Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

Puck

Members
 • Content Count

  1,603
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Puck

 1. Παιδιά οι αντλίες νερού , έχουνε βγεί προβληματικές, κοιτάξτε μπάς και έχει γεννήσει τίποτα..
 2. Οοουχι ρε, απλα να ξέρεις απο που ψωνίζεις... Τιμές παίζουν στα ίδια επίπεδα , λίγο τσιμπιμένες προς τα πάνω...
 3. Όχι φίλε μου , από το εμπόριο, είναι λίγο τσιμπιμένα , περι τα 50-60ευρώ η 4αδα , αλλα μόνο καλό κάνεις..
 4. Τα πιο ψυχρά μπουζί σε ένα performance μοτερ , θεωρούνται must μιας και μειώνουν τις πιθανότητες προανάφλεξης. Η οποία προανάφλεξη δημιουργείται από μπουζί που δουλεύουν πολύ πιο πάνω από την αναμενόμενη θερμοκρασία του κατασκευαστή. Έτσι αντί να εκτελούν σωστά την δουλεία τους και να καθαρίζουν τις ακίδες από την καύση, γίνονται εστία προάναφλεξης όντας πιο ζεστά από την σωστή λειτούργια τους. ¶ρα, το να πίνεται το αίμα σε ένα τέτοιο μοτέρ με τα μαμά μπουζί δεν είναι και τόσο καλό. Το μείων στα ψυχρά μπουζί είναι οτι δεν μπορούν να αποβάλουν την "κάπνα" από τις ακίδες τους, με συμβατική οδήγηση μέσα στην κίνηση της πόλης . Η εμπειρία έχει δείξει οτι 2 είναι τα μπουζί της αγοράς που κάνουν σε αυτό το μοτέρ: 1) Bosch F5DP0R 2) NGK BKR7EIX . To πρώτο είναι του RS2 και όχι του RS4 και είναι 1βαθμό πιο ψυχρό και το 2ερο είναι η αντίστοιχη πρόταση της ngk με 1 βαθμό πιο ψυχρό και αυτό.
 5. +1 5 λιτράκια θα πάρεις και θα κρατήσεις καβάτζα το 0.4 για συμπλήρωμα. Μπουζάκια τα F5DP0R της Bosch
 6. Στα τσι είναι κάτω από το πλαστικό καπάκι...
 7. Αν φοράει εισαγωγή με λίγο ζόρι την βλέπει και από πάνω. Καλύτερα όμως να πίασει τα σωληνάκια να δεί. Πάντως εδώ και 4 χρόνια να σπάει μόνη της ν75 δεν έχω δεί.
 8. Το 6αρι το γκόλφ υπάρχει πλεόν στην αμερική, και σε GTI. Το θέμα όμως με το εργοστάσιο δεν ισχύει, η Vw έχει εργοστάσιο όντως στο Μεξικό, αλλά κατασκευάζει συγκεκριμένα μοντέλα και όχι Golf/Gti/Tiguan/Jetta V τα οποία κατασκευάζονται στο Wolfsburg. Εξού και όταν βλέπουμε φωτογραφία από καινούργιο αυτοκίνητο (π.χ στο βόρτεξ) είναι με άσπρο πλαστικό γύρω γύρω, αυτό το πλαστικό υπάρχει μόνο στα αυτοκίνητα που στέλνονται με καράβι από την Γερμανία ώστε να προστατευτεί το αμάξωμα από τα αλάτια της θάλασσας. Το εργοστάσιο του Μεξικού σταμάτησε την παραγωγή το 1998 για τα Jetta/Golf Και ανέλαβε το εργοστάσιο της Βραζιλίας μέχρι το 2006 και μετά τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο wolfsburg.
 9. Μεγειά τα μάτια μου! Νόμιζα ότι έλεγε "αν βάλω αντλία από S3"
 10. Δεν θα το έλεγα.Ο ποιοτικός έλεγχος(TQM)γίνεται στην χώρα κατασκευής του εκάστοτε προϊόντος. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να γίνει είναι κάποιες προτιμήσεις ανάλογα με την χώρα και αυτό πολύ δύσκολο, μιάς και για να επιτευχθεί θα πρέπει να μιλάμε για διαφορετική γραμμή παραγωγής+έξοδα+εκπαίδευση για κάθε διαφορετική χώρα. Τα γκολφάκια που πωλούντε στην αμερική είναι κατασκευής γερμανίας , απλά με άλλα στάνταρ. Τα στάνταρ τους όμως μιλώντας για καυσαέρια είναι κατώτερα από τα Euro 5/6/7 που έχουμε εμείς εδώ, και έτσι δεν υπάρχει τοσο μεγαλυτερο κόστος μιας και το euro5 υπερκαλύπτει και τις νόρμες της California. Αν παρατηρήσεις δεν υπάρχει κανένας άλλος έλεγχος για το προϊον που θα διατεθεί στην αμερική.Αν ήταν έτσι, τα προβλήματα (στα TFSi) με ποτηράκια, pcv και σκάστρες δεν θα ήταν διεθνή αλλά μεμονομένα στην χώρα με τον μικρότερο ποιοτικό έλεγχο...
 11. Αν όντως φτιάχνονται στην Αμερική... Γιατι το branding και το naming και το Made in XXXX σε ένα προϊόν γίνεται έστω και αν κολλήσεις ένα πλακετάκι επάνω του. Νομίζεις οτι μία LV ή Gucci τσάντα φτίαχνεται στην Ιταλία από Ιταλούς? Απλά ράβουν ένα κουμπί επάνω και την βαφτίζουν Made in Italy. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να χαθεί η πραγματική προέλευση του εκάστοτε προϊόντος. Και το γεγονός οτι Α)υπάρχουν φθηνότερα εργατικά εκεί Β)Όλο και περισσότερες αντιγραφές προϊόντων βγαίνουν στην αγορά του αυτοκινήτου δείχνει οτι οι περισσότεροι κατασκευαστές στέλνουν εκεί την παραγωγή τους. -Αν το εργοστάσιο είναι μισθωμένο και δεσμευμένο με ποινικές ρήτρες τότε κατα ένα μεγάλο ποσοστό το προϊον θα παραμείνει μέσα στο εργοστάσιο. -Αν είναι όμως ένα εργοστάσιο που παράγει ποσότητες και για άλλους , τότε είναι πολύ εύκολο να αντιγραφεί το προϊον και να διατεθεί σε εξευστελιστικές τιμές από 3ους. Π.χ : Το μαγκαφλάρι της forge που κάνει θόρυβο , Το twin-cooler της Forge πάλι , Ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τα φρένα AP-Racing , Ebay Downpipes και Catbacks... Αν τα βάλεις δίπλα δίπλα και σου πούνε πιο είναι το αυθεντικό , μάλλον δεν θα το καταλάβεις. Τώρα στην περίπτωση της Apr δεν μπορώ να ξέρω αν όντως έχουν την δυνατότητα να κάνουν in-house παραγωγή. To πιο πιθανό κατα την γνώμη μου είναι η παραγωγή να γίνεται στο Μεξικό και η Σχεδίαση να έχει γίνει στην Αμερική.(π.χ Iphone). Έτσι και αλλιώς , αν το ΤQM έχει γίνει σωστά , εμάς σαν καταναλωτές δεν μας ενδιαφέρει και ας έχει κατασκευαστεί και στο Νεπάλ.
 12. H Milltek στις τελευταίες παρτίδες , έχει αναβαθμήσει σημαντικά την ποιότητα.. Έτυχε να δω milltek "φρέσκια" τον Οκτωβριο και όλα τα προβλήματα φαινόντουσαν να έχουν διορθωθεί, π.χ το πλακάκι του D/P ήταν ραμμένο εμπρός και πίσω και το σπιράλ μεγάλο όσο το μαμά...Ακόμα η βάση ήταν διαφορετική και τα καζάνια πιο πλακέ και μαζεμένα σε σχέση με αυτην που είχα στο γκόλφ μου.. Εκτός αυτου , υπήρχε και αναμονή κοντά στον μήνα για να σταλεί το κομμάτι, λόγο αναθεώρησης της παραγωγής.. Οπότε μάλλον τα περισσότερα προβλήματα λύθηκαν.
 13. Πρέπει να ρυθμίσεις και τις ντίζες για 100% απόδοση μιας και άλλαξες την θέση του συρματόσχοινου...Υπάρχουν και άλλοι τρόποι και οικονομικοί που βελτιώνουν κατά 100% ακόμα την Αίσθηση και το κούμπωμα εκτός από την διαδρομή που βελτιώνει το SS Σε μηχανουργείο θα μπορέσει να γίνει...Τρυπάει πιο κάτω και σου βάζει κολαούζο ανοίγει βόλτα και βιδώνει ο πείρος επάνω..
 14. To Gti το είδα ΕΓΩ... Το Tsi , μου το είπε ο Geo.... Έτσι για να μην λέτε...
 15. Ρε μην μπερδεύεστε, ο κάφρος geoBAN αποκάλυψε τις πληροφορίες τις φρέσκιες... Τα άλλα του Ηλία , είναι άλλα...
×
×
 • Create New...