γνωστές εσωτερικές ρωγμές στο προφίλ του και δεν ήταν μοναδική περίπτωση. Παγκόσμια αλλά και εδώ στο Club (έχει χρόνιια) αναφέρθηκαν πολλά περιστατικά. Μετά από εμπειρογνώμονα άλλαξα και Assymetric 2 αλλά και Assymetric 3 στην εγγύηση. Ιδιαίτερα επισφαλές, αν σκεφτείς ότι θα σου κομματιαστεί με χλμ και θα πας στα θυμαράκια για ένα λάστιχο που το πλήρωσες για επώνυμο. 

Ήταν επίσης ιδιαίτερο ελαστικό στη ζυγοστάθμιση. Σε πολλά αυτοκίνητα χρειαζόταν ζυγοσταθμίσεις μετά από λίγα χλμ, αλλαγή θέσης στη ζάντα και πολλές φορές εμπειρογνώμονα και εν τέλει αλλαγή ελαστικού. Ταλαιπωρία, όταν το άλλο/α ελαστικό είχε χιλιόμετρα και σου άλλαζαν ένα μόνο. Με ταλαιπώρησε και στο θέμα της ζυγοστάθμισης, πολλά βάλε βγάλε, αλλαγή θέσης, έβγαζα ζάντες για έλεγχο. Στο τέλος, χάσιμο χρόνου, χρημάτων, άλλαξα σε Pilot Sport 4 και ως δια μαγείας όλα λύθηκαν. 

Τελευταίο που ποτέ δεν μου άρεσε ήταν το πομπέ πέλμα των Goodyear και το προφίλ ως εμφάνιση (πολύ πίσω από Michelin, Conti Και Pirelli). Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί και δείχνει να είχε μείνει λίγο πίσω.. 

Το θετικό των Assymetric 6, στην ελληνική αγορά είναι η χαμηλή τιμή τους και η απόδοση στο βρεγμένο. Σίγουρα για κάποιους είναι μεγάλο κίνητρο..

Edited by nikdev
Posted

Στο Golf τα φοραω. Χρηση κυριως μεσα στην πολη αλλα εχουν κανει και ταξιδια. Σε μενα τετοια θεματα δεν εχουν εμφανιστει τουλαχιστον οχι ακομα. Επισης το φτηνα σε σχεση με τα αλλα δεν νομιζω να ισχυει τουλαχιστον οχι για τα 6. Με 94 ευρω το κομματι οταν το αντιστοιχο continental στη δικια μου διασταση (premiumcontact γιατι το sportcontact βγαινει για αλλες διαστασεις) εχει 90 το κομματι. Τα michelin που λες δεν βγαινουν ουτε αυτα για τη διασταση που φοραω 225/45/17 και αυτα που βγαινουν εχουν και αυτα καπου στα 90κατι το κομματι. Επισης τα michelin ειχαν ανεκαθεν τη φημη οτι ειναι τρομερες βεντουζες ΑΛΛΑ μεχρι τα 15 με 20χιλ χιλιομετρα. Μετα θελανε πεταμα. Η επομενη αλλαγη μου μαλλον θα ειναι continental ή bridgestone.