Mk52004 Posted June 11 Report Posted June 11 Καλησπέρα , ρωτώ μη ξέροντας τι να κάνω πια , και έχοντας ολοκαίνουριο κλειδί στα χέρια μου όποτε το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι το κλειδί (έσπασε η βάση του κλειδιού από το κλειδί οπότε βγήκε καινουριο για να μπορώ να βάλω μπροστά). Καθημερινά μήνες καλοκαιριού όσο έχει πολύ ζέστη έξω και μόνο μαγκώνει ο διακόπτης κατά τη διάρκεια της στροφής του κλειδιού μέσα για να ανάψει και έπειτα να βάλεις μπροστά . Το κλειδί δεν έχει πρόβλημα, υποθέτω πως η κλειδαριά πιθανώς λόγο ζεστής αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (διαστέλλεται;) και δεν γυρνά για να ανάψεις. Μόνο ωρες μεσημεριανές και με πολύ ζέστη. Μοντέλο του 15 polo Volkswagen. Ουσιαστικά εδώ και λίγο καιρό το βάζω μπροστά βρίσκοντας το σημείο που γυρνάει, αλλά με έχει αφήσει και 2 φορές μες τη ζέστη να μη μπορώ να φύγω ! Quote
doggy Posted June 15 Report Posted June 15 On 6/11/2026 at 3:12 PM, Mk52004 said: Καλησπέρα , ρωτώ μη ξέροντας τι να κάνω πια , και έχοντας ολοκαίνουριο κλειδί στα χέρια μου όποτε το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι το κλειδί (έσπασε η βάση του κλειδιού από το κλειδί οπότε βγήκε καινουριο για να μπορώ να βάλω μπροστά). Καθημερινά μήνες καλοκαιριού όσο έχει πολύ ζέστη έξω και μόνο μαγκώνει ο διακόπτης κατά τη διάρκεια της στροφής του κλειδιού μέσα για να ανάψει και έπειτα να βάλεις μπροστά . Το κλειδί δεν έχει πρόβλημα, υποθέτω πως η κλειδαριά πιθανώς λόγο ζεστής αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (διαστέλλεται;) και δεν γυρνά για να ανάψεις. Μόνο ωρες μεσημεριανές και με πολύ ζέστη. Μοντέλο του 15 polo Volkswagen. Ουσιαστικά εδώ και λίγο καιρό το βάζω μπροστά βρίσκοντας το σημείο που γυρνάει, αλλά με έχει αφήσει και 2 φορές μες τη ζέστη να μη μπορώ να φύγω ! Είχα αντίστοιχο θέμα στο Polo 6N μου και νόμιζα κάτι αντίστοιχο. Στην περίπτωσή μου τελικά ήταν το μοτεράκι της μίζας που έχει τα καρβουνάκια. Την είχαν ακούσει και όποτε ήταν ζεστό το αυτοκίνητο ή ήταν στον ήλιο κλπ δεν έπαιρνε μπροστά. Για πες να το δουν αυτό ή/και κάνε μια αλλαγή για σιγουριά. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι αυτό. Quote
nikdev Posted June 21 Report Posted June 21 (edited) Πιθανοτατα εχεις θεμα με το εσωτερικο του αφαλου. Ο διακοπτης εχει 2 τμηματα. Στο εσωτερικο κομματι υπαρχουν και τα αυτακια κλειδωματος του τιμονιου, μπλοκαρουν, δεν γυρναει το κλειδι και δεν ξεκλειδωνει και το τιμονι, δεν βαζεις και μπρος. Η διαστολή παίζει το ρόλο της όπως ειπες Υγ. Προσωρινά ριξε μεσα βαθια με το ακροφυσιο του μπουκαλιου του λιγο σπρευ γρασσο γραφιτη και αστο το βραδυ. (Μια ψεκασια αρκει). Edited June 21 by nikdev Quote