Jump to content

Diliger13

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Diliger13

  1. Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα GOLF 4, 1400, μοντέλο 2001. Κάνοντας ένα γενικό service σε αντιπροσωπεία VW με ενημέρωσαν ότι χρειάζονται οι εξής εργασίες - επιδιορθώσεις : Κλειδαριά πίσω αριστερής πόρτας Πλαστικό σπιράλ σωλήνα αέρα Βάση κινητήρα μεριά σασμάν 4 βάσεις ψυγείου νερού Σινεμπλόκ ψαλιδιών Σωλήνας υδραυλικού τιμονιού από κρεμαγιέρα σε αντλία Ημίμπαρο ακρομπάρ αριστερό ακρόμπαρο Λάστιχα ζαμφόρ & μπρατσάκια Μπορεί κάποιος εμπειρικά να κάνει μια εκτίμιση κόστους? Επίσης μπορεί κάποιος να ιεραρχίσει ποιά είναι τα επείγοντα? Ευχαριστώ πολύ
  2. To πηγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργειο VW και τους ανέφερα το ιστορικό. Για αρχη μου αλλάξανε θέση στα μπεκ για να δουν αν βγει πάλι το σφάλμα στους ίδιους κυλίνδρους. Μετά από λίγες ημέρες μου ξανάναψε το λαμπάκι και έχω κλείσει ραντεβού. Αντε να δούμε.... 3 μήνες παιδεύομαι με αυτό το θέμα και ακόμη τίποτα... Το διαγνωστικό βγάζει συνέχεια σφάλμα missfire σε 2 κυλίνδρους (στον 1 & 4). Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα εξής : 1) Καθαρισμός πεταλούδας 2) Καθαρισμός βαλβίδας καυσαερίων 3) Καθαρισμός μπεκ 4) Αντικατάσταση 4 μπουζί 5) Αντικατάσταση 4 μπουζοκαλώδια 6) Αλλαγή θέσης στα μπεκ. Πάντα το πρόβλημα εμφανίζεται όταν είμαι εν κινήση για πάνω από 45 λετπά ΠΟΤΕ όταν είναι ΚΡΥΟ το αμάξι. Προχθές που μου το ξανάκανε και άρχισε να "τρέμει" το αμάξι έσβεισα για λίγο και όταν το ξανάναψα ήταν οκ! Το λαμπάκι παρέμεινε βέβαια ανοιχτό. Και σήμερα που πήγα δουλεια οκ ήταν. Έχω κλείσει ραντεβού για Τρίτη στην VW. Τί να πω.... Μπορεί να φταίει ο πολλαπλασιαστής και να έχει αυτά τα συμπτώματα? Δεν θα το έκανε συνέχεια? Ελπίζω τώρα που αλλάξαμε θέση στα μπεκ να βγάλει error στους άλλους κυλίνδρους οπότε να καταλέιξουμε ότι φταίνε τα μπεκ. Αν και τα καθάρισα μπορεί να χρειάζονται αντικατάσταση?
  3. Το διαγνωστικό βγάζει συνέχεια σφάλμα missfire σε 2 κυλίνδρους. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα εξής : 1) Καθαρισμός πεταλούδας 2) Καθαρισμός βαλβίδας καυσαερίων 3) Καθαρισμός μπεκ 4) Αντικατάσταση 4 μπουζί 5) Αντικατάσταση 4 μπουζοκαλώδια Το πρόβλημα παραμένει. Πάντα το εμφανίζει όταν είμαι εν κινήση 40 με 60 λεπτά. Θα το πάω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πλέον γιατί νομίζω ότι έχει να κάνει με εγκέφαλο.... Σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση ο εγκέφαλος ξέρει κανείς πόσο κοστίζει αν αλλαχθεί στην αντιπρωσοπεία?
  4. Παιδιά αν αλλάξω τον έναν ή τους 4 πολλαπλασιαστές πιστεύεται ότι θα λύθεί το πρόβλημα? Τί ακριβώς δουλειά κάνουν οι πολλαπλασιστές στην καύση της βενζίνης? Δηλαδή τζάμπα άλλαξα τα 4 μπουζί και τα 4 μπουζοκαλώδια? Τζάμπα και ο καθαρισμός της πεταλούδας. Έχω δώσει ως τώρα 150 ευρώ. Δεν μπορεί από το διαγνωστικό να καταλάβει ο τεχνικός ποιο είναι το πρόβλημα ? Διαβάστε λίγο το ιστορικό του προβλήματος και πείτε μου φταίει ή όχι ο τεχνικός που το πάω? Παιδεύομαι 3 μήνες τώρα με αυτό το πρόβλημα.... Τελικά έχει 1 ή 4 πολλαπλασιαστές? Ξέρει κανείς?
  5. Πόσοι είναι οι πολλαπλασιαστές και πόσο περίπου είναι το κόστος. Είναι λογικό να μου το κάνει αυτό το πράγμα όταν είμαι ήδη εν κινήση? Ποτέ δεν μου το έχει κάνει όταν το αυτοκίνητο είναι κρυο. Λες να είναι πολλαπλασιαστής?
  6. Μετά από καθαρισμό πεταλούδας, βαλβίδας καυσαερίων 2 φορές , αλλαγή 4 μπουζί και 4 μπουζοκαλώδια βενζίνη 100άρα και ναι σήμερα μου ξανάναψε το λαμπάκι! Μου έχουν σπάσει τα νεύρα... 2 μήνες και ακόμη δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημα. Να αλλάξω μάστορα? Να το πάω μήπως καλύτερα στην αντιπροσωπεία? Έχω απελπιστεί... Προς το παρόν μου άναψε στιγμιαία και πάλι όταν το αυτοκίνητο είναι ζεστό. Μάλλον βλέπω να είναι τρόμπα βενζίνης ή πολλαπλασιαστής γιατί δεν έχει μείνει και τίποτα άλλο.
  7. Προς το παρόν άλλαξα τα 4 μπουζοκαλώδια και τα 4 μπουζί (110 ευρώ) και μέχρι στιγμής όλα καλά. Μακάρι... για να δούμε
  8. Εχθές που επέστρεφα σπίτι από την δουλειά, πήρε κανονικά μπρός (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ) και μετά από κανένα μισάωρο που ήμουν εν κινήση ξαφνικά μου αναβοσβήνει το κίτρινο εικονίδιο που μοιάζει με μηχανή (Check engine) και πάλι άρχισε να χορεύει στο ρελαντί και τελικά έκανα 10 χλμ με το αμάξι να ζορίζεται. Με το ζόρι έφτανα τις 3000-4000 στροφές. Το πρωί σήμερα έκανα 1 ώρα διαδρομή χωρίς κανένα πρόβλημα.... Ότι και να είναι (πολλαπλασιαστές, μπουζί, μπουζοκαλώδια, μπεκ κτλ) είνια φυσιολογικό να μην είναι μόνιμο το πρόβλημα και να το κάνει ΠΑΝΤΑ όταν το αυτοκίνητο είναι πάνω από 30 λεπτά εν κινήση? Ποτέ μα ποτέ όταν το βάζω μπροστά δεν κάνει τίποτα.
  9. Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δηλαδή από ότι κατάλαβα πάω συνεργείο και αλλάζω μπουζί,μπεκ,μπουζοκαλώδια σαν πρώτη κίνηση? Πόσα θα μου φύγουν θεέ μου!!! Καμία εκτίμηση για το κόστος?
  10. Golf 4, 1400cc, μοντέλο 2001. Το αυτοκίνητο εδώ και περίπου 2 μήνες δεν το άκουγα καλά και αισθανόμουνα διακοπές στην καύση. Άρχισε να μου κάνει κάποια τρέμουλα. Το πρόβλημα δεν το παρουσιάζει ποτέ όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο. Μου το κάνει όταν είμαι ζεστός και στο δρόμο (Αθήνα) για πάνω από 30 λεπτά. ΠΟΤΕ όταν είναι κρύο. Το πάω συνεργείο και το διαγνωστικό έβγαλε σφάλμα στην βαλβίδα 1. Μου λέει ο τεχνικός ότι είναι από την βενζίνη. Μου καθαρίζει πεταλούδα και κάτι ακόμα που έχει να κάνει με την εισαγωγή βενζίνης (ένα σιδερένιο στρογγυλό είδα ότι ήταν, μάλλον καμία βαλβίδα?) και μου λέει βάλε 100στάρα βενζίνη και άνοιξέ το λίγο στην εθνική να στρώσει. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ή μάλλον δεν πρόλαβα να το κάνω. Βάζω για 2 βδομάδες απλή αμόλυβδη SHELL και δεν είχα πρόβλημα. Μου το έκανε ξανά ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ μια φορά. Κάποια στιγμή αναγκαστικά βάζω από AVIN βενζινάδικο 20 ευρώ. Εκεί άρχισε πάλι τα ίδια. Μου το κάνει πάλι όταν είμαι ζεστός και στο δρόμο (Αθήνα) για πάνω από 30 λεπτά. ΠΟΤΕ όταν είναι κρύο. Καίω στην γειτονιά (για να μην μείνω) τα 20 ευρώ, πάω πάλι συνεργείο και το διαγνωστικό έδειξε σφάλμα βαλβίδας 2 & 4 αν θυμάμαι καλά. Μου λέει ότι μάλλον είναι πάλι από βενζίνη , βάλε 100στάρα βενζίνη και άνοιξέ το λίγο στην εθνική να στρώσει. Αυτή τη φορά πάω σε ένα SHELL και βάζω (ήμουν τελείως άδειος) 50 ευρώ V-Power Racing 100στάρα & ένα μπουκαλάκι για καθαρισμό των μπέκ. Δεν το συζητώ ότι το ένιωθα πολύ καλύτερα αλλά μετά από 2-3 μέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, και ενώ είμαι ήδη 40 λεπτά στον δρόμο ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ πάλι μου ανάβει στιγμιαία το λαμπάκι και «παίζει στο ρελαντί» Έτσι ξεκινάει πάντα και μετά την επόμενη μέρα παίζει πολύ περισσότερο και πάει το πολύ μέχρι 3000 στροφές. Αν κρυώσει όλα μια χαρά πάλι. Σίγουρα έχει να κάνει με καύση βενζίνης αλλά μπορεί να είναι πολλά? Να συνεχίσω να προσπαθώ με 100άστα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να βγω εθνική να το τσιτώσω λίγο. Μήπως έχει να κάνει με τα μπουζί? Μήπως να καθαρίσω τα μπέκ? Γιατί από ότι κατάλαβα από το συγκεκριμένο λαμπάκι το διαγνωστικό δεν σου λέει και πολλά. Καμία ιδέα???
  11. Να διορθώσω και να αναφέρω ότι το τρέμουλο το αισθάνομαι στα πετάλια στα πόδια( Γκαζι, φρένο) και στο μοχλό ταχυτήτων.
  12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έψαξα στο ebay αλλά δεν βρίσκω τις δικές μου τάπες. Ψάχνω για τις μαμα τάπες για 16άρες ζάντες Golf 4. Έχει γύρω γύρω 10 τρύπες.
  13. Παιδιά καλησπέρα, Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει ένα μικρό τρέμουλο στο ρελαντί. Το αισθάνομαι στο τιμόνι και στον λεβιέ ταχυτήτων. Οι στροφές στο ρελαντί παραμένουν μόνιμα στις 900. Αλλά ένα μικρό τρέμουλο το καταλαβαίνεις. Καμία ιδέα? Αν δεν κάνω λάθος δεν το είχα νιώσει παλαιότερα αλλά είναι τόσο μικρό που ίσως δεν το είχα παρατηρήσει.
  14. Το πήγα στον Ηλία στο Αιγάλεω απέναντι από το γήπεδο. Μου καθάρισε την πεταλούδα και την βαλβίδα καυσαερίων. Πολύ εξυπηρετικός, γρήγορος και σχετικά οικονομικός. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Μέχρι τώρα όλα καλά δεν έχω πρόβλημα.
  15. Αυτό που μου ανέφερε για τις βαλβιδες 1 & 2 τί μπορεί να εννοεί?
  16. Το πήγα σε έναν μηχανικό και μου έβαλε διαγνωστικο. Μου είπε ότι το πρόβλημα είναι σε κακής ποιότητας βενζίνη. Πρέπει να γίνει καθαρισμός πεταλουδας και κάτι μου ανέφερε για τις βαλβίδες 1 & 2. Ξέρει κανείς τι εννοεί για τις βαλβίδες? Έχω μισό ντεπόζιτο ακόμη να το παώ για καθαρισμό πεταλούδας τώρα ή όταν αδιάσω?
  17. Έχω ένα Golf 4, 1400cc, μοντέλο 2001. Όταν έπλυνα το αυτοκίνητο σε ένα αυτόματο CarWash μου ξεκόλλησε η τάπα από την μία ζάντα. Είναι αυτή με τις τρύπες γύρω γύρω. Βασικά δεν μου έφυγε όλη η τάπα αλλά μόνο το σηματάκι της VW. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ανταλλακτικά μεταχειρισμένα στα δυτικά προάστεια? Στην αντιπροσωπεία κοστίζει η τάπα 25 ευρώ!!!
  18. Σήμερα το πρωί το λαμπάκι έσβησε. Στο δρόμο για την δουλεία (περίπου 17χλμ) λόγω κίνησης μου πείρε περίπου 2 ώρες μέχρι τα μέσα της διαδρομής δεν παρουσίασε κάτι. Περίπου στα 10χλμ και 1 ώρα με 1η 2α ταχύτητα, μου αναβόσβησε ξανά η ένδειξη (πάλι στο ρελαντί και σταματημένος) και άρχισε να τρέμει και να μου κατεβάζει τις στροφές και έσβησε. Ξαναέβαλα μπροστά το λαμπάκι έμεινε πάλι αναμένω και με τα χίλια ζόρια έφτασα στο δουλειά. Από ότι κατάλαβα πρέπει οπωσδήποτε να πάω συνεργείο και να το συνδέσω με το διαγνωστικό. Ελπίζω να είναι κάτι απλό αλλά από την εμπειρία μου δεν πέφτεις κάτω από τα 150-200 αν πας σε αντιπροσωπεία.
  19. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εάν το πρόβλημα είναι δοιαροη υποπιεσης μετα την πεταλουδα αυτό πώς διορθώνεται? Καθαρισμός της πεταλούδας και αλλαγή στο σωλινάκι?
  20. Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα Golf 4 , 1400 μοντέλο 2001 και πριν από περίπου 2 μήνες, όταν το αυτοκίνητο ήταν στο ρελαντί μου έκανε κάποια μπερδέματα και μου κατέβαζε τις στροφές σαν να πάει να σβήσει και μου αναβόσβηνε το λαμπάκι το κίτρινο που στο manual αναφέρει «έλεγχος καύσης καυσαερίων». Με λίγο γκάζι , κάποιες φορές σβήσιμο και ξεκίνημα της μηχανής, το λαμπάκι ενώ αναβόσβηνε έσβηνε εντελώς και σταματούσε το «παίξιμο» με τις στροφές. Αρχικά νόμιζα ότι έχει να κάνει με κακής ποιότητας βενζίνη. Άλλαξα βενζινάδικο και όντως για 2 μήνες δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Εχθές έβαλα βενζίνη (εκεί που βάζω τους τελευταίους μήνες που δεν είχα πρόβλημα) και ξανάναψε το λαμπάκι, μόνιμα αυτή τη φορά, με τα ίδια συμπτώματα. Πάω στη δουλειά το πρωί με το σκατό στην κάλτσα μήπως μείνω εντελώς. Μου έριξε όλη την δύναμη του κινητήρα σε μια ανηφόρα και χέστηκα πάνω μου. Μετά από λίγα δευτερόλεπτά «ξεκόλλησε» και συνέχισα κανονικά. Μόλις σχόλασα (το λαμπάκι πάντα ανοιχτό) πήγα σπίτι (17 χλμ διαδρομή) κανονικά χωρίς πρόβλημα. Την επόμενη μέρα (το λαμπάκι ακόμη ανοιχτό) μου έκανε κάτι κόλπα (μπερδέματα και μου κατέβαζε τις στροφές σαν να πάει να σβήσει) πάντα στο ρελαντί όταν ήμουν σταματημένος σε φανάρι. Λέτε να φταίει η βενζίνη? Καμιά ιδέα ?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.