Jump to content

athanjim

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by athanjim

  1. 2 hours ago , Derv_7 said:

    Μπορείς να πας σε LM https://www.liqui-moly.com/el/gr/top-tec-4210-0w-30-p005106.html#21604

    ή σε και σε castrol https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/CA4A69042505FD1B802588EE00563475/$File/wepp-ckt8y5.pdf

     

    Τα mobil θεωρητικά είναι τα καλύτερα https://novitron.gr/product/mobil-1-esp-0w-30

    Στη θέση σου θα ξεκινούσα με τα castrol.

    Αν όμως το βάζει σε πίστα πολλές φορές στην θέση σου θα πήγαινα σε 5w-30 και σε ποιό εξιδεικευμένα  π/χ red line Professional-Series 5W30TD EURO Motor Oil  ή θα έκανα ποιο συχνές αλλαγές.

     

     

    Καλησπέρα ,

    Σύμφωνα με το εγχειρίδιο και το αυτοκόλλητο που έχει στο μηχανοστάσιο αναφέρει 0W30 VW 504/507.

    Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, μάλλον θα κοιτάξω για τα Mobil 1.

     

    • Like 2
  2. Καλημέρα στην Ομάδα ,

     

    Ύστερα από αναμονή 10 μηνών παρέλαβα τέλη Ιουλίου το Golf GTI clubsport.(Πρωην κατοχος Tiguan MK2 2.0 TDI 4 motion)

    Θα ήθελα να ρωτήσω την ομάδα τι λάδι(Μάρκα) έχει να προτείνει για προδιαγραφή 504/507 με ιξώδες 

    0W/30

     

    Επισυνάπτω και 2 φοτο κατα την παραλαβή του περί τα τέλη Ιουλίου .

    Όταν γυρίσω από το εξωτερικό σε κάνα 2μηνο θα ανεβάσω και άλλες φωτό.....

     

    IMG_1644.jpeg

    IMG_1645.jpeg

    • Like 2
  3. On 29/3/2023 at 9:16 ΠΜ, Dimitroulis said:

     

    Καλημέρα....

    Σε ευχαριστώ πολύ!

    Αυτές έχει εσύ?

    Μια βάση για ποδήλατο θέλω να τοποθετήσω για αρχή!

    Kαλησπέρα

     

    Αν ενδιαφέρεσαι έχω τις αυθεντικές μπάρες μαζί με 2 Βάσεις ποδηλάτων και αυτές της VW

  4. 10 λεπτά πριν , nikdev said:

    Εξαιρετικο, με το καλο να σου έρθει!
    Για πες και τιμη


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Καλημέρα ,

    Μαζί με τον εξοπλισμό τον προαιρετικό +μεταλλικό χρώμα και με την έκπτωση που μου κάνανε πάει στα 53.100

  5. 41 λεπτά πριν , Douk89 said:

    Καλημέρα,

     

    Την προηγούμενη εβδομάδα παρήγγειλα το T-Roc 1.5 TSI 150PS DSG R-Line. Επειδή πρόσθεσα κάποια απο τον προαιρετικό εξοπλισμό μου δώσανε 8 μήνες αναμονή και ανοιχτή τιμή. 

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία αν ανέβηκε πολύ η τιμή και αν έκανε 8 μήνες ή περισσότερο (ή λιγότερο)?

    Επίσης ο συναγερμός θα μπει εδώ υπάρχει μεγάλη διαφορά απο τον εργοστασιακό?

    Καλημέρα ,

     

    Τέλη Σεπτεμβρίου παρήγγειλα και εγώ το Golf GTI Clubsport με προαιρετικό εξοπλισμό και μου δώσανε τελική τιμή και ημερομηνία παράδοσης 7 μήνες 

    Θέλω να ελπίζω ότι τέλη Απριλίου θα το έχω παραλάβει 

  6. 2 hours ago , diver86 said:

     

    Πήρα ένα vw up για τη σύζυγό.το αμάξι έχει 14" ζάντες 175/65/14.

    Στην εθνική με 100_120 το νιώθω κάπως σα βαρκούλα.στο mii που είχα πριν μια τετραετία θυμάμαι είχα βάλει 16αρα και ήταν πιο στιβαρό αλλά δε θυμάμαι διαστάσεις.

    Τι λάστιχο μπαίνει στη 16αρα?η vw προτείνει στις 6" φάρδος ζάντας 185/50/16.αλλα κάνα 2 ζάντες που βρήκα έχουν φάρδος 6,5 και διάβασα κάπου ότι σε αυτό το φάρδος μπαίνει 195/45/16.πειτε μ τη γνώμη σας..

     

    Στάλθηκε από το SM-A715F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

     

     

     

    Καλησπέρα ,

    Εχω πάρει και 'γώ στην γυναίκα μου ένα up πριν από 2 χρόνια με το κιβώτιο ASG. Το αμάξι πατάει απο το εργοστάσιο σε 15αρα ζάντα και μπορω να πω οτι πατάει αρκετά καλά στην διάσταση ελαστικών που φοράει(185/55/15) Η άποψη μου ειναι οτι πιστευω η 16αρα θα το κάνει να κοπανάει στην πολη μέσα.

     

  7. Καλησπέρα στην Ομάδα ,

    Σε κάνα 2 βδομάδες που θα γυρίσω στην Ελλάδα σκέφτομαι να αλλάξω τα ελαστικά μου. Από το εργοστάσιο φοράει σε διάσταση 235/55/18 100V τα Pireli scorpion verde. Το αμάξι δεν κάνει χιλιόμετρα εχει μόνο στα τέσσερα χρόνια 11200 χλμ.Το μονο πρόβλημα που ειχα με τα συγκεκριμένα ελαστικά ηταν οτι στα 2 χρόνια σκληρήνανε αρκετά..... Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει δοκιμάσει τα Dunlop SP sport Maxx rt2 SUV γιατί τα έχω βρει σε καλή τίμη σε σχέση με τα Pireli και σκέφτομαι να βάλω αυτά(Dunlop)

  8. 43 λεπτά πριν , topmar said:



     

     


    Ουσιαστικά μία σεζόν έμεινε, από τώρα άρχισα το ψάξιμο γιατί οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες όπως είπα. Εξάλλου, "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" emoji12.png




    Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει με τα συγκεκριμένα ελαστικά, στα 4 χρόνια χρήσης τους; Είναι κι αυτά μία επιλογή....



    Πρέπει να δω την διάσταση αν βγαίνουν κι αυτά....

    VW Tiguan Allspace 2.0 TDI Biturbo 240HP DSG7 R-Line 7seater

     

     

    Δεν έχουν πολλά χιλιόμετρα λόγω επαγγέλματος.....μόνο 15.000 χλμ. Απλώς η γόμα τους έχει κρατήσει σχεδόν την αρχική μορφή και δεν έχει αλλοιωθεί με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με αλλά ελαστικά που έβαζα σε προηγούμενα αμάξια που είχα.(Continetal,Michelin,Dunlop)

    • Like 1
  9. On 12/1/2021 at 11:03 ΠΜ, topmar said:


    Καλημέρα σε όλους σας.
     
    Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για όσους από εμάς έχουν μεγάλες διαστάσεις ελαστικών στα SUV τους.
     
    Η φετινή χρονιά για τα καλοκαιρινά ελαστικά στο δικό μου (της υπογραφής) μάλλον θα είναι η τελευταία, οπότε είπα να αρχίσω το ψάξιμο για τις επιλογές που έχω, σε καλοκαιρινά ελαστικά.
     
    Η διάσταση είναι πολύ δύσκολη, 255/40R20, στις γνωστές Suzuka 20" του Tiguan. Από το εργοστάσιο φορά τα Continental Sport Contact 5 SUV (Seal Inside), με τα οποία έμεινα ικανοποιημένος σε όλα εκτός από την χιλιομετρική απόδοση, μιας και μετά από 25.000 πάνω κάτω, έχουν πέλμα 4,5mm - 5,5mm και άλλα 10.000 ΚΜ υπολογίζω να βγάλουν το μέγιστο.
     
    Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ, βρήκα πολύ περιορισμένες επιλογές καλοκαιρινών ελαστικών για τη διάσταση αυτή, τις παρακάτω:
     
    Continental Sport Contact 5 SUV
    Michelin Pilot Sport 4 SUV
    Hankook Ventus S1 Evo 2 SUV
    Pirelli Scorpion Verde SUV
    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 SUV
     
    Τα νεότερα Hankook Ventus S1 Evo 3 SUV αλλά και τα Dunlop Sport Maxx RT2 SUV δεν βγαίνουν στην διάσταση που φοράει το δικό μου, για να μπουν στη λίστα των επιλογών.
     
    Από τα παραπάνω 5 προς επιλογή λοιπόν, αν εξαιρέσω τα υπάρχοντα Continental (που δεν θέλω να τα βάλω ξανά λόγω γρήγορης φθοράς) και τα Hankook που επίσης φθείρονται πολύ γρήγορα (προσωπική εμπειρία σε άλλο όχημα), μάλλον σε ένα εκ των υπολοίπων 3 θα καταλήξω.
     
    Γνώμες περί αυτού; Υπάρχει άλλος που να έχει ήδη αλλάξει τα 255/40R20 του με άλλη μάρκα εκτός από τα εργοστασιακά Continental;
     
     
     
    VW Tiguan Allspace 2.0 TDI Biturbo 240HP DSG7 R-Line 7seater
     
     
     

    Καλημέρα ,

     

    Εγώ σε 18'' ζάντα που φοράει από το εργοστάσιο έχει τα Pirelli Scorpion Verde SUV(seal inside) εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.Τα εχω σχεδον 4 χρονια και μολις γυρισω απο το εξωτερικο(λογο δουλειας-Ναυτικος) θα τα αλλαξω και θα βαλω τα ιδια.Το αμαξι ειναι το 2,0 TDI 190 ps 4 motion και παταει καλα με αυτα τα λαστιχα.

    • Like 1
  10. 13 hours ago , ils said:


    Πως το λένε ;


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Για να έχεις σωστό αποτέλεσμα θα πρεπει να καθαριστεί η επιφάνεια με πηλό(clay bar) και μετά με το καθαριστικό που λέγεται Deep crystal paint cleaner. Μπες στο σαιτ meguiars.gr

  11. 8 hours ago , ils said:

    Είσαι σίγουρος κάνει ζημιά ;το εχεις χρησιμοποιήσει ;γιατί εγώ αλλά διαβάζω .


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Καλησπέρα, απο οτι κατάλαβα θέλεις να αφαιρέσεις απο τον άσπρο χρώμα του αυτοκινήτου την επιφανειακή οξείδωση που δημιουργείται απο τους ρύπους. Στο προηγούμενο αμάξι μου που ήταν πόλο άσπρου χρώματος και ηταν έντονο το παραπάνω φαινόμενο επειδή το άφηνα έξω και δεν ειχα γκαράζ,χρησιμοποιούσα προιόντα της Meguiars(έχει αντίστοιχο καθαριστικό χρώματος)χωρίς να δημιουργήθει η παραμικρή ζημιά.  

  12. 4 hours ago , xarpas said:

    καλησπέρα σας..σε tiguan 2017 diesel τετρακίνητο αυτόματο  παρατήρησα το εξής .οταν πάω να ξεκινήσω και στρίβω το τιμόνι τερμα δεξιά σε ανηφορικό δρόμο  κάνει έναν θόρυβο τσιγκ ακαριαία και σταματάει.κυρίως παρατηρείται σε παρκάρισμα -ξεπαρκάρισμα και σε ανηφορικούς δρόμους με στριμμένο τιμόνι. Σας λέει κάτι?το έχει παρατηρήσει κανένας?

    Καλημέρα, 

    Το δοκίμασα και εγώ στο δικό μου και δεν κάνει κάποιο θόρυβο.Το ίδιο αμάξι έχω,ίδιας χρονιάς.

  13. 9 hours ago , Polo tDi2013 said:

    Καλησπέρα παιδιά έχω ένα polo πετρέλαιο του 2013 έχω κάνει 115.000 θα ήθελα να ρωτήσω πότε πρέπει να κάνω αλλαγή στους ιμάντες ευχαριστώ πάρα πολύ

    Καλημέρα, εγώ που είχα το 1.2 tdi μοντέλο του 13 τον είχα αλλάξει στα 120.000 χλμ μαζί με αντλία νερού. Δεν θυμάμε να σου πω τιμή,θα δω αμά έχω φυλαγμένες αποδείξεις. Το αμάξι το κράτησα μέχρι τα 165.000 χλμ χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό.....

  14. 17 λεπτά πριν , nikolakis81 said:

    Καλημερα...την παρηγγειλλα για το golf7, απο e-bay πριν λιγες μερες στην τιμη των 599,00 ευρω. Θα χρειαστει επιπροσθετα το πλαστικο πλαισιο (καλυπτρα) το οποιο δεν το εχω βρει ακομα στο χρωμα που ειναι τα υπολοιπα parts του ταμπλο.

    Για το θεμα τοποθετησης δεν εχω ψαξει ακομα. Μιλησα χθες με Φιλοσιδη αλλα δεν αναλαμβανουν την τοποθετηση/αντικατασταση, δεν συνιστουν την αλλαγη και θα χασω και την υπολοιπη εγγυηση 2 χρονων απο την αγορα του αυτοκινητου απ'οτι μου ειπαν. Επισης, τους ρωτησα απο περιεργεια ποσο κοστιζει η αγορα και μου ειπαν 1.450,00€ με την εκπτωση.

    Στο εξωτερικο παντως, απο βιντεο στο youtube και forums γινεται κατα κορον η αλλαγη και ο προγραμματισμος απο αναλογικο σε ψηφιακο.

    Οποιος γνωριζει καποιον που να αναλαμβανει τοποθετηση ας ενημερωσει.

    Καλησπέρα,

     

    Την είχα παραλάβει και εγώ απο γερμανία για το Tiguan που έχω αλλα δεν αναλαμβάνει κανένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην αθήνα να κάνει

    την Κωδικοποίηση. Αν βρείτε καποιόν εσείς πείτε και σε εμέναν,,,

  15. 3 hours ago , forza said:

    Sorry. Εννοούσα διαφορά των led mid με τα led basic

    Καλησπέρα, απο οτι εχω καταλάβει τα Led basic πρέπει να είναι αυτά που έχει το δικό μου. Φωτίζουν αρκετά καλά. Στα προβολάκια κάτω εχω βάλει της Philips τα Led σε Η8 τα οποία αν θυμάμε καλά μου πήγανε στα 150 ευρόIMG_0166.jpg.41b46b3c0a2badad21382d01bd9215b1.jpg

    IMG_0166.jpg

  16. Καλησπέρα, θα συμφωνήσω και γω ότι θα σου κάνουν ζημία στο αμάξι σου και είναι κρίμα. Εγω πριν απο δύο χρόνια έκανα το λάθος και είχα πάει για αλλαγή μπροστινού παρμπριζ σε ένα Golf 5 και το τελικό αποτέλεσμα ήταν τόσο άθλιο που αναγκάστηκα να παω αλλού,

    • Like 1
  17. 1 hour ago , elias87 said:

    με ενδιαφερει και εμενα αυτο, καθως και ποιο το κοστος?

    Καλημέρα, επειδή λόγο επαγγέλματος ταξιδευώ αρκετά στο εξωτερικό, το βρήκα εγώ στην γερμανία ετοιμοπαράδοτο μέσα απο την VW σε τιμή κοντά στα 1100 ευρό μαζί με την καινούργια βάση για την τοποθέτηση του και τα καλώδια του(οπτική ίνα). Απλώς περιμένω αν καποίος το έχει τοποθετήση σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην αθήνα για να το αγοράσω απο γερμανία και όταν γυρίσω με το καλό να το τοποθετήσω.

  18. Καλημέρα στην παρέα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει τοποθετήση κάποιος απο Αθήνα το ψηφιακό καντράν σε εξουσιοδοτμένο συνεργείο και αν ναι που.

  19. 54 λεπτά πριν , Γιαννης Βιστακης said:


    Αν θυμάμαι καλά 46€ γιατί είχα παραγγείλει και αλλά πράγματα και δεν θυμάμαι ακριβώς!!απο AliExpress είναι όποτε ρίξτε μια μάτια!!ωραια εφαρμογή πάντως!!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Σε ευχαριστώ Γιάννη, Καλοτάξιδο το εργαλείο,

    • Like 1
  20. 12 hours ago , vastil said:

    Η καλημέρα από το πρωί φαίνεται. Τα ευχάριστα ήρθαν από την Ετεα 9:30 το πρωί. Το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε στροφές πάνω από 2000. Βέβαια δεν έχανε στροφές να πέσει κάτω από τις 1000 και να σβήσει. 

     

     

    Διαγνωση : Βραχυκύκλωμα της πεταλούδας γκαζιού και αλλαγή μπουζί.

     

    Θεραπεια : 450 ευρώ ζημιά+ εργατικά + μπουζί = άγνωστη τιμή χ.

     

     

    Ερώτηση;! Μπορεί η πεταλούδα να βραχυκύκλωσε από το πλυντήριο που το πήγα; Μέχρι πιο πριν δεν είχα πρόβλημα.(δεν έπλυνα καμία μηχανή, μόνο από έξω το έπλυνα).

    Οχι βέβαια ότι θα πάω να κάνω καυγά στο βενζινάδικο ότι μου το χάλασαν αυτοί την προηγούμενη μέρα. Απλώς θέλω να ξέρω για να μην την ξαναπατήσω.

    Καλησπερα, θα ηθελα να σου πω να κοιταξεις να παρεις και μια δευτερη γνωμη απο ενα αλλο συνεργειο. Ενα παρομοιο προβλημα ειχα και εγω στο Tiguan που

    εχω, δεν ανεβαζε πανω απο 3.500 στροφες ο κινητηρας. Το προβλημα ηταν στο φιλτρο πετρελαιου που ειχε βουλωσει απο ακαθαρσιες και δεν πηγαινε στον κινητηρα αρκετο καυσιμο. Πιστευο οτι θα σου εχει βγαλει καποια ενδειξη στο καντραν.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.