Jump to content

medico65

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by medico65

  1. Φαίνεται ότι υπάρχει θέμα σχετικά με την τουρμπίνα. Μπαίνοντας στο site Erwin και πληκτρολογώντας τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου μου ( Polo 1.2 TSI DSG ) και αφού μου έδωσε τα πλήρη στοιχεία του, στο τέλος μου έγραψε το παρακάτω μήνυμα: Ενέργεια 24V9, Έναρξη 01.03.2012, Περιγραφή W-Turbo charger, 1.2 TSI, Κριτήριο 10, Χρέωση όχι. Αμέσως τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία ( Χίος ) και μου είπαν ότι σε κάποια Polo λόγω προβλήματος του λογισμικού αυτός μπαίνει σε κατάσταση data safe και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη ανταπόκριση στο γκάζι. Μου είπαν λοιπόν ότι πρέπει να ελέγξουν το λογισμικό. Άρα λοιπόν πρόκειται για ανάκληση. Ελπίζω να σε κάλυψα...
  2. Κατ' αρχήν γεια σε όλους καθότι είμαι καινούργιος στο forum. Όσον αφορά στο θέμα της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ του Polo η εμπειρία μου είναι η εξής: Στο προτελευταίο γέμισμα (μέχρι σκασμού) και ενώ μου είχε ανάψει το λαμπάκι πήρε 49,5 λίτρα. Στο τελευταίο γέμισμα και ενώ πάλι μου είχε ανάψει το λαμπάκι και ο υπολογιστής μου έδειχνε ότι έχω ακόμα 45 χλμ πήρε 51,28 λίτρα. Αν υπολογίσει κανείς ότι η ρεζέρβα είναι 7 λίτρα με βάση την ένδειξη του υπολογιστή (45 χλμ ακόμα) δεν θα πρέπει να είχα λιγότερο από 4 λίτρα. Άρα 51,28+4=55+ λίτρα. Το νούμερο μου φαίνεται υπερβολικό για δύο λόγους: α) δεν μπορεί ο σωλήνας πλήρωσης να παίρνει 10 λίτρα. β) δεν ταιριάζει και με την κατανάλωση: τα διανυθέντα χλμ ήταν 614,5 άρα η μέση κατανάλωση θα ήταν 8,34 λίτρα/100 χλμ. Οι ενδείξεις όμως που έπαιρνα από τον υπολογιστή ήταν συνέχεια κάτω από τα 8 λίτρα (με ποιο συχνές 6,5-7,5 λίτρα). Κι αν υπολογίσουμε και το σφάλμα του κοντέρ που τα διάφορα test το προσδιορίζουν γύρω στο 6% τότε τα διανυθέντα χλμ δεν ήταν 614,5 αλλά περίπου 590 και άρα η κατανάλωση με τα 51,28 λίτρα ανεβαίνει στα 8,69 λίτρα/100 χλμ. Με δεδομένες τις μετρήσεις των διάφορων test ,που προσδιορίζουν την κατανάλωση για το 1,2 tsi στα 6,6-7,1 λίτρα το συμπέρασμα είναι ένα μάγκες: ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!!! Υ.Γ: το αυτοκίνητό μου είναι το Polo 1.2 TSI DSG HIGHLINE.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.