Jump to content
nikkosnet

Iphone

Recommended Posts

170981-1840824.jpg

Μία από τις πλέον ανάμενομενες κινήσεις της Apple, οι φήμες το θέλουν να γίνεται πραγματικότητα: iPod Phone!

Αυτή τη φορά υπάλληλοι της γνωστής εταιρίας ηλεκτρονικών BenQ, φαίνεται να τροφοδοτούν τις φήμες. Λένε ότι πλησιάστηκαν από ιθύνοντες της Apple για μία πιθανή συνεργασία, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν αφού δραστηριοποιούνται και οι ίδιοι στην αγορά των φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην αγορά της Taiwan είναι "κοινή γνώση" ότι η Apple αναζητά συνεργάτες για το iPod phone. Λίγους μήνες νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motorola, δήλωσε ότι θεωρεί σίγουρο ότι η Apple δουλεύει μυστικά πάνω σε μία τέτοια συσκευή που θα συνδυάζει το τηλέφωνο με το iPod. Ακόμα, ο δικτυακός τόπος www.iPhone.org ανακατευθύνεται αυτόματα στην πρώτη σελίδα της Apple! Πρόσφατα επίσης, η Apple κέρδισε την πατέντα της φράσης "Mobile me". Όλα τα στοιχεία του παζλ δείχνουν να μαζεύονται...

Η αγορά των κινητών τηλέφωνων είναι από τις πλέον επικερδείς. Πολλές εταιρίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ένα μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Για να το καταφέρουν επιστρατεύουν όλα τα σύγχρονα "κόλπα" της τεχνολογίας: Bluetooth, SMS, MMS, EMS, Java εφαρμογές, GPRS, 3G, φωτογραφική μηχανή 2 megapixels (με flash!), βιντεοκάμερα, 2 οθόνες LCD, αναπαραγωγή mp3 και video, αποστολή και λήψη emails και ούτω καθεξής.

Πόσο εύκολο είναι όμως να χειριστεί κανείς ένα τέτοιο τηλέφωνο και η πιο σημαντική ερώτηση δείχνει να είναι: "Χρειαζόμαστε στα αλήθεια ΟΛΕΣ αυτές τις λειτουργίες σε ένα κινητό τηλέφωνο;"

Αφήστε το στην Apple για να μας αποδείξει για άλλη μια φορά ότι "less is more". Αν λάβουμε σαν παράδειγμα την τρομερή επιτυχία του iPod, θα δουμε ότι ο κόσμος αυτό που πραγματικά θέλει είναι μία όμορφη συσκευή που να είναι πραγματικά εύκολη στο χειρισμό, έστω και αν υστερεί σε ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες.

Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας όμως ήδη σφύζει από ανταγωνιστές και μια ενδεχόμενη κίνηση της Apple σΆ αυτόν τον τομέα θα πρέπει να γίνει με προσοχή. Ένα μέτριο προϊόν της θα κατέστρεφε ανεπανόρθωτα και το όνομα που το iPod βοήθησε να αποκτήσει τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται από πολλούς ότι το νέο "iPod Phone" στην ουσία θα είναι ένα iPod με δυνατότητες τηλεφωνίας και όχι ένα τηλέφωνο που παίζει και mp3 όπως τόσα άλλα στην αγορά. Η εικασία αυτή φαντάζει λογική, μιας και το όνομα iPod αρκεί για να πείσει πολλούς να δοκιμάσουν τη συσκευή.

Ποιός δε θα ήθελε αλήθεια ένα κίνητο με το πανέμορφο design σήμα κατατεθέν της Apple και ένα λειτουργικό κινητού που να είναι ο ορισμός της απλότητας; Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη ότι μία από τις πιο δύσκολες αγορές της ζωής του ήταν ένα κινητό τηλέφωνο. Αγορά που δεν έγινε, αφού έβρισκε πως κανένα κινητό δεν μπορούσε να συνδυάσει την ευκολία χειρισμού με την όμορφη εμφάνιση και πως το 95% των παρεχόμενων επιπλέον λειτουργιών των κινητών δε χρησιμοποιούνται τελικώς από τους χρήστες...

Πηγή

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Συν-myphoneιστα kage καλο το 950. Ομολογω δεν το ειχα δει καν! withstupid.gif

Και Smartphone και Walkman! :lol:;)

Νο camera ομως?.........Tς τς τς....στοιχειωδης δυνατοτητα πλεον......

Link to comment
Share on other sites

Η πολύ απλά παίρνεις 1 πολύ μικρό mp3 player και ενα κινητό για να μιλάς. Ετσι σε περίπτωση που χαλάσει κάτι απο τα 2 δεν μαίνεις χωρίς τα 2 ... αντε να σου χαλάσει τώρα αυτό ... Αμέσως αμέσως ούτε κινητό ούτε musica .......

Link to comment
Share on other sites

Kαι προς το τελος του ετους στην Ευρωπη και στη χωρα μας. Οι τιμες αναμενομενες και αναλογες της Αμερικανικης αγορας. Αυτο που ενδιαφερει αμεσα ειναι το κατα ποσο θα ειναι προσαρμοσμενο στην Ευρωπαϊκη αγορα και στις υπηρεσιες.

Ενα πραγμα ειναι σιγουρο: το iPhone τα σπαει και το περιμενουμε!!! worthy.gifworthy.gifworthy.gif

Link to comment
Share on other sites

Εγκρίθηκε από το FCC το iPhone

Η Apple έλαβε χθες την απαιτούμενη έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών για το επερχόμενο iPhone.

Η έγκριση αυτή αποτελεί την καθιερωμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε νέο μοντέλο κινητού τηλεφώνου στην Αμερική πριν βγει στην αγορά. Με την έγκριση αυτή η κυκλοφορία του iPhone μπαίνει στην τελική ευθεία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Apple, Natalie Kerris.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ΑΤ&Τ Cingular, του φορέα υπό τον οποίο θα κυκλοφορήσει το iPhone στην Αμερική, η κυκλοφορία του iPhone θα γίνει τον Ιούνιο όπως αναμενόταν.

Η έγκριση από το FCC έρχεται μια μέρα μετά από μια ψευδή είδηση που διαδόθηκε και αφορούσε καθυστέρηση του iPhone, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους επενδυτές και να πέσει η μετοχή της Apple περισσότερο από 4%.

Η φήμη ανακοινώθηκε στο γνωστό site για gadgets Engadget αλλά διαψεύσθηκε αμέσως από την Apple, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να ανακάμψει μέχρι το τέλος της μέρας. Σύμψωνα με τους υπευθύνους του Engadget, η «είδηση» προερχόταν από ένα e-mail μέσα από την Apple, αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας το χαρακτήρισαν αμέσως ψευδές.

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

Guest galvert
Δεν ειναι φημες!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!!! ;):D :D

καλε μου αγιε βασιλη

φετος ειμαι ενα καλο παιδι και σαν ανταλαγμα θελω ενα μικρο ipod.

ευχαριστω, γιωργος

υγ. αν τυχον και δεν το φερεις θα πω σε ολους οτι εισαι ενας χοντρος μπασταρδος που βαζει αλλοδαπους (ξωτικα) να δουλευουν υπερωριες και δεν περνουν μισθο, δεν εχουν ασφαλιση κτλ, ενω εσυ ολη μερα τρως και μπεκρουλιαζεις. τωρα με τον καινουριο κοκ θα σε πιασουν οι μπατσοι στις 31/12 στουπι να σου πω ποτε θα ξαναδεισ ταρανδο.... tongue.gif

Link to comment
Share on other sites

Tελικα δεν μας τα λεει καλα η Apple.

Aναμενοντας λοιπον τη συσκευη στη χωρα μας, περιπου κοντα στα Χριστουγεννα, ηδη ακουγονται πολλα για το τι θα γινει στην Ελλαδα με το θεμα του iPhone. Προς το παρον κραταμε μικρο καλαθι.

Στο θεμα χρησης τωρα, για λιγο που το ειχα στα χερια μου, μπορω να πω οτι μου αφησε καλες εντυπωσεις. Αν και για κινητο ειναι μεγαλο, το συνηθιζουμε ευκολα αυτο ή το ξεχναμε αν θελετε λογω της φοβερης οθονης του. Το interface του ειναι αψογο, γρηγορο, η περιηγηση στο μενου ειναι παιχνιδακι. Στο gallery απολαμβανεις φωτογραφιες και video, ενω στο θεμα πληκτρολογησης μηνυματος, μπορει να ειναι γρηγορο λογω multi touch οθονης, αλλα θα προβληματισει πολυ το virtual keyboard, ειδικα αν εχετε μεγαλα δαχτυλα, ή θελετε να γραψετε sms την ωρα που οδηγατε. Στο θεμα της συνδεσιμοτητας ειναι χλωμα τα πραγματα, bluetooth δεν υπαρχει....ή μαλλον υπαρχει αλλα για να συνδεονται ακουστικα, μονο μεσω καλωδιου και φυσικα WiFi αλλα μαλλον θα ειναι κλειδωμενο.

Βεβαια ηδη κυκλοφορουν πολλες.....λυσεις για να ξεκλειδωσει κανεις το iPod του.

Ο Safari ειναι για τα κλαμματα. ΔΕΝ υποστηριζει flash :lol: δεν υποστηριζει java :thumbsup: οποτε οι επιλογες στην περιηγηση ειναι ελαχιστες......

Προς το παρον λοιπον το iPhone δεν υπερεχει του ανταγωνισμου πουθενα. Και τωρα με το iPod touch βλεπω να εχει δυσκολο μελλον, αλλα και παλι δεν θα ξεπεραστει γρηγορα.

Προκειται μεν για μια συσκευη η οποια ενσωματωνει καλη τεχνολογια (Cover Flow, Multi Touch οθονη, Mac OS σε φορητη εκδοση, αυτοματη αλλαγη orientation χαρη στους αισθητηρες κινησης και proximity κλπ), διαθετει ηδη ενα πληθος προγραμματων για να ικανοποιηθει και ο πιο απαιτητικος, αλλα τι να τα κανει καποιος ολα αυτα, οταν το keyboard της οθονης ειναι δυσχρηστο μεχρι αηδιας, η ενταση του ηχου κατα τη διαρκεια μιας συνομιλιας ειναι αρκετα χαμηλη, το browsing δεν σου προσφερει και πολλες επιλογες και γενικα σαν κινητο οι επιδοσεις του ειναι μετριες. Τελος για τους λατρεις της καθαριοτητας δεν θα ελεγα οτι ειναι ιδανικο, αφου μαζευει πιο πολλα δακτυλικα αποτυπωματα και απο τη Σημανση της Αστυνομιας!

Θα πουλησει γιατι: Ειναι πολυ ψαρωτικο απο εμφανιση και θα παρατηρησετε τους γυρω σας να καρφωνονται πανω του, ειναι διασκεδαστικο για multimedia συσκευη, ειναι ενα iPod με camera, ειναι παιχνιδακι στην λειτουργια του.

Αυτα και Καλα Χριστουγεννα! :thumbsup:

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Όπως το δούλεψα , δεν μπορώ να πω οτι με εντυπωσίασε...¶σε που είναι κατα κράτος μεγαλύτερο απο το n95 μοιάζει πιο πολυ με pda παρα με κινητο...

Υ.Γ Το πήρε φίλος μου καλός στην αρχή του μήνα και ξεκλείδωτο παρακαλώ, αλλα δεν μπορώ να πώ οτι τρελάθηκα.....

03102007254.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν η τιμή εκκίνησης παραμείνει στα 800 ευρώ, προτιμώ να το παραγγείλω από Αμερική, να το πάρω 400 δολλάρια τις γιορτές (γιατί τόσο θα το πάνε), και να δω τι παίζει στο άμεσο μέλλον με τις γλώσσες κτλ. Στο κάτω κάτω Open Source είναι το λογισμικό...

Α και όπως και να έχει, 400 δολάρια (290 ευρώ), με 800 ευρώ... Εχει διαφορά 510 ευρώ... Βάλε και τελωνείο άλλα 100 ευρώ μάξιμουμ. Ας έχει και Σουαχίλι για γλώσσα μετά!

Μιλάμε πάντα για το 4Gb βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

Τα 4gb εχουν καταργηθεί πια.

Η ευρωπαική τιμή είναι 399 στη Γερμανία και στη Γαλλία οπότε κάπου εκεί θα είναι και στην Ελλάδα.

Η παραφιλολογία για την τιμή και ποιος και πότε θα έρθει στην Ελλάδα, καλά κρατεί, και κανείς δε ξέρει πραγματικά

Για όσους δε χρειάζονται gps,mms,bluetooth,5mp camera και λοιπά αξεσουάρ, είναι μια υπέροχη υπερβολικά απλή στη

χρήση συσκευή, με καταπληκτικό interface, ενα πολύ καλό ipod, και πάρα πολύ εντυπασικό gadget.

Επίσης η τιμή του είναι ιδιέταιρα χαμηλή, σε σχέση με τα περισσότερα SE και Nokia, που είναι απλά κινητά τηλέφωνα και κάνουν 300 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

....Στο θεμα της συνδεσιμοτητας ειναι χλωμα τα πραγματα, bluetooth δεν υπαρχει....ή μαλλον υπαρχει αλλα για να συνδεονται ακουστικα, μονο μεσω καλωδιου και φυσικα WiFi αλλα μαλλον θα ειναι κλειδωμενο.

εξήγησέ το λιγάκι παραπάνω αυτό με το bluetooth

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.