Jump to content

mikegt2

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mikegt2

  1. Γεια σας παιδιά, νέο μέλος στο site ψάχνομαι εδώ και καιρό για λάστιχα στο Golf GT, κλασσική διάσταση 225/45/17.

    Μέχρι σήμερα φοράω Bridgestone Potenza RE050A....σχετικά καλά ήταν απλά σκέφτομαι να δοκιμάσω είτε Continental SC5 ή Michelin (Primacy HP ή Pilot Sport 3)-δεν γνωρίζω τόσο καλά τι παίζει με την τελευταία εταιρεία. Αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση ας ακουστεί απλά πιστεύω οτι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν πως αυτά που ήδη ανέφερα είναι ικανοποιητικά.

    continental SC5 τα φοραω γυρω στα 9500χιλ πολυ καλο ελαστικο αν και τα καλυτερα που εχω φορεσει ειναι τα vredestein ultra sessanta.Nομιζω πωσ τα βρισκεισ δυσκολα πλεον για primacy μακρια.Τα επομενα μαλον θα ειναι kumho
  2. Λοιπόν χθες έγιναν και οι τελικές εργασίες Service στο Golf GT μου (βαλβολίνες dsg, σινεμπλόκ & μια φούσκα). Οι μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το θόρυβο που κάνει όταν παίρνει μπρος μετά από ώρα (το περίφημο γκρουυυυυυυυυυνγκ). Η εντύπωση που αποκόμισα από εδώ αλλά και από το manual ήταν πως πρόκειται για κάτι γνωστό και δεδομένο. Στο συνεργείο μου είπαν όμως πως δεν το κάνουν όλα τα Golf 5 Gt αυτό και πως πιθανότατα έχει πρόβλημα ο τεντοτήρας της τροχαλίας.

    Από ό,τι κατάλαβα ο τεντοτήρας αυτός γεμίζει με λάδια και σπρώχνει την τροχαλία προκειμένου να τεντώσει. Μέχρι να γεμίσει λοιπόν η τροχαλία παίζει πάνω στις γλίστρες εξού και ο θόρυβος. Η διάγνωση είναι πως πρέπει να έχει φαγωθεί κάποια τσιμούχα του τεντοτήρα με αποτέλεσμα να χάνει την πίεση του λαδιού αν το αφήσεις σβηστό για ώρα.

    Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ή να αντικρούσει τα παραπάνω; Επίσης, μου είπαν πως είναι πολύ καλό να αλλάζουν ανά 7,5Κ τα λάδια στα συγκεκριμένα μοτέρ.

    Το κόστος αλλαγής του τεντοτήρα δεν είναι απαγορευτικό και αν έχει νόημα να γίνει η αλλαγή πιθανότατα να την κάνω.

    Τo ιδιο προβλημα ειχα και εγω θελει γραναζι εκεντροφορου για να σταματησει
  3. Πήρα σήμερα να παραγγείλω τον αφρό και έχουν ξεπουλήσει οι άνθρωποι! Να είναι καλά το forum μας....Μου είπε να τον ξαναπάρω σε 2 βδομάδες- τότε θα περιμένουν νέα παραλαβή. Τουλάχιστον θα βάλω φρέσκο πράμα!

    Μπορεί κάποιος να μου πει το part number από αυτό το μπουκαλάκι της vw που ρίχνουμε μέσα στην βενζίνη?

    G 001770A2 το δοκιμασα και ειδα τεραστια διαφορα στην αποκριση.90ml ειναι και κοστιζει 9euro.Η αποδειξη γραφει ενυσχυτικο βενζινησ
  4. Αν και δε γνωρίζω, απλά να αναφέρω ότι οι οδηγίες που είχε πάνω το προσθετικό της VW δεν ανέφεραν πουθενά ότι πρέπει να αλλαχθεί το φίλτρο. Επιβεβαιώνω ότι αυτό που πόσταρε ο φίλος μας είναι το προσθετικό που χρησιμοποίησα.

    Αυτο το ριχνεισ στο ρεζερβουαρ? και ποσο κοστιζει στησ αντιπροσοπειεσ?
  5. Εχει προγραμμα αλλα αυτο τι σχεση εχει με την τουρμπινα και να μην ειχα παλυ την ιδια θα χρειαζομουνα
    Aν οι ρυθμισεισ ενοσ προγραματοσ ειναι επιθετικεσ μπορει να σπασει μια τουρμπινα ανετα.Τι πιεση δουλεβεισ? σε ρωταω γιατι εχουμε το ιδιο μοντελο
  6. Γεια σας παιδια εχω ενα golf 5 gt με 48000 χιλιομετρα χτες πηγα μια βολτα μεχρι Χαλκιδα και οταν γυρισα πισω Αθηνα το αυτοκινητο εβγαζε ασπρους καπνους απο την εξατμηση που μυριζαν λαδιλα.

    Σημερα το πρωι που το προστατευτικο καλυμα της τουρμπινας ειδα οτι εχουν σταξει λαδια απο ενα κλαπετο που εχει και σας δειχνω και στην φωτογραφια,ξερει κανεις τι ζημια μπορει να ειναι αυτη? Ξεχασα να πω οτι συμπληρωσα 1.5 λιτρο λαδια και η αλαγη λαδιων εγινε πριν 3000 χιλιομετρα

    φιλε μου μαλον πασ για τουρμπινα
  7. mike, δοκίμασε τα Ferodo Premier, ζεσταίνονται πιο γρήγορα από DS2500 και δεν σφυρίζουν. Δεν προκαλούν και μεγάλες φθορές στο δίσκο.

    VFM

    Αλλιώς πήγαινε στα Original μαμα.

    τελικα μπηκαν τα ds2500 πολυ καλο τακακι λιγο σφυριγμα εχει βεβαια αλα ειναι καλυτερα απο τα μαμα.Να επισημανω βεβαια οτι εχω τησ γνησιεσ δισκοπλακεσ και το φρενω ποιανει αμεσωσ,εχω ακουσει οτι με ποιο σκληρεσ δισκοπλακεσ αργει να ζεσταθει
  8. Αγαπητοί φίλοι πήγα σήμερα το Golf 1.4 TSI 160ps για το πρώτο Service (αλλαγή λαδιών + φίλτρο) και τους ανέφερα και μια σειρά απο προβλήματα που έχω παρατηρήσει.

    Μου είπαν οτι επειδή το οδηγώ συνήθως σε χαμηλές στροφές και πάντα μέσα στην πόλη το αυτοκίνητο έχει μπουκώσει. Η αλήθεια είναι οτι στον έναν χρόνο που το έχω, δεν έχω πάει κανένα ταξίδι εκτός μιας φοράς.

    Μου πρότειναν μεταξύ άλλων να βάζω μερικές φορές 100αρα βενζίνη (εγώ πάντα βάζω την απλή) και κάποιες φορές να προσθέτω και Βελτιωτικό Βενζίνης.

    Για αυτό το τελευταίο ήθελα να σας ρωτήσω για να μου πείτε την γνώμη σας. Επειδή για τα βελτιωτικά βενζίνης δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια, εσείς έχετε εμπειρία ? Βάζετε τέτοια πράγματα ? Αν ναι, τι μάρκα προτιμάτε ??

    Η επίσκεψη για Service έγινε στην Karenta.

    το καλυτερο βελτιωτικο οκτανιων ειναι τησ torco
  9. εχω και εγω τα ds2500 perfomance με brembo δαγκανα και δισκο 323x28! ειναι σε μαυρο κουτι και αναγραφει racing αλλα δεν ειναι τα αγωνιστικα ds 3000. εχουν δια φορα απο τα ds 2000 αρκετα ουσιωδη.τιμη τουλαχιστον για την δαγκανα μου ειναι περιπου 150Ε.

    150euro απο που? δισκοπλακα 312 εχω την γνησια.Αξιζει για μεσα στην πολη και εθνικη που βγαινω? δεν μπαινω σε πιστα. το λεω αυτο γιατι ενασ τυποσ που τα πουλαγε με ζαλισε να παρω τα 2000.Τα 2500 λει ειναι για πιστα αυστηρα
  10. Θα ηθελα να ρωτησω για το τελικο της εξατμισης.θα το αλλαξω μετα τα χριστουγεννα.μπορω να αγορασω μονο τελικο π.χ. μιλτεκ? και ποσο θα κοστησει? πηγα σε καλο εξατμισα και ρωτησα για χειροποιητο τελικο και μου ειπε 350 ευρω. (GT 170 PS). Α και επισης αν κανω απο καταλυτη και πισω 63,5 μαζι με μεσαιο ποσο κερδος παραπανω θα εχω σε σχεση με μονο τελικο?Αναμενω απαντησεις,ευχαριστω!!!

    μονο τελικο δεν αξιζει.Απο downpipe μεχρι πισω με 200αρι hjs γυρω στα 15 αλογα δεσ το βιντεο που εχω ανεβασει ποιο πανω
  11. Ρε παιδια μια ερωτηση?μπορω να βρω καταλυτη αγωνιστικο ή ημιαγωνιστικο οχι κινεζικο απο ebay?δηλαδη με λιγοτερο απο 750-800 κατοσταρικα που ζητανε οι τρελοι?οποιος μπορει ας με διαφωτισει παρακαλωωω

    o 200αρισ hjs εχει γυρω στα 400euro μια χαρα θα εισαι με αυτον
  12. Ναι σφυριζουν ακομα και οταν στρωθουν λογω του οτι εχουν πολυ σκληρη παστα με αποτελεσμα να σφυριζουν στον μαλακο εργοστασιακο δισκο.

    Επισης,οπως ανεφερα και πιο πανω,θα σου φαει τους δισκους αρκετα γρηγορα.

    Δεν θυμαμαι αν τα λενε performance.

    Διαφορα θα δεις ναι.Ειναι καλο σαν τακακι και εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο τα ferodo.

    Τιμη δυστυχως δεν θυμαμαι καθολου.

    δηλαδη οταν βαλω καινουριεσ δισκοπλακεσ εργοστασιακεσ και ενα σετ τακακια ds2500 μολισ τελειωσουν τα τακακια θα θελω παλι καινουριεσ δισκοπλακεσ?
  13. Τα φοραω στα φρενα μου που ειναι απο r32,καλά σε απόδοση αλλά σφυριχτρες,νομίζω κάθε φορά που σταματάω σε φανάρι με περνάνε για φορτηγό οι δίπλανοι.

    Τα φοραω στα φρενα μου που ειναι απο r32,καλά σε απόδοση αλλά σφυριχτρες,νομίζω κάθε φορά που σταματάω σε φανάρι με περνάνε για φορτηγό οι δίπλανοι.

    σφυριζουν ακομα και οταν στρωθουν? δισκουσ εχω τουσ εργοστασιακουσ με σωληνακια υψηλησ
    Πολυ καλο τακακια,σκληρο. Ειναι ''αγωνιστικο'' δρομου. Αν το βαλεις με μαμα δισκο θα στον φαει πολυ γρηγορα. Ζεσταινεται σχετικα γρηγορα,για σκληρο τακακι και πολλες φορες κανει τσιριγμα. Αν θες κατι πιο light με πιο δρομισια συμπεριφορα,μπορεις να δεις το DS2000.
    το ds2000 ειναι το performance? θα δω με αυτο διαφορα?
  14. Πολυ καλο τακακια,σκληρο.

    Ειναι ''αγωνιστικο'' δρομου.

    Αν το βαλεις με μαμα δισκο θα στον φαει πολυ γρηγορα.

    Ζεσταινεται σχετικα γρηγορα,για σκληρο τακακι και πολλες φορες κανει τσιριγμα.

    Αν θες κατι πιο light με πιο δρομισια συμπεριφορα,μπορεις να δεις το DS2000.

    σκεφτομαι να τα βαλω βεβαια μου ειπαν οτι ειναι τακακι για πιστα και οτι αργει να ζεσταθει.Υπαρχει περιπτωσει να πατησω φρενω και να μην πιασει? εχω golf gt 220ps
  15. εγω σαν κατοχος GOLF FSI-GTI και GT 5ης γενειας ολα,εχω να σου προτεινω να τσεκαρεις τον αριθμο πλαισιου πρωτα,να δεις απο που κραταει η σκουφια του.αν ειναι Γερμανικης παραγωγης τοτε αρχιζε να το ψαχνεις,αν οχι μη το κοιτας καθολου.εχω πληρωσει 2 αυτοκινητα ολοκαινουρια κατασκευασμενα απο τους μαου μαου και τα πουλησα ξεφτιλα για να ηρεμησω.τωρα πλεον εμαθα και μαζεψα το μυαλο μου.

    σωστα τα καινουρια polo και golf ερχονται απο τουρκια οποτε προσοχη οχι μονο στα μεταχηρισμενα αλλα και στα καινουρια
  16. Πολλαπλασιαστη?

    Το θεμα ειναι πως καποτε κομπιαζει στις 1500 καποτε στις 2000 ...

    Και οταν κομπιασει το καταλαβαινεις πως δεν δινει το φουλ (συνεχιζει να δινει ομως) και επισης ακουγεται αυτος ο ηχος-θορυβος σαν να ξεφυσαει απο καπου

    Επισης οταν παρουσιαστει το προβλημα το αμαξι οπως ειχα παρατηρησει ψες, μενει κατω απο το 0 (μπαρομετρο). Παει στις κανονικες πιεσεις μονο αν δωσεις φουλ γκαζια...

    αμα μενει το μπαρομετρο κατω απο το 0 οπωσ λεσ πολυ πιθανον να θελει βαλβιδα υποπιεσησ
  17. Καλησπερα και παλι παιδια

    Το αμαξι αποψε κομπιαζε απο τις 1500 στροφες. Ισχυει ακομα το σεναριο ν75?

    ευχαριστω

    ν75 τοσο χαμηλα οχι μαλλον ετοιμαζει καποιον πολλαπλασιαστη αν δεν αναψει το check το διαγνωστικο δεν δειχνη τιποτα
  18. Έχω το Golf 5 1.6 fsi και κάνω το σέρβις κάθε 15000 χλμ ή σε ένα έτος, συνήθως τα έχω κάνει τα 15000 πριν το έτος.Τα τελευταία τρία χρόνια σε κάθε αλλαγή λαδιών που πάω να κάνω μου έχει κάψει λάδια, άλλες φορές λιγότερα και άλλες περισσότερα.Τα λάδια που βάζω μέχρι τώρα είναι 5W 30 longlife μήπως θα έπρεπε να αλλάξω νούμερο στα λάδια και να βάλω κάποια άλλα;;;;;

    Ευχαριστώ.

    το 5w 30 ειναι καλο για turbo κινητιρεσ δοκιμασε κατι αλλο πεσ μασ ποσο λαδι σου καει οταν το μετρασ?
  19. Παιδιά κοίταζα για το michelin pilot sport 3, αλλά μου είπαν κάποιοι ότι τα michelin (τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια) σκίζονταν Παρα πολύ εύκολα. Ποιά η γνώμη σας γι' αυτό; Έχουν αλλάξει τις γόμες; επίσης ποια η γνώμη σας για τα vredestein;

    vredestein sessanta οτι καλυτερο εχω φορεσει δυστηχωσ σταματησε η εισαγωγη του στην ελλαδα.michelin δεν εχω φορεσει.τωρα εχω continental sc5 σε gt 170 αρκετα καλο
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.