Jump to content

vasilimertzani

Members
  • Posts

    237
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vasilimertzani

  1. Δεν μας το είπες ότι το πήρες μεταχειρισμένο το αμάξι σου! Δεν ξέρουμε τι χρήση είχε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη!!!

    Και το πιο αξιόπιστο αμάξι να είχες πάρει μεταχειρισμένο ΔΕΝ μπορείς να μιλάς για αξιοπιστία!!! Είναι μέγα λάθος!!!

    Όσον αφορά τον ήχο που δεν άκουγες, ή κάποια άλλη ένδειξη, δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να μην το πρόσεξες! Εδώ είχα πελάτες στη Ford όπου του βάραγε ο κινητήρας από τον μεταβλητό χρονισμό και δεν πήρε χαμπάρι, που εκεί σε κρύο κάνει σαν να βαράς με σφυριά μια λαμαρίνα!

    Δόντι πήδηξε η καδένα σου από τον τεντωτήρα, έτσι συμβαίνει κατά 99% σε τέτοιες περιπτώσεις!

    Αν διάβαζες σωστά τα λεγόμενά μου και τα λεγόμενα άλλων θα καταλάβαινες ότι όταν λέμε για λίπανση της καδένας μιλάμε κατά το COLD START!!! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν λιπαίνεται σωστά ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ = ΧΑΛΑΕΙ

    Όταν παίρνει κανείς καινούριο αμάξι γνωρίζει όταν θα άκουσε-αισθανθεί κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Σε μεταχειρισμένο έχει άλλη αντιμετώπιση κανείς στο αμάξι του! Και που ξέρεις αν ο προηγούμενος είχε βάλει πρόγραμμα από κάποιον επιτήδειο που του υποσχόταν 230 και "πράσινα" άλογα???

    Καταλάβετέ το ότι τα αυτοκίνητα αφού φτιάχνονται από ανθρώπους θα έχουν ατέλειες, είτε κατα-λάθος είτε επίτηδες !!! Και στο κάτω κάτω αν ήταν όλα τέλεια δεν θα έμπαινε στον κόπο ο Ευρωπαίος να το αλλάξει στην πενταετία (το πολύ)!!!

    Σε αντιμετωπιζω τελειως φιλικα.Αλλα μην αρχιζουμε τις παπα....ιες των αντιπροσωποιων και τα σχετικα.Το αμαξι το εχω εγω 4 χρονια και δουλευει ρολοι.Προγραμμα του εβαλα εγω και ΝΑΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ απο ααυτο μιας και ειναι 3 χρονια πανω.

    Σε βλπεω πολεμιο δεν ξερω και εγω ποιανου,αντιπροσωπειας,εργοστασιου,συνεργειου? και καλα κανεις.Τουλαχιστον να λεμε ομως τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη.

    Επειδη διαβασα προσεκτικα το τι εγραψες (και στο παραθετω :Η ίδια ζημιά σε καδένες, γρανάζια μεταβλητού, έμβολα, κτλ., συμβαίνει σε όλα τα οχήματα εάν ΔΕΝ δουλεύει σωστά η αντλία λαδιού και εάν τα λάδια είναι κακής ποιότητας ή ταλαιπωρημένα από τα πολλά χιλιόμετρα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος τη φθοράς της καδένας χρονισμού σε όποια βιομηχανία το χρησιμοποιεί στους κινητήρες της, και αυτό είναι γεγονός!).ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΑΩ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΕ 50000 ΚΜ. ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΩΜΑ Ο ΜΙΣΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ.δεν φταιει ουτε τα λαδια που βαζω,ουτε οι βενζινες,ουτε ο προηγουμενος ιδιοκτητης.

    Παραδεξου τα προφανεστατα.

  2. ta6ape

    Μιας και σε βλεπω γνωστη της μηχανολογιας,Απαντησε μου σε παρακαλω γιατι σε εμενα πηδηξε δοντι η καδενα .ΔΕΝ ακουγεται τιποτα δεν βαραει τιποτα.εχει 50000 χλμ. 2006 μοντελο.ΑΝ ΔΕΝ ΛΙΠΑΙΝΟΤΑΝ Η ΚΑΔΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

    Αν μπορεις να μου κανεις και την εξυπηρετηση να κανονισεις στην αντιπροσωπεια για (αν και δεν με πιασανε κατσο,γιατι δεν μπηκα καν στον κοπο να επικοινωνησω) το προβλημα μου?μηπως και ειμαι σε καμια ανακληση γιατι ρε φιλε με 50000 να κατεβασω μισο κινητηρα κατω παει πολυ.Στην προκειμενη δε τον Μαιο ειναι και η τελευταια δοση(δεν το ειχα παρει καινουργιο) και τωρα καλουμε να δωσω αλλα ποσα??

    * οσο για αυτα που σου λενε για αντλια λαδιου.Πολλοι εδω μεσα αλλαξανε καδενα και δεν εχουν προβλημα.Αρα δεν πονυρευεσαι οτι κατι αλλο τρεχει??

  3. Μόλις μίλησα με πολύ έμπειρο άνθρωπο μέλος του club και πολύ καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο VW-Audi, και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι σε κάποιες παρτίδες της καδένας όπου τα εργαλεία που τις συναρμολογούσαν (πριν μπουν στον κινητήρα) είχαν φθαρεί και έτσι δημιουργούνται κενά (περισσότερα από τα προβλεπόμενα) ανάμεσα στους πείρους της καδένας με αποτέλεσμα να "πηδάν" δόντι στο γρανάζι με τα γνωστά αποτελέσματα...

    Εάν όμως κάνουμε συχνές αλλαγές λαδιών το πρόβλημα μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ!

    Να διορθώσω λίγο τον φίλο μας salex και να πω ότι οι ομοιότητες σε ΟΛΕΣ τις βλάβες με τους κινητήρες που αναφέρει αφορούν τους νέους TSI και όχι τους BMY και BLG!!! Αυτοί που τοποθετούνται στα νέα POLO GTI και στα SEAT Cupra και στα αντίστοιχα Skoda είναι αυτοί που παρουσιάζουν προβλήματα από την λίστα του φίλου μας salex.

    Πάντως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μαζικό όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι "μόνοιμοι εχθροί" του Group VAG... εάν ήταν τότε θα είχε γίνει μαζική ανάκληση των οχημάτων που "προσβλήθηκαν" απο το πρόβλημα αυτό!

    Η VW όπως και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που θεωρείται σοβαρή, κρατάει αρχείο όλων των εργασιών που γίνονται στην γραμμή παραγωγής που περιλαμβάνει τα εργαλεία, τους εργαζόμενους και τη δουλειά που κάνουν για τουλάχιστον 10+ χρόνια για κάθε μοντέλο που παράγουν. Έτσι μπορούν να βρουν τυχόν λάθει στην διαδικασία κατασκευής-συναρμολόγησης τις κάθε παρτίδας οχημάτων και είναι ΠΟΛΥ εύκολο + υποχρεωτικό (νομικά) να αναγγείλουν ανάκληση.

    Επίσης το θέμα με τον θόρυβο σε cold start μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα της αντλίας λαδιού, σε κακή ποιότητα λαδιών, και σε άλλους παράγοντες!

    Συγνώμη αν κούρασα,

    Αντώνης

    Μόλις μίλησα με πολύ έμπειρο άνθρωπο μέλος του club και πολύ καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο VW-Audi, και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι σε κάποιες παρτίδες της καδένας όπου τα εργαλεία που τις συναρμολογούσαν (πριν μπουν στον κινητήρα) είχαν φθαρεί και έτσι δημιουργούνται κενά (περισσότερα από τα προβλεπόμενα) ανάμεσα στους πείρους της καδένας με αποτέλεσμα να "πηδάν" δόντι στο γρανάζι με τα γνωστά αποτελέσματα... Εάν όμως κάνουμε συχνές αλλαγές λαδιών το πρόβλημα μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ! Να διορθώσω λίγο τον φίλο μας salex και να πω ότι οι ομοιότητες σε ΟΛΕΣ τις βλάβες με τους κινητήρες που αναφέρει αφορούν τους νέους TSI και όχι τους BMY και BLG!!! Αυτοί που τοποθετούνται στα νέα POLO GTI και στα SEAT Cupra και στα αντίστοιχα Skoda είναι αυτοί που παρουσιάζουν προβλήματα από την λίστα του φίλου μας salex. Πάντως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μαζικό όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι "μόνοιμοι εχθροί" του Group VAG... εάν ήταν τότε θα είχε γίνει μαζική ανάκληση των οχημάτων που "προσβλήθηκαν" απο το πρόβλημα αυτό! Η VW όπως και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που θεωρείται σοβαρή, κρατάει αρχείο όλων των εργασιών που γίνονται στην γραμμή παραγωγής που περιλαμβάνει τα εργαλεία, τους εργαζόμενους και τη δουλειά που κάνουν για τουλάχιστον 10+ χρόνια για κάθε μοντέλο που παράγουν. Έτσι μπορούν να βρουν τυχόν λάθει στην διαδικασία κατασκευής-συναρμολόγησης τις κάθε παρτίδας οχημάτων και είναι ΠΟΛΥ εύκολο + υποχρεωτικό (νομικά) να αναγγείλουν ανάκληση. Επίσης το θέμα με τον θόρυβο σε cold start μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα της αντλίας λαδιού, σε κακή ποιότητα λαδιών, και σε άλλους παράγοντες! Συγνώμη αν κούρασα, Αντώνης

    Θα δεχτω οτι βγηκαν καποιες καδενες ελλατωματικες.Αντε και καποιες θα κοπουν.Τα λαδια που αλλαζεις τακτικα τι διορθωνει το προβλημα? την σφιγγει?Μαλλον σε δουλευει.

    ΕΣυ εχεις δει καμια ανακληση απο vw? ή δεν εχει καννενα προβλημα σε καννενα κινητηρα?

    το οτι εγω πρεπει να δωσω 1000€ ποιος θα μου τα βρει? οι ''μονιμοι εχθροι''? η σοβαρη εταιρια? η γραμμη παραγωγης??

  4. οποιος μπορει παρακαλω να μου στειλει ενα. ept απο 8.5.4 και μετα.

    ΠΡΟΣΟΧΗ γαι να μην σας κλειδωνει. ανοιξτε το προγραμμα.Κλειστε το παραθυρο gia update που βγαζει ΜΕΤΑ συνδεστε το καλωδιο.Απο τοτε που το κανω ετσι 50 φορες δεν εχει ξανακλειδωσει.προχτες την πατησα, ομως.

  5. Αμα βαζεις το πακινι να προγραμματισει την ευθυγραμμιση (τυπος,μοντελο κλπ.) αντε να βγαλεις ακρη.

    Στο κερατσινι σε μεγαλη ευθυ/μιση τρια αυτοκινητα θεοστραβα.Δε το τελευταιο πηγε κατευθειαν για κτεο και εχανε 16!!!!!!!Μ /100Μ

  6. μπλεκεται το τοπιο

    P000A/000010

    Contents

    P000A/000010 - Camshaft A (Bank 1 Intake): Positioner Slow Response

    Possible Causes

    • Camshaft Adjustment Valve 1 (N205) faulty
    • Wiring/Connectors from/to Camshaft Adjustment Valve 1 (N205) faulty
    • Intake Camshaft Adjustment (Bank 1) faulty

    Possible Solutions

    • Check Camshaft Adjustment Valve 1 (N205)
      • Perform Output Test

      [*]Check Wiring/Connectors from/to Camshaft Adjustment Valve 1 (N205)

      [*]Check Intake Camshaft Adjustment (Bank 1)

      • Perform Basic Setting
      • Check for Tightness of the Adjustment Mechanism
      • Check Engine Oil Pressure

    Αυτο βρηκα στο ross tech σαν λυση στο σφαλμα που αναρτησα.Αυτο το σφαλμα εβγαλε .

    Εκανα reset και το ξαναβγαλε λιγο μετα.Ελυσα βαλβιδα -καθαρισα-μετρησα-δοκιμασα.

    Σημερα εκανα test παλι και reset.

    eixe αυτο:

    1 Fault Found

    000835 - Camshaft Position Sensor (G40): Signal too High

    P0343 - 000 - - - MIL ON

    Freeze Frame:

    Fault Status: 11110000

    Fault Priority: 0

    Fault Frequency: 220

    Mileage: 49250 km

    Time Indication: 0

    Date: 2000.00.00

    Time: 12:31:21

    Freeze Frame:

    RPM: 616 /min

    Load: 27.8 %

    Speed: 2.0 km/h

    Temperature: 41.0°C

    Temperature: 25.0°C

    Absolute Pres.: 1000.0 mbar

    Voltage: 13.716 V

    Readiness: 0010 0001

  7. Γεια χαρά,

    έχω για 2ο αυτοκίνητο (εκτός Αθηνών) ένα Golf του '99. Τις προάλλες και χωρίς πολλά-πολλά

    δεν έλεγε να πάρει και ο μάστορας που το είδε κατέληξε ότι φταίει το immobilizer.

    Το έφερα στην Αθήνα και αντιπροσωπεία ζητάει 2.500€ για να το παραγγείλει από Γερμανία μαζί με καντράν.

    Παίζει να το απενεργοποιήσουν εντελώς το immobilizer; Γιατί εγώ 2.500 δεν τα δίνω!!!

    Υπάρχουν εναλλακτικές;

    δηλαδη αναβει το λαμπακι με το κλειδι και δεν ξεκινα? περιεργο φαινεται.Τα παντα γινονται αν βρεις τον καταλληλο.ξεκινα με ενα καλο κλειδαρα που φτιαχνει κλειδια με immobilliser.

  8. μπλεκεται το τοπιο

    P000A/000010

    Contents

    P000A/000010 - Camshaft A (Bank 1 Intake): Positioner Slow Response

    Possible Causes

    • Camshaft Adjustment Valve 1 (N205) faulty
    • Wiring/Connectors from/to Camshaft Adjustment Valve 1 (N205) faulty
    • Intake Camshaft Adjustment (Bank 1) faulty

    Possible Solutions

    • Check Camshaft Adjustment Valve 1 (N205)
      • Perform Output Test

      [*]Check Wiring/Connectors from/to Camshaft Adjustment Valve 1 (N205)

      [*]Check Intake Camshaft Adjustment (Bank 1)

      • Perform Basic Setting
      • Check for Tightness of the Adjustment Mechanism
      • Check Engine Oil Pressure

  9. Εδώ είναι το θέμα. Δεν έχω δουλέψει κανένα από τα 2 προγράμματα (ακόμα...) αλλά μπορείς να ψάξεις μόνο βάσει μοντέλου, χρονολογία σασί, πιθανόν και βάσει κωδικού κινητήρα ή κιβωτίου. Ο αριθμός πλαισίου είναι μοναδικός για κάθε αμάξι, οπότε ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ σύνδεση με τους servers της VW. Δε μπορείς δηλαδή να ρωτήσεις για συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά αφού μπεις πχ. στα ηλεκτρικά διαγράμματα, πρέπει να βρεις το μοντέλο σου και τη χρονολογία του. ΠΡΟΣΟΧΗ: χρονολογία δεν εννοούμε πότε φτιάχτηκε, αλλά σε ποιο έτος μοντέλου ανήκει. Εμένα κατασκευάστηκε τέλη Ιούνη του 08, αλλά θεωρείται μοντέλο του 09. Φαίνεται στον αριθμό πλαισίου, WVWZZZ1KZ 9 P0XXXXX.

    τι να σου πω ρε φιλε.Τοσο καιρο εψαχνα να βρω το 1.4/140 Ηρ το 2006 και ματαια.τελικα ηταν 2007.

    να σαι καλα.

  10. golf v και μου αναψε προχτες το λαμπακι.

    σκαναρισα και εβγαλε αυτο

    000010 - Camshaft Positioner (Bank 1 Intake): Slow Response

    P000A - 000 - - - MIL ON

    Freeze Frame

    Fault Status: 11110000

    Fault Priority: 0

    Fault Frequency: 1

    Mileage: 49239 km

    Time Indication: 0

    Date: 2000.00.00

    Time: 20:25:02

    Freeze Frame

    RPM: 2067 /min

    Load: 9.8 %

    Speed: 29.0 km/h

    Temperature: 62.0°C

    Temperature: 33.0°C

    Absolute Pres.: 990.0 mbar

    Voltage: 14.097 V

    εριξα μια ματια και ειδα οτι οφειλεται στην Ν205 στους εκεντροφορους.εχει καννενας ιδεα που βρισκεται;

  11. δοκιμαασε μολις σταματησει το σφυριγμα αναψε φωτα φλας αιρκοντισιον.Αν το ξανακαει ειναι απο ιμαντα.

  12. αν ειναι αυτη η βαλβιδα λογικα θα το εκανε στις υψηλες πιεσεις και οχι στα πρωτα 200μ.Σε αντιθεση με τον ιμαντα που μπορει να το κανει οσο τραβαει πολλη ρευμα η μπαταρια.Βεβαια τον ιμαντα θα τον ειχε δει ο μαστορας που το πηγες,δεν θα το ειχε δει?

  13. patheo επειδη ο κομπρεσσορας του κλιμα ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ αποκλειεται να ειναι αυτος που ακουγεται.μηπως σου ειπανε κομπρεσορα σκετο;

    lary7 οταν ξεκινησει μια διαρροη να εισαι σιγουρος σε 1-2-3 μηνες θα αδειασει ολο.και αυτο που χανεται δεν ειναι τα υγρα αλλα το αεριο φρεον που ειναι σε πιεση.στα καινουργια φρεον ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΑΝ ΛΕΙΠΕΙ ειναι να το ζυγησεις καννενας αλλος.

    4βαθμους (πιστευω οτι ειναι 12-16 εισαι σιγουρος οτι ειναι 4;;) θα εχεις οσο πιο κοντα στον αεραγωγο -μεσα ή και στο ψυγειακι μεσα στον αεραγωγο- στο περιβαλλον του αυτοκινητου σιγουρα εξαρταται απο την εξ.θερμοκρασια.

    το κλιμα για να δουλεψει θελει στροφες ο κινητηρας-για αυτο θα εχεις προσεξει με 40ρια και κολλημενος στην κινηση δεν αποδιδει.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.