Jump to content

koulisfish

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by koulisfish

  1. Σε Golf mk2 (καποιων δεκαετιών!) μπορεί να διαπιστώσουμε πρόβλημα με την απόδοση του καλοριφέρ

    Το χειμώνα ο αέρας βγαίνει χλιαρός όσο και να ζεσταθεί ο κινητήρας, ενώ το καλοκαίρι πάλι έχουμε λίγο ζεστότερο αέρα απο ότι θα θέλαμε, σαν να δουλεύει λιγο το καλοριφέρ

    Το πρόβλημα βρίσκεται στην ροή του αέρα μέσα στο κουτί που περιέχει το καλοριφέρ.

    Η γρήγορη θεωρία είναι η εξής: μέσα στο αμάξι υπάρχει το σώμα του καλοριφέρ από το οποίο περνάει συνεχώς ζεστό νερό. Εχουμε δηλαδή ένα καυτό καλοριφέρ μέσα στο αυτοκίνητο μόνιμα, χειμώνα-καλοκαίρι.

    Η ροή του αέρα ρυθμίζεται απο ένα κλαπέτο το οποίο κινούμε με τον διακόπτη ρύθμισης ζεστού-κρύου, κατευθύνοντας τον μέσα ή δίπλα απο το καλοριφέρ σε όλες τις ενδιάμεσες θέσεις.

    s5.gif

    Το κλαπέτο αυτό είναι ντυμένο με μονωτικό υλικό. Μετά από μερικές δεκαετίες το μονωτικό διαλύεται και ξεκολλάει εμφανίζοντας τις τρύπες του κλαπέτου (για οικονομία βάρους; ) και αφήνοντας τον αέρα να περνά ταυτόχρονα λίγο απο το καλοριφέρ και λίγο απο την πορεία του κρύου αέρα, δίνοντας μας ένα 'χλιαρό' αποτέλεσμα.

    s1.jpgs2.jpgs3.jpg

    Βγάζοντας το ταμπλώ και την μεσαία κονσόλα, αποκαλύπτουμε το προβληματικό κλαπέτο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξηλώσουμε ολόκληρο το καλοριφέρ, απλά ξεκολλάμε και καθαρίζουμε όλο το μονωτικό, ρουφάμε τα υπολοίματα με μια ηλεκτρική σκούπα, και κολλάμε ένα καινούργιο.

    s10.jpg

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αυτοκόλλητη μαύρη μονωτική αφρώδη ταινία που χρησιμοποιούν οι εγκαταστάτες κλιματισμού σπιτιων και οι υδραυλικοί για να μονώσουν τις σωλήνώσεις.

     

    το εκανα αυτο σημερα..μου πηρε ενα 2 ωρο  να το λυσω..επειδη ειναι παλιο το αμαξακι ελυσα ολο το ταμπλο και τα σφουγγαρακια ειναι χαλια απο κατω και λεω να τα αντικαταστησω με νεα σφουγγαρακια ...αλλα δεν εβγαζε και παλι ζεστο αερα μου εβγαζε χλιαρο...ειδα το ψυγειο  καλοριφερ και ηταν σε καλη κατασταση,δεν εχα/νε νερα και φυσουσα απο την μια τρυπα και εβγαζε νερο ευκολα απο την αλλη...τι αλλο πρεπει να κοιταξω?ευχαριστω

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.