Jump to content

jsmirlis

Members
  • Posts

    346
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jsmirlis

  1. Καλημέρα σε όλους,

    Είμαι σίγουρος ότι κάπου έχω διαρροή αέρα (ακούγεται σαν να ξεφουσκώνει λάστιχο και ιδιαίτερα έντονα). Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο σηκώνει πιέσεις κανονικά, δεν έχει χάσει σε απόδοση, δεν βγάζει σφάλμα στο Vag-com. Οπτικά δεν βλέπω τίποτε, αλλά ούτε και με το αυτί μπορώ να καταλάβω. Ανησυχώ μήπως πάρω κομπρέσσορα ή τούρμπο στο χέρι... Υπάρχει τρόπος να βρω την... τρύπα? χαχαααα

    Jetta TSi, 140hp, 2007, μέχρι τώρα απροβλημάτιστο.

    Ευχαριστώ

    Γιάννης

     

  2. Στο navarino δεν είναι η ferrari;

    Πρέπει να έχεις ενα απο τα ελάχιστα jetta με dsg πάντως! Οσα εχω πετύχει manual είναι...

    Εχεις πάει ε? Κορυφαίο? Πράγματι είναι στολίδι για την περιοχή. Δεν μπορώ να μείνω φυσικά σε τέτοια ακριβά ξενοδοχεία, αλλά ένα καφεδάκι το πίνουμε...

    Επίσης, πήρε το βραβείο για το καλύτερο του κόσμου το 2010. Ετσι για να μην λέμε συνέχεια αρνητικά...

  3. Ε K Λ Ε Ι Σ Ε επιτέλους

    Ισως είναι πράγματι θέμα λίπανσης

    Το θέμα μας τώρα είναι η φωτιά που έχει πνίξει το νησι στον καπνό!!

    Μήπως είναι κοντά μου ο Μητσοτάκης;

    Κώστας

    Είχε συμβεί και σε μένα. Τη φύσηξα με αέρα στο βενζινάδικο και δούλεψε. Καλά να περάσετε!!!

  4. Γιάννη,

    Το πρώτο που άλλαξα ήταν ο αισθητήρας. Το ίδιο έκανε και ο μηχανικός για να βεβαιωθεί ότι το Fault Code είναι αληθές. Στην συνέχεια με το Fault Code από το το VAS είδαμε την τεχνική οδηγία της VW που ήταν κατηγορηματική: αλλαγή καδένας.

    Εαν έχεις να μου πεις κάποιο άλλο συνεργείο .. please PM me

    Κώστας

    pm sent

  5. Νομίζω ότι υπάρχει ένας αισθητήρας-ματάκι που ελέγχει το χρονισμό. Χάλαγε και στα 4άρια. Σίγουρα δεν είναι κάτι απλούστερο σαν αυτό? Υπάρχουν και συνεργεία με βαθιά γνώση εκτός αντιπροσωπείας. Σερτς...

    smano πρέπει να βραβευτείς για τα καλύτερα ποστ του μήνα...

  6. ποιας εταιρειας ειναι οι πολλαπλασιαστες στα 5-6αρια?επισης μπορει αυτο- Προβλημα Μετα Το Προγραμμα Σε Scirocco 160 (μαλακα ελατηρια βαλβιδων)-ενοτητα scirocco προβληματα να εχει καποια σχεση η ασχετο.επισης αλλη μια αποψη για τα τυρβο αμεσου ψεκασμου -προς το παρόν το πρόβλημα προέρχεται από τις αναθυμιάσεις του στροφαλοθαλάμου και όχι από τον τρόπο λειτουργίας του άμεσου ψεκασμού, απλά ο τρόπος ψεκασμού του καυσίμου μέσα στο χώρο καύσης στερεί από την εισαγωγή και τις βαλβίδες τον αυτοκαθαρισμό τους που παρέχει ο έμμεσος ψεκασμός του καυσίμου.

    Στους τούρμπο από τη μία πλευρά η μεγαλύτερη ταχύτητα και πίεση του αέρα ίσως να κρατάει λίγο πιο καθαρό το σύστημα εισαγωγής, από την άλλη λόγω της μεγαλύτερης πίεσης υπάρχει σοβαρή περίπτωση όταν φθαρεί ο κινητήρας να περνάει μέρος της πίεσης στον στροφαλοθάλαμο από τα ελατήρια με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού στην εισαγωγή και περισσότερη βρώμα.επισης η οδήγηση με πάνω από 4000 στροφές πάλι δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία των βαλβίδων εισαγωγής, αλλά με την υψηλή ταχύτητα του εισερχόμενου αέρα που περνώντας από τους αυλούς και τις βαλβίδες τα καθαρίζει, η ταχύτητα του αέρα εισαγωγής στους αυλούς στην επάνω κλίμακα των στροφών και νάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους, σε κάποια σημεία στένωσης είναι υπερηχητική, η ταχύτητα αυτή μέσα στους αυλούς μετράται με τον βαθμό Reynolds, πανω από 2.5 της κλίμακας αυτής έχουμε αποκόλληση του οριακού στρώματος από τους αυλούς, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο του αυλού έχουμε μεγάλη ταχύτητα του αέρα και στα τοιχώματα έχουμε στατική ροή ή επιστροφή της ροής όπως γίνεται στις όχθες ενός ποταμού με ισχυρό ρεύμα, όπου βλέπουμε το νερό να ρέει ορμητικά και στα άκρα της όχθης το νερό ρέι αργά στην αντίθετη κατεύθυνση, αυτός είναι και ο λόγος που στις εισαγωγές έχουμε καθαρή την εξωτερική καμπύλη ενός αγωγού και βρωμιές στην εσωτερική, γιατί ακριβώς στην εσωτερική πλευρά της καμπύλης η ταχύτητα είναι του αέρα μεγάλη και αποκόλληση του οριακού στρώματος, έτσι έχουμε μερική επιστροφή της ροής και το βλέπουμε στη μουτζούρα που υπάρχει σε εκείνο το σημείο.ουφ τελος το πρόβλημα αρχίζεις και το αναγνωρίζεις όταν δυσκολεύεται να πάρει μπρος στο κρύο, όταν έχεις misfires ("απώλεια ανάφλεξης" το λέμε αυτό στα ελληνικά ) και ενδεχομένως κάποια μικρή πτώση απόδοσης στις υψηλομεσαίες στροφές.

    Ωραίος. Και ρευστοδυναμική στο κλαμπ!!!

    Sonic boom

    Boundary layer Separation

    Τελικά αυτά τα TSi τα φτιάχνουν καλύτερα από τα F16...

  7. Λοιπόν, σήμερα το απόγευμα έβαλα τον αφρό της Amsoil στην εισαγωγή μου ακολουθόντας τις οδηγίες του μπουκαλιού!

    Όσο "ψέκαζα" αρκετές φορές πήγαινε να σβήσει ο κινητήρας αλλά ανέβαζε στροφές μόνος του για να διορθώσει το ρελαντί του.

    Μετα έκανα μια διαδρομή με "ξεκάπνησμα"... Και μετα το έβαλα στο Vag-com:

    Επιτυχώς θα πω ότι δεν έχω πια ούτε ένα misfire σε κανένα κύλινδρο B):thumbsup::notfair:

    Ο κινητήρας μου δουλεύει στο ρελαντί του ακόμη πιο ήσυχα, χωρίς τρέμουλα και χωρίς ατελείς καύσεις!!! :drinks: :drinks: :console:

    Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το προϊόν αυτό και θα το κάνω κάθε 50000-60000 χλμ σαν συντήρηση!

    Πολύ χαίρομαι. Μπράβο. Αφού είναι φτηνό, μπορεί μάλλον να γίνεται και πιο συχνά. Ασπρο ντουμάνι όπως στο video είδες?

  8. Και βέβαια το ξαναβάζουμε! Εκτός εάν θες να μπει στην εισαγωγή μας εκτός από αέρα και κανα κιλό σκόνη .... :D

    Βέβαια δεν ενδεικνύεται να κάνουμε την εφαρμογή του sea foam σε τόσο κρύο περιβάλλον όσο ο τύπος στο βίντεο!

    Ενα προκαταβολικό μπράβο στον Αντώνη για την προσπάθεια και το θάρρος.

  9. Εμενα παnτως φιλοι(σχετικοι με το αντικείμενο) με ειχαν προειδοποιησει οταν εμφανίστηκαν οι Τςι να μην παρω γιατι μελλοντικά θα εχουν προβληματα.

    Αν με ρωταγες λοιπον πριν 2-3 χρονια θα σου ελεγα Τsι με κλειστά ματια, σημερα ομως απομακρύνω πλεον ολους τους επίδοξους πελατες και φιλους μου απο αυτην την προβληματική εταιρεία που λέγετε VW.

    Μάλλον το βαρέθηκες...

    Προσωπικά κάνω μόνο εκδηλώσεις λατρείας. Βέβαια δεν έχω και προβλήματα.

    Ας τρίψουμε και καμιά βαλβίδα... Τουλάχιστον δεν άλλαξα 2 σκασμένα πίσω αμορτισέρ όπως στο γιάρις, ούτε τοποθετήθηκε μεταλλική μπάρα για να μην κολάει το γκάζι... Οσο για το ride, γιουχου.

    p1010191vp.jpg

  10. Καθώς και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τους ανωτέρω στο αμάξι μου (82,000χλμ), θα το πάω και εγώ να μου το ανοίξουν!

    Νίκο, εμένα να φανταστείς ο Φιλοσίδης μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το αμάξι μου στα 30,000χλμ που είχα το 2008, όταν ζήτησα να μου αλλάξουν μπουζί και βρήκα λάδια γύρω τους! Το αφήσανε έτσι παρόλο που δούλευα εκεί, με αντιμετώπισαν "ελαφρά" και μου είπαν "έλα μωρέ δεν παθαίνει τίποτα"! Έτσι το άφησα και εγώ γιατί είπα ότι επειδή τα λάδια στα μπουζί ήταν φρέσκα...

    Αν το πάω τώρα σαν πελάτης λες να με αντιμετωπίσουν καλύτερα???

    Τώρα που άλλαξα μόνος μου τα μπουζί και τους πολλαπλασιαστές με καλύτερους μπας και διορθωθεί το πρόβλημα με το τρέμουλο+check engine... απλά τίποτα! Έβαλα και εγώ το STP καθαριστικό Μπεκ στη βενζίνη αλλά τίποτα!

    Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι παρόλο που τώρα βρήκα λάδι στον 3ο κύλινδρο μόνο, μου έβγαζε και εξακολουθεί να βγάζει σφάλμα missfire στον 1ο κύλινδρο! Αυτό το κάνει όταν το αφήσω 2-3 μέρες ακίνητο και στα πολλά κρύα!

    Έκανα μέτρηση με Vag-Com και έβλεπα και τους 4 κυλίνδρους για missfires και παρατήρησα ότι στο cold start κάνει 200+ missfires ο 1ος κύλινδρος και 5-6 missfires ο 2ος. Μόλις πέσει στο ρελαντί τότε μειώνονται πάρα πολύ και πέφτουν στα 6-10 στον 10, και 1-2 missfires στον 2ο.

    Το παράδοξο είναι ότι:

    Μόλις πατήσω λίγο το γκάζι και φύγω από τις 800στρ του ρελαντί, οι ατελείς καύσεις εξαφανίζονται τελείως όσο γκάζι και να πατήσω, μέχρι κόφτη!

    Εγώ το αμάξι μου δεν το αλλάζω με κανένα! Ούτε με καινούριο Golf, ούτε με άλλη μάρκα! Αν δείτε τι ζημιές βγάζουν άλλες μάρκες με "συμβατικούς" κινητήρες τότε θα τραβάτε τα μαλλιά σας!!! Εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε τον καλύτερο κινητήρα της εποχής μας με το μόνο κακό κάποιες παιδικές ασθένειες λόγω νέας τεχνολογίας! Τώρα το ότι οι Αντιπροσωπείες στην Ελλάδα είναι για τον π****ο, δεν φταίμε εμείς οι πελάτες, ούτε θα πρέπει να χαλάει το όνομα της Μάρκας! Απλά πρέπει να ζητάμε το δίκιο μας γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι για τον π****ο!!!

    Συμφωνώ απόλυτα.

    Το μέλος nick2009 έχει εμπειρία από κάτι τέτοια προβλήματα. Ρωτήστε τον!!

    Το Sea Foam φαίνεται καλό και μπορεί να μπει και στο ρεζερβουάρ. Σταθεροποιεί το καύσιμο όταν πρόκειται να μην χρησιμοποιηθεί το αμάξι για μεγάλο χρονικό διάστημα...

  11. Αλλάχτηκαν οι 8 βαλβίδες εισαγωγής. Φυσικά δεν μου τις έδειξαν ποτέ. Απλώς μου ανακοίνωσαν ότι χρειάζονται αλλαγή γιατί στράβωσαν. Και εγένετο.

    Πήρα τηλέφωνο τελικά την Πέμπτη στην Κοσμοκάρ, στο νούμερο totalcustomercare, από περιέργεια για να δω πως θα το χειριστούν. Ευγενικότατη η κοπέλλα στο τηλέφωνο, κατέγραψε τα δεδομένα του παραπόνου μου το οποίο συνοπτικά ήταν "Τι κάνει η αντιπροσωπέια όταν συμβαίνει μια τέτοια ζημιά στα 37.000 χλμ; Τίποτα;", με ρώτησε πόσα πλήρωσα, πήρε τα στοιχεία μου και άντε να δώ πότε θα απαντήσουν. Βασικά πιστέυω ότι έχουν ένα πρωτόκολλο για κάτι τέτοια το οποίο έρχεται και επιβάλλεται από τη Γερμανική μαμά εταιρεία και από το ISO της Κοσμοκάρ καθώς και από το φόβο των Ιουδαίων να μήν προχωρήσει ο πελάτης σε τίποτα απονενοημένα διαβήματα στην μαμά εταιρεία, στον τύπο κλπ. Για να δούμε τι θα μου πούνε και πότε...

    ΥΓ. Γιατί μου μιλας στον πληθυντικό;

    ISO 9002 για customer service σημαίνει ότι η βλάβη ή/και το αυτοκίνητο έγιναν στατιστική ή το πολύ πολύ ένα γράμμα που ξεκινάει με τη λέξη 'Λυπούμαστε...'

    Προσωπικά δεν έχω καταλάβει την αιτία της βλάβης, γιατί δηλ. λασκάρισε (έλεος...) η καδένα. Τα λουριά λασκάρουν και κόβονται, οι καδένες?

    Αν το αυτοκίνητο πιεστεί, υπάρχει κίνδυνος να 'ξαναλασκάρει'?

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.