Jump to content
ccc

Diy Led Drl For Passat B6

Recommended Posts

Posted (edited)

Γεια σας κι από μένα…

Μέρες τώρα έψαχνα στον Internet για DRL daylight running lights, εκτός από τον Νίκο

Και την ψιλό ακριβή λύση του, δεν βρήκα κάτι που θα με ικανοποιούσε αρκετά.

Έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω μόνος μου.

Το προτζεκτακι μου έχει ως εξής: Πήρα από eBay ταινία με led (o τύπος έγραφε για DRL )σε μήκος όσο είναι τα φλας μας. Η τιμή τους ήταν περίπου 20¤.

Ήθελα να τα βάλω κάπου που θα έδειχνε αρκετά εργοστασιακό, έτσι λοιπόν πήρα από το eBay κι ένα ζευγάρι φλας ( Smoke ) τα οποία μου κόστισαν κάτι λιγότερο από 30¤. ( δεν ήθελα να χαλάσω τα δικά μου, αν κάτι πήγαινε στραβά! )

Η σκέψη μου ήταν να βάλω την ταινία με τα DRL Led μέσα.

Αφού λοιπόν παρέλαβα και τα 2 ξεκίνησε η ΅χειροτεχνίαΆ:

Με ένα Dremel άνοιξα τα φλας και αφού κόλλησα μέσα τα Led, τα έκλεισα με μαύρη αδιάβροχη σιλικόνη.

Παρακάτω ανεβάζω κάποιες Photo με το αποτέλεσμα:

85025348.th.jpg

71246800.th.jpg

74406512.th.jpg

15090598.th.jpg

15419761.th.jpg

68233544.th.jpg

20948075.th.jpg

30079589.th.jpg

38696437.th.jpg

84285814.th.jpg

41241630.th.jpg

Σε όλο το project μου, αντιμετώπισα 2 προβληματάκια:

1ον Δεν έχω βρει ακόμη ρεύμα (μέσα στον χώρο της μηχανής ) που να έχει ρεύμα μόλις βάλεις το κλειδί και να κλείνει μόλις το βγάλεις.

Πήρα από μια κενή θέση μέσα στην ασφαλιοθηκη, η οποία ναι μεν το κάνει αυτό αλλά δεν κλείνει μόλις το βγάλεις, κλείνει μετά από 15Ά όταν μπαίνει σε safe mode.

2ον Τα εργοστασιακά φλας έχουν μέσα ένα πορτοκαλί τζαμακι το οποίο κάνουν την λεύκη λάμπα πορτοκαλί. Αυτά που πήρα εγώ δεν έχουν !

Ο τύπος της λάμπας είναι H21w και από ένα μικρό ψάξιμο που έκανα, δεν βρίσκεις εύκολα κάποια πορτοκαλί ! Μάλλον θα πάρω από eBay και άλλη μια ταινία με πορτοκαλί LED για να την τοποθετήσω και αυτήν μέσα για φλας.

Στις φωτογραφίες φαίνονται κανονικά το φλας γιατί σαν πρόχειρη λύση έβαλα πορτοκαλί ζελατίνα πάνω στις λάμπες !

Θα ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες για το πώς φαίνεται την νύχτα, μόλις βρω λίγο χρόνο…

Είμαι στην διάθεση σας για τα σχόλια σας, τις συμβουλές και τυχών ερωτήσεις…

Edited by ccc
Posted (edited)

Πολύ καλή δουλειά φίλε αν και ημιτελής.:pΜπορείς αν δεν χρησιμοποιείς τα φώτα ομίχλης να πάρεις απο κει ρεύμα αφού πρώτα μέσω vag τα ενεργοποιήσεις να λειτουργούν ως φώτα ημέρας και αφού βέβαια αφαιρέσεις τους λαμπτήρες από μέσα.:)

Edited by Professor
Posted

Μπράβο φίλε! Πολύ καλή προσπάθεια. Διόρθωσε τα "ψεγάδια" και θα είσαι μια χαρά! Το μόνο που θα σου πρότεινα, θα ήταν - αν είχε - να έβαζες ταινία με πιο πυκνά LED, ώστε να φαίνονται και πιο έντονα την ημέρα. Επίσης καλά θα κάνεις όπως λες να βάλεις LED και τα φλας, γιατί θα "δέσει" πιο πολύ. Μόνο να τοποθετήσεις και την σωστή αντίσταση, ώστε να μη σου βγάζει κάποιο σφάλμα.

Μια παρατήρηση μόνο, όσον αφορά την χρήση των φώτων ομίχλης. Αν πάρεις από εκεί ρεύμα, τις λάμπες μην τις βγάλεις από τα προβολάκια, γιατί η ίδια η λάμπα σφραγίζει και τον θάλαμο. Αν βγάλεις τις λάμπες, το πιο πιθανό είναι αν περάσεις από νερά, να βλέπεις καμιά λιμνούλα μέσα στα προβολάκια σου... :angry2: Εγώ πάντως (που πήρα από εκεί ρεύμα) τις άφησα επάνω τις λάμπες... :good:

Posted

Μπράβο φίλε! Πολύ καλή προσπάθεια. Διόρθωσε τα "ψεγάδια" και θα είσαι μια χαρά! Το μόνο που θα σου πρότεινα, θα ήταν - αν είχε - να έβαζες ταινία με πιο πυκνά LED, ώστε να φαίνονται και πιο έντονα την ημέρα. Επίσης καλά θα κάνεις όπως λες να βάλεις LED και τα φλας, γιατί θα "δέσει" πιο πολύ. Μόνο να τοποθετήσεις και την σωστή αντίσταση, ώστε να μη σου βγάζει κάποιο σφάλμα.

Μια παρατήρηση μόνο, όσον αφορά την χρήση των φώτων ομίχλης. Αν πάρεις από εκεί ρεύμα, τις λάμπες μην τις βγάλεις από τα προβολάκια, γιατί η ίδια η λάμπα σφραγίζει και τον θάλαμο. Αν βγάλεις τις λάμπες, το πιο πιθανό είναι αν περάσεις από νερά, να βλέπεις καμιά λιμνούλα μέσα στα προβολάκια σου... :angry2: Εγώ πάντως (που πήρα από εκεί ρεύμα) τις άφησα επάνω τις λάμπες... :good:

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια…

Ναι το παρατήρησα κι εγώ ότι η λάμπα σφραγίζει το προβολακι, λέω να μην την βγάλω απλά να προσθέσω τα LED

δεν ήθελα να πάρω πιο πυκνά γιατί μου αρέσει περισσότερο που από μακριά

τα 3 φαίνονται σαν ένα.. Μοιάζει πιο πολύ σε AUDI…

Όσο άφορα το ρεύμα, δεν ήθελα να πάρω από το προβολακι γιατί τα χρησιμοποιώ σε ταξίδια...

Θα ψάξω να βρω μια γραμμή που να δίνει με τον τρόπο που θέλω ρεύμα και να είναι στον χώρο της μηχανής. Από τον χώρο της καμπίνα έχω βρει αλλά δεν ξέρω πως να περάσω το καλώδιο...

Επίσης υπάρχει και αυτή η λύση αν τα βρω δυσκολα...

Ανεβαζω και καποιες photo για το πως φαινονται το βραδυ.. ( η 6η ειναι με το φλας )

dsc00653z.th.jpg

dsc00654z.th.jpg

dsc00655n.th.jpg

photolk.th.jpg

photo2vml.th.jpg

photo3ks.th.jpg

photo4s.th.jpg

photo5a.th.jpg

photo6w.th.jpg

Posted

Μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ. Έγινε πολύ καλή δουλειά και πολύ εμφανίσιμο. Είμαι σίγουρος ότι θα το τελειοποιήσεις και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο, για να μη πω ότι ήδη είναι.

Posted

Τελειώνοντας το project άλλαξα και τα φλας με LED , όπως επίσης βρήκα και μια γραμμή η οποία δίνει ρεύμα μόλις μπει το κλειδί και κόβει όταν βγει..

Ανεβάζω και photo με τα φλας

photo2ae.th.jpg

photoumu.th.jpg

Posted

Ποια γραμμή είναι αυτή μπορείς να μου πεις ?

+1

Παιδια αναγκαστηκα να παρω απο τον διακοπτη των φωτων διπλα απο το τιμονι.(Περαστηκε καλωδιο απο ενα μερος διπλα απο τον συμπλεκτη )

Ειχα συνδεσει ενα μπαρομετρο εκει και ειχα βρει ποιο ζευγος της φησας εδινε ρευμα 12V και αναβει

με το κλειδι και σβηνει αφου το βγαλεις.

Αν θελετε τον χρωματισμο, μπορω μα τον δω το σαββ-κο ( λογο δουλειας ) και να σας τον πω !

Posted

Παιδια αναγκαστηκα να παρω απο τον διακοπτη των φωτων διπλα απο το τιμονι.(Περαστηκε καλωδιο απο ενα μερος διπλα απο τον συμπλεκτη )

Ειχα συνδεσει ενα μπαρομετρο εκει και ειχα βρει ποιο ζευγος της φησας εδινε ρευμα 12V και αναβει

με το κλειδι και σβηνει αφου το βγαλεις.

Αν θελετε τον χρωματισμο, μπορω μα τον δω το σαββ-κο ( λογο δουλειας ) και να σας τον πω !

Ανεβαζω το σχεδιαγραμμα που με ειχε βοηθησει να βρω το ζευγος

powerline.jpg