Jump to content

jon_6r

Members
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jon_6r

  1. το εχω παθει και γω φιλε μου ειναι απλο.αφησε το αμαξι στον ηλιο, βγαλε το πλαστικο καπακι απο μεσα για να εξατμιστει η υγρασια και οταν φυγει ολη κλειστο παλι καλα!!!

  2. εγω εχω τα bilstein b8 κιτρινα με ελατηρια χαμηλωματος eibach.χτυπαει περισσοτερο σε σχεση με τα μαμα αλλα τωρα ειναι αλλο αμαξι μπαινει σφαιρα στις στροφες χωρις ταλαντωσεις!!!αμα μπει και ενα καλυτερο λαστιχακι θα ειναι κομπλε!!

    • Like 1
  3. η Αλήθεια ειναι ότι τώρα κοπαναει λιγάκι..

    Για ποια σκέφτεσαι και τιμή περίπου;

    koni πορτοκαλι ή κιτρινα.τα πορτοκαλι παιζουν γυρω στα 260-290 ευρω και τα κιτρινα περιπου 150 παραπανω.ειναι σχετικα πιο μαλακα σε σχεση με αλλα αμορτισερ π.χ. bilstein και ετσι θα ειναι λιγο πιο ανετο στους καροδρομους που εχουμε εδω περα...

  4. γιατι λες να χρειαστω αμορτισερ?

    εμενα μου ειπε πως ειναι απο το δικο του μαμησια δηλαδη, γιατι να μου πει ετσι? 

    παντως 160 ευρω τα πληρωσα...

    φοραω εδω και 1 χρονο τα ελατηρια eibach με τα μαμα αμορτισερ του highline.η αληθεια ειναι οτι χτυπαει πολυ τωρα και εχω στα αμεσα σχεδια μου να βαλω αμορισερ που να δουλευουν σωστα με τα ελατηρια χαμηλωματος...

  5. Ρε παιδια σε ποιες αντιπροσωπειες πηγαινετε και σας εξυπηρετουν?Εγω εχω παει σε τρεις για την καδενα και μου το παιζουν παλαβοι.Επισης να ρωτησω οταν πηγατε ακουσε ο μηχανικος τον ηχο η σας ειπε ενταξει την αλλαζουμε?

    Στη Δελτα Καρ πηγα.το δοκιμασαν πολλες φορες αλλα δεν ακουστηκε ο θορυβος.επειδή όμως μου ειπε οτι ειναι γνωστο το θεμα προτεινουν αμεση αλλαγη...

  6. Εκλεισα ραντεβου για την αλλαγη της καδενας αμεσως μετα το πασχα και ο μηχανικος μου ειπε οτι η επιβαρυνση μου θα ειναι 50 με 60 ευρω.Τελικα δεν ειναι εντελως δωρεαν η αντικατασταση αλλα δεν το σκεφτομαι για αυτο το ποσο...

  7. kalispera paidia..eimai katoxos k egw enos polo 1.2 tsi me dsg..eimai kapou sta 33000 kmh..ola kala me to amaksaki m doksa to theo..mono anaklish turbinas k polidiskou tpt allo..egw pou panta afhnw na svhsoun ta lampakia k meta to vazw mprosta den kanei kapoio hxo..alla me thn eukairia tha paw na to koitaksw na dw an exei thema..alla paidia den to kanoun ola...einai k kapoies partides p douleuoun ola roloi.. :pardon: aa m exei kapsei k pollaplasiasth prin kana mhna..piga sthn antiproswpeia ola kala...den edwsa fragko..epeidi diavazw kamposo kairo polla edw sto forum...toso provlimatiko einai telika to 1.2 tsi moteraki???egw paidia eimai super euxaristhmenos..stala ladaki den exei kapsei k genikos eimai polu ikanopoihmenos...den kserw t allo na pw...perimenw na akousw k apo sas paidia oti exete na prosthesete... :sorry: 

    Τα polo που εμφανιζουν αυτα τα προβληματα ειναι κυριως μοντελα απο 5/2010 και πριν.δεν ξερω το δικο σου τι μοντελο ειναι παντως αργα η γρηγορα ολα εμφανιζουν αυτο το θεμα αλλα ακομα και να μην το παρατηρησεις καλο θα ειναι να πας να στο τσεκαρουν εφοσον η αλλαγη ειναι δωρεαν.και γω παντως ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το polo δεν εχω κανενα παραπονο!!! :thumbsu:

  8. σιγουρα ισχυει αυτο που λες ???δλδ να παω και εγω μιας και ειμαι εκτος εγγυησης??

     ναι ισχυει.συγκεκριμενα ο μηχανικος μου ειπε οτι παρολο που δεν εχει βγει ανακληση ειναι γνωστο το προβλημα και πρεπει να αλλαχτει αμεσα κιολας.μου το εγραψαν και σαν παρατηρηση του συνεργειου σε περιπτωση που παω σε αλλη αντιπροσωπεια!!!

  9. μηπως εχει βαψει καποιος τις δαγκανες των φρενων με αυτο το προιον??απο βιντεακια στο youtube φαινεται να εχουν καλο αποτελεσμα και δεν πρεπει να εχει θεμα με τις θερμοκρασιες....

  10. Την παρασκευη που πηγα για σερβις στην αντιπροσωπεια και ανεφερα το προβλημα μου ειπαν οτι πρεπει οπωσδηποτε να αλλαχτει η καδενα και μαλιστα το κοστος καλυπτεται εξ ολοκληρου απο την αντιπροσωπεια παρολο που ανεφερα οτι ειμαι πλεον εκτος εγγυησης.Θα την αλλαξω αμεσα...

  11. Αν το γράφει στην τάπα, ΟΚ, απλά δεν βγαίνει εργοστασιακό γι' αυτό το είπα. Επίσης πρέπει και η ζάντα που έχεις ήδη, να μπορεί να δεχτεί τέτοια διάσταση.

     

    Πάντως βάλε στην αναζήτηση σου και άλλους παράγοντες, δηλαδή τιμή και βαθμολογιά.

     

    π.χ. για τα Continental Premium Contact στην διάσταση 185/60R15 κάνει στον Καρλή (https://shop-karlis.skroutzstore.gr/shop/products) 82.5x4=320, ενώ το ίδιο σε 195/55R15 κάνει 107.5x4=430 ευρώ. Οι βαθμολογίες πάντως είναι παρόμοιες σε αυτές τις 2 διαστάσεις (από ότι βλέπω από εδώ που λέει και την βαθμολογία: http://www.elastika-online.gr/).

    ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες πολυ χρήσιμα τα links!!!

  12. Καλησπέρα.

    Νομίζω ότι σε polo 6R οι διαστάσεις των ελαστικών είναι:

    185/60 R15 (15'')

    215/45 R16 (16'')

    215/40 R17 (GTI)

    Δες και εδώ:

    http://carleasingmadesimple.com/business-car-leasing/volkswagen/polo/wheel-size/

    To να πας σε διάσταση 195/55 R15 δεν είναι μάλλον προτεινόμενο.

    Δες και την διαφορά στον tyre size calculator:

    http://www.etyres.co.uk/tyre-size-calculator.htm

    185/60/15 vs 195/55/15 = -1.16 % Difference in Diameter, -7 mm Actual diameter change

    185/60/15 vs 215/45/16 = -0.5 % Difference in Diameter, -3 mm Actual diameter change

    Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι οι τιμές στις εκάστοτε διαστάσεις (μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά) αλλά και οι βαθμολογίες (σε οικονομία, φρενάρισμα). Νομίζω ότι η 185/60 R15 είναι καλή διάσταση με αυτά τα κριτήρια. Αν θέλεις να έχεις μικρότερο προφίλ πάντως, μάλλον πρέπει να πάς και για 16αρες ζάντες ...

    Το έχω ψάξει για 16αρα ζάντα αλλά δυστυχώς δεν μου περισεύουν για τέτοια αγορά. Το polo σε 15αρες δεχεται 2 διαστάσεις 185/60 και 195/55 το γραφει στην τάπα της βενζίνης!!!

  13. Εκτός από αυτό που λέει ο methana θα πρέπει να σκεφτείς οτι με τα 195/55 θα έχεις ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση και ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις (μάλλον δεν θα το καταλάβεις καν) λόγω της μεγαλύτερης αντίστασης κύλησης και της μεγαλύτερης αεροδυναμικής αντίστασης. Επίσης θα σου φανεί πιο σκληρό, στις λακούβες, λόγω μικρότερου προφίλ ειδικά όταν παλιώσει λίγο. Ίσως και λίγο πιο θορυβώδες (ανάλογα με το μοντέλο που θα διαλέξεις). Όμως θα ομορφύνει το αυτοκίνητο. Του πηγαίνει το λίγο πιο φαρδύ λάστιχο. Ποιό μοτέρ φοράς?

    Το 1.2 tsi έχω. Όπως είπες θα ήθελα να δοκιμάσω αυτή τη διάσταση γιατί πιστεύω ότι λίγο πιο φαρδύ λάστιχο του πάει και θα δείχνει πιό όμορφο αν και γνωρίζω ότι θα ναι πιό ακριβα, πιο σκληρά, πιο θορυβώδη. Πάντως και με τα B250 τα μαμά δεν έχω παράπονο όποτε τα πίεσα ανταποκρίθηκαν άψογα.Ευχαριστώ για τις συμβουλές

  14. Μιας και συμπλήρωσα 3 χρόνια και 40000χλμ άρχισα το ψάξιμο για λάστιχα. Επειδή το polo υποστηρίζει τη διάσταση 195/55/15 σκεφτόμουν να τη δοκίμαζα να δω πως θα πηγαίνει. Υπάρχει κάποιος που έχει αυτές τις διαστάσεις και τι εντυπώσεις έχει??Επίσης τι λάστιχα θα προτείνατε???

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.