Jump to content
passat17

ζαντες για Passat

Recommended Posts

ζαντα για passat ειναι μονο μια!

---------------------------------------------------------------

Αλλα για το μοντελο του '06 λενε και αυτες!

Εγινε συγχωνευση των διαδοχικων δημοσιευσεων.

post-5337-1172569599_thumb.jpg

Edited by konstantinos passat
Link to comment
Share on other sites

που μπορω να βρω αντιστοιχη ζαντα για passat 2.0 fsi? πρεπει να ειναι 17αρα η μπορω να βαλω και μεγαλυτερων διαστασεων?

Αυτες οι ζαντες φερνουν σε σχεδιο μερσεντες και ειναι σιγουρα 20αρες.

Προσωπικα ειναι λιγο κιτς για το Passat.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε κωνσταντινε η ζαντα της πρωτης φωτο εινα ιreplica a8 και ειναι 18αρες!Τι φοραω στο τουτου μου και ειναι απιστευτη!

Και με ενα καλο λαστιχακι εχει τρελλο πατημα!Πηγαινε στο post φωτο απο τα μωρα μας και δες το τουτου μου!Τη συνιστω ανεπιφιλακτα!

Edited by passatoumpas
Link to comment
Share on other sites

Φιλε κωνσταντινε η ζαντα της πρωτης φωτο εινα ιreplica a8 και ειναι 18αρες!Τι φοραω στο τουτου μου και ειναι απιστευτη!

Και με ενα καλο λαστιχακι εχει τρελλο πατημα!Πηγαινε στο post φωτο απο τα μωρα μας και δες το τουτου μου!Τη συνιστω ανεπιφιλακτα!

Την δικια σου ζαντα την ξερω.

Την ειχα δει και απο κοντα στην συναντηση στα καρτ στην Κορινθο. :)

Το σχολιο πηγαινε για τις ζαντες που εδειξε ο φιλος nicks1974

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κι απο μενα.Ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να βαλω ζαντες 8χ18 με 235χ40 λαστιχα στο καινουργιο μου passat 1.6 comfortline.

Και ρωταω αν μπορω γιατι φοβαμε να μην χασω πολυ απο την "αποδοση" του αυτοκινητου, και φυσικα να μην το κανω και ζημια.

Μου αρεσουν για παραδειγμα καποιες ζαντες οπως οι : radius r12 (8x18)

http://www.pitbox.nl/index.php?option=com_...&Itemid=147

και φυσικα να κανω και το αναλογο χαμηλωμα.

Εδω ειναι που θελω τα "ΦΩΤΑ" σας.

Αξιζει τον κοπο ? Θα μπλεξω ? τελικα θα κανω ζημια στο αυτοκινητο μου ?

Το να γινει λιγο πιο "σκληρο" το καταλαβαινω αλλα να μην δημιουργηθουν κι αλλα προβληματα (Μπαλακια, ψαλιδια στραβωμα στις ζαντες κτλ)

Οι αποψεις ειναι δυφορουμενες.Ακομη και απο την αντιπροσωπια μου ειπαν να μην το πειραξω καθολου γιατι θα αλλαξει ολη η συμπεριφορα

(ο εγκεφαλος ειναι "ρυθμισμενος" απο την εταιρια με αυτα τα λαστιχα της "μαμας" (7χ16 215χ55))

Θα χασω υπποδυναμη, θα αυξησω την καταναλωση ,θα ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (εκει κολησα) κτλ κτλ

Και το μονο που θα κερδισω ειναι ομορφια.

Τελικα βρε παιδια ετσι ειναι?

Κι αν δεν ειναι ετσι "μακαρι να μην ειναι :wacko: " μπορει καποιος να μου πει συγκεκριμενη (δοκιμασμενη ισως) λυση με μεγεθος ζαντας-ελαστικου

και ποσο χαμηλωμα θελω ωστε να ειναι ομορφο λειτουργικο και οχι "κουτσουρο"

Καποιος μου ειπε να βαλω μονο ελλατηρια χαμηλωματος και να αφησω της αναρτησεις που εχω γιατι ειναι καινουργιες ακομα......

Η αληθεια ειναι πως αν ειχα το 2λιτρο θα ημουν πιο ησυχος.Το 1.6 το φοβαμαι.

Δεν ξερω ειμαι στα χαμενα :D

Ευχαριστω εκ των πρωτερων !

Edited by periptero
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα. Για το χαμήλωμα δεν θέλω να σε μπερδέψω. Σίγουρα με το να πειράξεις το αμάξι όσον αφορά το setup της ανάρτησης δεν θα σε ευλογήσουν σε καμιά αντιπροσωπεία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και κακό. Σίγουρα θα το καταπονίσεις περισσότερο αλλά σίγουρα θα το κάνεις πιο άμεσο στο τιμόνι και πιο καλοστημένο στο δρόμο.

Πάντως όσον αφορά τα ζαντολάστιχα που θέλεις, η διάσταση που λες (235/40/18), δεν θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ακριβώς την ίδια διάσταση φοράω κι εγώ όπου τα 18άρια ήρθαν φορεμένα από το εργοστάσιο της VW. Το μόνο που θέλω να σου πω, επειδή 18άρια έβαλα και στο παλιό μου αμάξι (Stilo) το οποίο αρχικά ήταν 1600άρι με 100 άλογα (μετά το τούρμπισα και ησύχασα), ετοιμάσου να βλέπεις Seicento να εξαφανίζονται στα φανάρια καθώς θα προσπαθείς να επιταγχύνεις και το αμάξι σου να καταναλώνει 2 με 3 λίτρα παραπάνω βενζίνη κάθε 100χλμ... Δυστυχώς αυτά είναι πραγματικότητα.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις κάνε το χωρίς να το σκέφτεσαι γιατί θα ανέβει πολύ το αμάξι σου όσον αφορά το κράτημα και πάρα πολύ όσον αφορά την εμφάνιση. Εγώ τη διάσταση αυτή την φοράω από μαμά σε Passat 2007 μοντέλο, άλλα 2λιτρο τούρμπο...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω Νικο για την γρηγορη απαντηση σου!

Η αληθεια ειναι οτι το 1.6 δεν εχει τις επιδοσεις που θα θελαμε.Και μονο το a/c να τεθει σε λειτουργια κι ας μην ειναι φορτομενο το καταλαβαινεις αμεσως.

Αυτα που εναφερεις ειναι κατανοητα.Ενταξει θα πεσει η αποδοση!!!(ποσο ομως?). Θα "σερνετε τελειως" Γιατι αν ειναι ετσι στην τελικη θα βγαλει ζημεια.

Αν ζοριζεται τοσο πολυ αρχιζω κι ανησυχω για την ζωη του κινητηρα!!!Μην παμε για μαλι και βγουμε κουρεμενοι.

Εχει κανεις τετοια εμπειρια?

Η λυση για 7.5χ18 ζαντα με λαστιχα 225χ40 (και οχι 235χ40)θα ειναι καλυτερη?(η ευρεση τετοιας ζαντας βεβαια ειναι δυσκολη)

Και ποσα mm να το χαμηλωσω ? (μονο με ελλατηρια ή και με αναρτησεις καινουργιες)

Επαναλαμβανω πως το βασικοτερο μου κριτηριο ειναι :Να μην κανω ζημια τελικα στον κινητηρα και γενικοτερα στο αυτοκινητο.

Καποιος που εχει κι αυτος passast 2.0 ομως, εβαλε 8χ18 με 235χ40 λαστιχα και οταν τον ρωτησα μου ειπε 'ΜΑΚΡΙΑ"

Βρισκει το λαστιχο στην μεσα πλευρα του θολου οταν στριβει μεχρι το τερμα.Εχασε υποδυναμη αρκετη (κι ας ειναι 2λιτρο),ειναι σκληρο κτλ.

Δηλαδη εδωσε 2.500 ευρο και το μετανοιωσε.

Συγνωμη παιδια αν σας ζαλιζω αλλα ολοι σ' αυτο το θεμα ειναι :Ναι μεν αλλα...!!!!

Κι εγω τωρα ειμαι στα χαμενα.

Αν θελει ας μου πει καποιος μια συγκεκριμενη προταση...

Edited by periptero
Link to comment
Share on other sites

Για το πόσο μπορεί να χάσεις σε απόδοση, αυτό δεν μπορώ να σου το πω με νούμερα! Πάντως εγώ όταν έβαλα τα 18άρια στο Stilo, ενώ πήγαινε πριν σχεδόν μαζί με Xsara 1600άρι (του αδερφού μου), μετά μου έριχνε κολώνες, νταλίκες, τρένα... και ίσως και 10-15 κοντερίσια χλμ τελικής μείον.

Όσο για την διάσταση που λες, δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις παζάρια. Δεν μπορούμε να πούμε βάλε 225 και όχι 235 για να μην κόψει πολύ κλπ κλπ. Για να μην έχεις προβλήματα, θα πρέπει να διατηρήσεις τον κύκλο της ρόδας στο σύνολο σταθερό. Δηλαδή θα πρέπει η διάμετρος της ρόδας που φοράς (ζάντα + λάστιχο) να παραμείνει ίδια με το καινούργιο σετ που θα βάλεις. Υπάρχουν κάποια site που στο υπολογίζουν αμέσως αυτό, αλλά τώρα δεν τα θυμάμαι. Αν έχεις όρεξη όμως για χαρτί, μολύβι και κομπιουτεράκι, τα πράγματα έχουν ως εξείς:

Για να υπολογίσεις την διάμετρο υπολογίζεις τα παρακάτω.

Για παράδειγμα βάζουμε την διάσταση που έχεις τώρα: 215/55/16

1. την διάμετρο της ζάντας: 16 * 25,4 = 406,4mm

2. το πέλμα: 215 * 55% = 118,25 * 2 = 236,5mm

3. Σύνολο: 406,4 + 236,5 = 642,9mm

Αν πας σε διάσταση 235/40/18 τότε το αποτέλεσμα είναι 645,2mm. Αν αλλάξεις όμως, και πας σε 225/40/18 θα έχεις διάμετρο 637,2mm. Οπότε βλέπεις ότι το νούμερο αυτό είναι αρκετά πιο μακριά από το 235/40/18 (είναι 5,7mm ενώ το άλλο 2,3mm). Επίσης, το 225/40 σημαίνει και πιο χαμηλό προφίλ, οπότε περισσότερο κοπάνημα στις λακούβες. Βέβαια έχω συναντήσει αρκετές φορές κάποιους να φοράνε "λάθος" διάσταση και δεν είναι και τίποτα το τραγικό. Για παράδειγμα θα έχεις στάνταρ σφάλμα στο ταχύμετρο. Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση σου, θα πήγαινα σε διάσταση που και η VW πηγαίνει (235/40/18)

Τώρα για τον γνωστό σου που βρίσκει στους θόλους, μπορεί να φταίει και κάποιο χαμήλωμα ή να έχει βάλει τίποτα προσθήκες στις ρόδες. Δεν θυμάμαι τώρα και το offset της ζάντας για να σου πω αν είναι όντως το σωστό...

Link to comment
Share on other sites

Νικο με δυο λογια: Εσυ στην θεση μου θα το εκανες στο passat 1.6 ?

Και μιλαω για την λυση με ζαντες 8χ18 και λαστιχα 235χ40χ18

Χαμηλωμα ποσο? 30 mm ?40mm ? 50mm ?

Μονο με ελλατηρια ή και με αναρτησεις ?

Υ.Γ.: Νικο το αυτοκινητο που εχεις ειναι "ΣΥΡΜΑ" !!!!!

Να εισαι καλα να τα χαιρεσαι !!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

Αν θέλεις την προσωπική μου γνώμη, επειδή για εμένα ένα χαμηλωμένο αμάξι με μεγάλες ζάντες δείχνει ΠΟΛΥ πιο όμορφο από το μαμά, θα του έβαζα τα 18άρια και θα το χαμήλωνα και 50mm... ΟΜΩΣ, επειδή είχα χρόνια αμάξι με κούτσουρα για αναρτήσεις και χαμηλό προφίλ και πήρα το Passat για να ηρεμήσω λίγο, αυτό που θα έκανα στη θέση σου, θα ήταν να έβαζα για αρχή μόνο τα 18άρια. αν αρχίσω να συνηθίζω το πόσο (λίγο αρχικά) θα σκληρύνει το αμάξι και μετά αν έβλεπα ότι δεν με ενοχλούσε, θα το χαμήλωνα και λίγο αλλά με τίποτα πάνω από 30mm! Μετά ξεφεύγει και μπαίνεις σε αρκετά "σκληρά" μονοπάτια.

Δεν ξέρω βέβαια και σε τι περιοχές και δρόμους περπατάς, αλλά με 18άρια ξέχνα να περνάς από λακούβες με όσα πήγαινες και στον ίσιο δρόμο, ξέχνα τα πολλά πεζοδρόμια, ξέχνα σαμαράκια που θα περνάς με 60χλμ/ω κλπ. Το λέω γιατί έχω κάτι φίλους, όπου όταν εγώ κάνω εσάκια στο δρόμο για να αποφύγω λακούβες, εκείνοι πέφτουν μέσα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και όταν τους ρωτάω γιατί δεν αποφεύγουν τις λακούβες, μου λένε ότι έχουν μεγάλο προφίλ και δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ένας τέτοιος βάλει μετά χαμηλό προφίλ και δεν προσέχει, έχει πάρει τις ζάντες στο χέρι μέσα σε μια εβδομάδα!...

Στην τελική η απόφαση είναι καθαρά ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά θέλεις. Βάλε τα 18άρια αρχικά (τα οποία στα προτείνω ανεπιφύλακτα) και μετά βλέπεις για χαμήλωμα. Αρκεί να μη σε ενδιαφέρουν και πολύ οι επιδόσεις.. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω: Έχει ο father Passat 1.6 8v του 2003 (το facelift). Επειδή λέω να του αλλάξω τις σιδερένιες με καμιά αλουμινίου 16άρα μεταχειρισμένη, ποιός γνωρίζει τι offset έχουν οι μανίσιες (καρέ είναι 5x112) και μέχρι τι αλλαγή λέτε δε θα του αλλάξει την οδηγική του συμπεριφορά (πχ από Golf 5 ταιριάζουν). Υπόψιν φοράει διάσταση ελαστικών 195/65/15 και θα πάμε στου μεγάλου αδερφού (βλέπε 20 vt) :huh: 205/55/16

Link to comment
Share on other sites

Θα μπεις που θα μπεις στον κόπο και στο τρυπάκι να αλλάξεις ζάντες και λάστιχα, γιατί δεν πας σε 17άρες (205/50/17)? Και το αμάξι θα δείξει ΠΟΛΥ πιο όμορφο και θα βελτιωθεί και η οδική του συμπεριφορά...

Link to comment
Share on other sites

Θα μπεις που θα μπεις στον κόπο και στο τρυπάκι να αλλάξεις ζάντες και λάστιχα, γιατί δεν πας σε 17άρες (205/50/17)? Και το αμάξι θα δείξει ΠΟΛΥ πιο όμορφο και θα βελτιωθεί και η οδική του συμπεριφορά...

Καταρχήν ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. :lol: Εγώ έχω Golfaki, το Passat είναι του πατέρα και δεν με ενδιαφέρει να βελτιωθεί η οδική του συμπεριφορά- απλά να μην χαλάσει B) .

Επειδή ήρθε καιρός να αλλάξει λάστιχα, σκέφτηκα ότι αν βρω μεταχειρισμένα ζαντολάστιχα 16αρια αλουμινίου με καλά λάστιχα, να δώσω κάτι παραπάνω να ομορφύνει λιγάκι....Αν του βάλω 17ρες θα με βρίζει...θα κοπανάει περισσότερο, και θα ανέβει το κόστος αντικατάστασης ελαστικών όταν έρθει εκείνος ο καιρός. Εξάλλου 17ρες φοράει ο γιος :lol: ο πατέρας -κάτι λιγότερο :lol: :lol: :lol: :lol:

Αν βρω ζάντες με 45 offset θα βρίσκουν μέσα στους θόλους χωρίς αποστάτες?

Το offset δεν εξαρτάται και από το πλάτος της ζάντας? Δηλαδή αν τώρα φοράει 15x6,5" π.χ. και του βάλω 16x7" το offset πρέπει να είναι το ίδιο?

Link to comment
Share on other sites

Θα μπεις που θα μπεις στον κόπο και στο τρυπάκι να αλλάξεις ζάντες και λάστιχα, γιατί δεν πας σε 17άρες (205/50/17)? Και το αμάξι θα δείξει ΠΟΛΥ πιο όμορφο και θα βελτιωθεί και η οδική του συμπεριφορά...

Νικο για να παει σε 17αρες θελει οπωσδηποτε 225/45 για να ειναι σωστος με τις αναλογιες και με αυτο που λεει το εργοστασιο.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το παρακάτω site που κοιτούσα τώρα το Β5 έχει offset 45 και το Β5,5 έχει offset 37.(λογικά Β5,5 θα εννοεί το facelift?).

http://www.passatworld.com/forums/showthread.php?t=144248

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω, απλά...

Μαμά: _______ 195/65/15 = Διαμ: 634,5mm _____ Περιφέρεια: 1993,34mm

Αυτό που λέω: 205/50/17 = Διαμ: 636,8mm ______ Περιφέρεια: 2000,56mm (0,36% διαφορά)

Αυτό της VW: _ 225/45/17 = Διαμ: 634,3mm _____ Περιφέρεια: 1992,71mm (-0,03% διαφορά)

... συμφωνώ ότι το πιο σωστό είναι το 225/45/17, αλλά επειδή είπε ο φίλος ότι θέλει να πάει σε 205, αυτό το 205/50/17 είναι και σχετικά στενό (να μη χάσει επιδόσεις) αλλά και σχετικά με μεγάλο προφίλ (να μη χάσει πολύ από άνεση)...

Ναι το Β5,5 είναι το facelift.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.