Guest Bassakos Posted March 21, 2006 Report Posted March 21, 2006 Καλα, που τα μαθαινετε αυτα τα παραμυθια?Ειναι δυνατον ο αποσβεστηρας=αμορτισερ να μην δουλευει χωρις λαδι? Ελα Χριστε και Παναγια, μαλλον καποιοι ξαναανακαλυψαν τον τροχο και δεν το ξερω! Το μεσο για να αποσβεστει η ταλαντωση ειναι το λαδι!!! ναι φιλε μου υπαρχουν αμορτισερ ΜΟΝΟ αεριου! εδω και χρονια! φιλικα Κωστας Quote
sps Posted March 21, 2006 Report Posted March 21, 2006 ναι φιλε μου υπαρχουν αμορτισερ ΜΟΝΟ αεριου! εδω και χρονια! φιλικα Κωστας Μπορεις να μου αναφερεις μια μαρκα και ενα μοντελο της με αυτα τα χαρακτηριστικα? Ευχαριστω. Quote
Guest Bassakos Posted March 21, 2006 Report Posted March 21, 2006 Μπορεις να μου αναφερεις μια μαρκα και ενα μοντελο της με αυτα τα χαρακτηριστικα?Ευχαριστω. ελα φιλε μου ΚΥΒ http://www.kyb.com/products/detail.php?ID=2 WEITEC http://www.weitec.de/produkte/hicon.php?lang=en τα μπιλστειν που λεει ο φιλος atrias και αλλα πολλα παντα φιλικα Κωστας Quote
sps Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 Αν νομιζετε οτι αυτα τα λινκ που δωσατε βγαινει ακρη, δεν εχει νοημα να συζητησουμε παραπερα.To δε weitec ειναι ασχετο με το θεμα. Δεν παίζει να είναι μόνο αερίου... ¶ν ένα αέριο συμπιεστεί πάρα πολύ μετατρέπεται σε υγρό... Laughing Αυτή η μεταβολή δε δεν θα είναι και πολύ γραμμική... Εν τω μεταξύ στα αέρια δεν μπορούμε να μιλάμε για ιξώδες... Το αέριο αντί να περνά από τη βαλβίδα μόνο θα συμπιέζεται κιόλας και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! Αν δεν περνά από τη βαλβίδα δε έχεις φτιάξει ένα ωραίο ελατήριο-τραμπολίνο... Η λογική του αμορτισέρ είναι να αντιστέκεται στην μεταβολή της κινητικής κατάστασης. Ένα αέριο γενικά δεν το κάνει αυτό εκτός αν έχεις δυναμική αλλαγή της συμπίεσης με ΣΑΕ (ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και αυτό...) Θυμίζω ότι στα φορτηγά υπάρχουν αερόσουστες που παίζουν το ρόλο του ελατηρίου και όχι του αμορτισέρ. Γενικά το ρόλο του αμορτισέρ μπορεί να παίξει οποιαδήποτε διαδικασία/μηχανισμός αντιστέκεται στην μεταβολή της κινητικής κατάστασης. π.χ μπορεί να υπάρξει αμορτισέρ που να στηρίζεται στην τριβή κτλ. Δεν ξέρω αν σας κάλυψα... Αν θελετε καλοπροαιρετα να μαθετε 2-3 πραγματακια σωστα, διαβαστε αυτο το λινκ, που ειναι βεβαια και αυτο διαφημιστικου χαρακτηρα, αλλα ειναι κατατοπιστικο. http://www.monroe.com/tech_support/tec_shockabsorbers.asp Για παραδειγμα, το ΚΥΒ gas a just που αναφερατε, λεει οτι ανηκει στην κατηγορια monotube design. Αν ανατρεξετε στο λινκ της monroe που εδωσα, και πατε στην κατηγορια monotube θα δειτε το ωραιο σχηματακι, και θα διαβασετε ρητα να λεει: "Το ΛΑΔΙ βρισκεται πανω απο το dividing piston" Τι αλλο θελετε να κανω για να πειστειτε? Ξεχαστε το , δεν υπαρχουν αμορτισερ αεριου. Υπαρχουν αμορτισερ Λαδιου που αλλα εχουν αεριο για να ψυχεται το λαδι, και αλλα οχι. Παντα φιλικα Σπυρος Quote
Guest Bassakos Posted March 29, 2006 Report Posted March 29, 2006 φιλε Σπυρο πραγματικα δεν το ειχα ψαξει τοσο πολυ το θεμα αμορτισερ απλα εβλεπα στις διαφημισεις των εταιριων που "ανεφεραν" οτι ειναι gas shocks οποτε ελεγα (κακος ) οτι ειναι μονο αεριου! αλλα απ'οτι βλεπω τα φαινομενα απατουν! thanks for the info! "οσο ζεις μαθαινεις" φιλικα Κωστας Quote
sps Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 φιλε Σπυροπραγματικα δεν το ειχα ψαξει τοσο πολυ το θεμα αμορτισερ απλα εβλεπα στις διαφημισεις των εταιριων που "ανεφεραν" οτι ειναι gas shocks οποτε ελεγα (κακος ) οτι ειναι μονο αεριου! αλλα απ'οτι βλεπω τα φαινομενα απατουν! thanks for the info! "οσο ζεις μαθαινεις" φιλικα Κωστας Να' σαι καλα Κωστα! Γι αυτο ειμαστε εδω, για να βοηθαμε ο καθενας με τις γνωσεις του τεκμηριωμενα, τους υπολοιπους. Quote
Guest Bassakos Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 Να' σαι καλα Κωστα!Γι αυτο ειμαστε εδω, για να βοηθαμε ο καθενας με τις γνωσεις του τεκμηριωμενα, τους υπολοιπους. ακριβως! Quote
Guest super sayian Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 λοιπον επειδη το επομενο που σκεφτομαι ειναι αναρτησεις για πειτε τι να βαλω λογω σποιλερ θελω ΤΟ ΠΟΛΥ 3 εκατοστα ψαχνω να βρω ελατηρια απο 2, 2.5 κ 3 εκατοστα εχω ακουσει κ εγω την αποψη για sachs performance για πειτε αλλες προτασεις με γνωμονα αυτα για ελατηρια Quote
Guest Bassakos Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 Χρηστο δυσκολα θα βρεις 2.5-3 πντους ελατηρια απο'τι ξερω οι περισσοτερες εταιριες βγαζουν απο 3.5 ποντους αν καποιος ξερει κατι ας μας δοσει τα "φωτα" του! βρηκα 3 ποντους! αυτα..... http://www.suspensionsupplies.us/cfb.asp?p...7&veh=414&cso=0 Quote
yannis Posted April 10, 2006 Report Posted April 10, 2006 Ρε παιδιά συγνώμη που επανέρχομαι αλλά ξέρεται και κανένα άλλο καλό και εξουσιοδοτημένο (για να έχω και την εγγύηση της VW) συνεργείο για να κάνω την αλλαγή? Αν δεν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στείλτε μου ένα pm Αποφάσισα να βάλω Blistein sport και θα αλλάξω και λάστιχα (Michelin exalto 2) Ευχαριστώ!!! Quote
kostaspap Posted April 10, 2006 Report Posted April 10, 2006 Ασχετο με αυτο που ρωτας,αλλα θα τα βαλεις με τα μαμα ελατηρια? Quote
yannis Posted April 10, 2006 Report Posted April 10, 2006 Ασχετο με αυτο που ρωτας,αλλα θα τα βαλεις με τα μαμα ελατηρια? Ναι φίλε μου, με τα μαμά ελατήρια θα τα βάλω. Δεν θέλω χαμήλωμα και νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει νόημα να αλλάξω ελατήρια. Εξάλλου τα Blistein sport (κίτρινα)δεν είναι για χαμήλωμα. Quote
kostaspap Posted April 10, 2006 Report Posted April 10, 2006 Και εγω μαλλον αυτο θα κανω,αλλα φοβαμαι μηπως ειναι πολυ σκληρα... Quote
yannis Posted April 10, 2006 Report Posted April 10, 2006 Και εγω μαλλον αυτο θα κανω,αλλα φοβαμαι μηπως ειναι πολυ σκληρα... Δεν ξέρω αν είναι πολύ σκληρά, αλλά καλύτερα πολύ σκληρά παρά βάρκα στo γιαλό... Quote
TimorosQS Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 Παιδιά ξέρει κανείς να μου προτείνει κάποιο σκληρό ελατήριο Eibach, hr , apex , v… ??? Quote
TimorosQS Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 apex...ικανοποιητηκα σκληρα!!! Παίζει ρολό και τα cm χαμηλώματος των ελατηρίων στην σκληροτητα? Quote
Guest super sayian Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 Παίζει ρολό και τα cm χαμηλώματος των ελατηρίων στην σκληροτητα? ναι σιγουρα απεξ για πχ σιγουρα τα 5 ποντα ειναι πιο σκληρα απο τα 3ποντα αφου η διαδρομη που κανουν ειναι μικροτερη Quote
raven Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 ναι σιγουρα απεξ για πχ σιγουρα τα 5 ποντα ειναι πιο σκληρα απο τα 3ποντα αφου η διαδρομη που κανουν ειναι μικροτερη το αλλο μου μισο μιλησε εγω ειμαι το χαμηλωμενο με 17'' μαμα μισο ο χρηστος ειναι το γρηγορο με 16'' μισο αρα μισο+μισο=ενα τουμπανο polo Quote
TimorosQS Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 το αλλο μου μισο μιλησε εγω ειμαι το χαμηλωμενο με 17'' μαμα μισο ο χρηστος ειναι το γρηγορο με 16'' μισο αρα μισο+μισο=ενα τουμπανο polo ευχαριστώ ! ρε παιδιά για να περιορίσω βασικά τις κλίσεις καλή κίνηση είναι τα κοντά ελατήρια? ένταξη όχι και 5 πόντων σκέφτομαι το πολύ 4αρων Quote
Guest super sayian Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 απλα ξερεις οτι αν βαλεις μονο ελατηρια σε λιγο καιρο πας για αμορτισερ καινουργια γιατι τελειωνει η ζωη τους Quote
giannispolo Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 φίλε να συμπληρώσω ότι μπορείς να βάλεις σε πρώτη φάση ελατήρια μόνο, αλλα να είσαι σίγουρος ότι μετα από 20,000 χλμ θα θες αμορτισερ, τσεκαρισμένο, κανε τα κουμάντα σου και προχώρα Quote
rotti Posted September 25, 2006 Report Posted September 25, 2006 γεια σας παιδια... εχω τοποθετησει εδω και ενα μηνα την Bilstein PSS9 πληρως ρυθμιζομενη..ειναι κορυφαια..σε φτιαχνει μονο που την βλεπεις..αρκετα ακριβη βεβαια αλλα νομιζω αξιζε..!! την εχω ρυθμισει τελειως χαμηλωμενη σε υψος και τελειως μαλακη σε σκληροτητα αλλα δυστυχως αφενως το πολακι δεν χαμηλωσε "οσο περιμενα" αν και φοραω 17 bbs ζαντες και η αφετερου υπαρχουν εντονα χτυπηματα σε ανωμαλους δρομους..(βεβαια με τον καιρο θα μαλακωσει.) παρατηρησα ,επισης ,σε Golf ΙV φιλου οτι χαμηλώνει καλυτερα απο το Polo και το φτερο "καθεται " ωραια στον τροχο..απο οτι εχω δει δηλαδη τα golf γενικα χαμηλωνουν πολυ καλυτερα... Quote
konstantinos passat Posted September 25, 2006 Report Posted September 25, 2006 Θα σου προτεινα να την βγαλεις απο το τερμα κατω γιατι αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην λειτουργει καλα η αναρτηση. Quote