Jump to content
vagosath

Check Engine Σε Golf Iv 1.6

Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum και καλή χρονιά!

Έχω ένα GOLF 1.6 16V του 2002 με 85.000 km και το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Πριν από ένα μήνα περίπου άναψε το check engine, το οποίο μετά από 4-5 εκκινήσεις έσβηνε μόνο του.Μετά από λιγες μέρες το πάω συνεργείο το συνδέουν στο pc και μου λένε σποραδική βλάβη αισθητήρα Λ1 και σαν λύση του προβλήματος αρχικά γέμισμα με 100στάρα βενζίνη και ενισχυτικό, αλλιώς αν παραμείνει το πρόβλημα αντικατάσταση αισθητήρα Λ1.

Θέλοντας να πάρω μια δεύτερη γνώμη, όταν ξανάναψε πάω σε άλλο συνεργείο, σαν διάγνωση μου λέει τα ίδια (σποραδική βλάβη αισθητήρα Λ1), και σαν αρχική λύση μου προτείνει καθαρισμό πεταλούδας και επαναπρογραμματισμό, το οποίο και κάναμε.Για 2 εβδομάδες περίπου δεν ξανάναψε αλλά εδώ και λίγες μέρες πάλι τα ίδια.

Να σημειώσω ότι έχω παρατηρήσει ότι η ένδειξη check engine ανάβει μόνο όταν κάνω εκκίνηση σε κρύο κινητήρα, κατά την οποία για 1-2 λεπτά οι στροφές ανεβοκατεβαίνουν από 700-1200, στη συνέχεια σταθεροποιούνται κάπου ανάλογα με τη θερμοκρασία κινητήρα και ακολούθως ανάβει η ένδειξη, αλλά στη συνέχεια έχω σταθερή λειτουργία.Κατά την κίνηση του αυτοκινήτου αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ίσως όχι σωστή απόκριση του γκαζιού κάποιες φορές.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω και την εκτίμηση σας για τη βλάβη. Να αλλάξω τον αισθητήρα ή να το ψάξω περισσότερο για εδεχόμενο άλλο πρόβλημα με τα ίδια συμπτώματα..?

Link to comment
Share on other sites

αλλαξε την μπαταρια πρωτα γιατι εχει προβλημα σβησε σφαλματα  και εαν σου ξανααναψη τοτε αλλαξε τον λαμδα.το εχω ξανα αντιμετοπηση παλεοτερα

Edited by electric doctor
Link to comment
Share on other sites

Μπαταρία άλλαξα πριν ένα χρονο περίπου...και δε ζορίζεται καθόλου στο ξεκίνημα..

Απλα θέλω να αποκλείσω ότι η ένδειξη σφάλματος αισθητήρα Λ, δεν οφείλεται σε κάτι άλλο...μιας και μετά το καθάρισμα πεταλούδας ανάβει πιο σπάνια..

Edited by vagosath
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.