Jump to content
Stelios Mart

Πιθανή και δεύτερη αλλαγή κινητήρα!

Recommended Posts

Posted

Να σας πω την ιστορία μου και να μου πείτε αν είμαι λάθος ή παράλογος που δεν θέλω να δω VW πια ούτε ζωγραφιστό. 

Εχω ένα tiguan 1.4 του 2010 πριν από κάποια χρόνια και ενώ ήμουν σε ταξίδι στην Αθηνών Πατρών γυρνούσα προς αθήνα άναψε το λαμπάκι του κινητήρα και έπεσε η απόδοση του κινητήρα. Κάλεσα οδική το πήγε στην αντιπροσωπεία στην Κόρινθο όπου για να μην τα πολυλογώ μου είπαν ότι έχει ραγίσει ένα πιστόνι και θα γίνει αλλαγή κινητήρα. Το αυτοκίνητο είχε 31000 χιλιόμετρα ναι δεν κάνω πολλά. Έγινε η αλλαγή και μετά από κάποιο καιρό το πήρα το αυτοκίνητο.

Απο τότε έχω κάνει άλλα 60000 χιλιόμετρα περίπου είπαμε δεν κάνω πολλά ανάβει πάλι το λαμπάκι του κινητήρα και τώρα που το πήγα στην αντιπροσωπεία στο Ηρακλείο Κρήτης μου λένε ότι μάλλον έχει πρόβλημα  στο καπάκι κυλινδροκεφάλης και πρέπει να ανοίξουν το κινητήρα για να δουν τι άλλο έχει πειράξει και ίσως χρειαστεί στην καλή περίπτωση επισκευή ο κινητήρας ή στην κακή αλλαγή.

Posted

Δεν είναι σοβαρή γνωμάτευση "μάλλον έχει πρόβλημα στο καπάκι κυλινδροκεφαλής"

Πρέπει να μετρηθεί συμπίεση, έλεγχος στο σύστημα ψύξης αν υπάρχει ανάμιξη αντιψυκτικού-λαδιού. Η στάθμη αντιψυκτικού κατεβαίνει; 

Υπάρχει στην αγορά κιτ ελέγχου διαρροής φλάτζας κεφαλής. 

Λάδι καθε πότε αλλάζεται, έχει μέσα λάδι κινητήρας;

Πήγαινε σε άλλο αξιόπιστο συνεργείο ή σε εξουσιοδοτημένο.

Posted

Συμπίεση κατευθείαν, μετά αν ειναι πεσμένη ανοίγεις καπάκι και βλέπεις αναλόγως. 

Αν το ξανα επισκευάσεις και έχει θέμα στα πιστόνια οχι μαμά, θα βάλεις kolbensmith. Μαμά λειτουργία και τιμή χώμα 310/τετραδα απο Γερμανία

Επίσης θέλει έλεγχο και η κεφαλή μπορεί να είχε κανένα τριχοειδές ράγισμα απο πριν και δεν το είδαν.

Αν είναι ο ίδιος κύλινδρος εχεις πρόβλημα σε μπεκ και κακώς δεν το έλενξαν. Οπότε ισως πας για νέα τετράδα.

Εννοείται οδηγούς και έλεγχο στις βαλβίδες.

Αν το τελειώσεις να πας να βάλεις πρόγραμμα έστω και 180-200άλογα να το κάνεις πιο πλούσιο.

Ένα βήμα τη φορά για να βγάλεις άκρη