Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

ilias63

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ilias63 last won the day on October 17

ilias63 had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About ilias63

 • Rank
  VWClub Member

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Δήμος
  Αττικής - Παπάγου - Χολαργού
 • Νομός
  Αττικής

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα. Θα υπάρχει άραγε κάτι σε αντίστοιχες διαστάσεις (αντίστοιχο μήκος και αντίστοιχο Φ); Θα το κοιτάξω σήμερα. Ευχαριστώ.
 2. Διατίθεται άραγε μεμονωμένα ως ανταλλακτικό ο εύκαμπτος σωλήνας του συστήματος παροχής στο φίλτρο αέρα (Golf iv - κινητήρας AHW); edit: Νομίζω ότι βρήκα ότι αποτελεί χωριστό ανταλλακτικό με κωδικό 1J0129618B.
 3. Τελικά η διάγνωση του 2ου τεχνίτη ήταν επιτυχής. Ο συμπιεστής αφαιρέθηκε από το μηχανικό μου, δόθηκε για επισκευή σε ειδικό εργαστήριο επισκευής και ανακατασκευής συμπιεστών, επανατοποθετήθηκε, έγινε νέα διαδιασία vacuum και φυσικά πλήρωσης με φρέον και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η θερμοκρασία στους αεραγωγούς όπως φαίνεται και στη συνημμένη φωτογραφία κατέβηκε κάτω από τους 3 βαθμούς κελσίου.
 4. Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου. Κι εγώ για ανακατασκευασμένο δεν θα έδινα πάνω από 100 αλλά δεν ξέρω που ακριβώς κυμαίνονται οι τιμές, ενώ βρίσκω και sanden καινούργιο κοντά στα 250. Κατ' αρχήν είναι διερευνητέα και η πιθανότητα να επισκευάζεται.
 5. Μήπως γνωρίζετε τον ακριβή τύπο του συμπιεστή που έχει το συγεκριμένο όχημα (Golf 1.4 - 16V - 1999 - κινητήρας AHW - πλαίσιο 1JZ) ; Το καρτελάκι νομίζω είναι σε τέτοια θέση, που κρύβεται από το δυναμό και θα φανεί μόνο όταν λυθεί ο συμπιεστής. Θα ήταν χρήσιμο να γνώριζα από πριν το συγκεκριμένο τύπο για καλύτερη έρευνα της αγοράς.
 6. Τα νεότερα έχουν ως εξής: απευθύνθηκα στο μηχανικό μου και πήγαμε μαζί σε άλλο τεχνίτη, αφαιρέθηκε όλο το φρέον, έγινε vacuum και έγινε πλήρωση με νέο φρέον, μια διαδικασία περίπου 40~45 λεπτών και έγινε και έλεγχος για διαρροές με φως UV και κίτρινα γυαλιά. Αμέσως μετά την ολοκληρωση της διαδικασίας το σύστημα πάλι δεν λειτουργούσε, δηλαδή κατώτερη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς και μετά διακοπή και λειτουργία κοντά στους 17~18 βαθμούς. Διάγνωση: ελαττωματικός συμπιεστής. Υπό συζήτηση είναι η αφαίρεση του συμπιεστή και σαν 1η επιλογή η επισκόπηση για την πιθανότητα επισκευής του. Η 2η επιλογή είναι αναγκαστικά η τοποθέτηση νέου συμπιεστή. Από την αγορά έχω λάβει προσφορές σε 2 επώνυμους στα 210 ευρώ περίπου (γαλλικού και γερμανικού εργοστασίου, αντίστοιχα). Ελέγχω και αν υπάρχουν προσφορές για άλλα 3 επώνυμα εργοστάσια που βλέπω σε ξένα sites και φαίνεται να είναι μάλλον λίγο πιο οικονομικά. Διατηρώ πάντα μια επιφύλαξη αν το πρόβλημα θα λυθεί επειδή έχω διαβάσει ότι και άλλοι ενώ άλλαξαν συμπιεστή δεν το έλυσαν. Κάθε γνώμη σας από αντίστοιχη εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη.
 7. Χθες έκανα νέο τεστ με θερμόμετρο. Με το άνοιγμα του διακόπτη κομπλάρει ο κομπρέσορας και γυρίζει ο ανεμιστήρας του κοντένσερ. Η θερμοκρασία από 20-22 (περιβάλλοντος) κατεβαίνει γρήγορα στους 12 μέσα σε 20 ''-30 '' και μετά η ροή ψυχρού αέρα διακόπτεται και η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει προς τους 18. Αν δηλαδή δεν γινόταν αυτή η διακοπή υπάρχει έντονη και γρήγορη πτωτική τάση της θερμοκρασίας και μάλλον θα υπήρχε κανονική λειτουργία. Είναι όμως προφανές ότι δεν λειτουργεί σωστά. Και για την ακρίβεια φαίνεται ότι ο κομπρέσορας αρχικά πιέζει και υγροποιεί και παράγεται στη συνέχεια ψύξη αλλά μετά από ελάχιστο χρόνο η λειτουργία αυτή διακόπτεται. Κλείνοντας και ανοίγοντας πάλι το διακόπτη μετά από 1-2 λεπτά δεν παράγεται καθόλου ψυχρός αέρας αν και τίθεται σε λειτουργία ο κομπρέσορας. Προβαίνοντας όμως μετά από 10 λεπτά στην ίδια διαδικασία τότε επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο φαινόμενο που περιέγραψα πιο πάνω, δηλαδή πτώση θερμοκρασίας έως τους 12 βαθμούς περίπου και μετά διακοπή ροής ψυχρού αέρα. Επισκέφθηκα τον τεχνίτη που είχε συμπληρώσει το φρέον και που όπως μου είχε πει είχε βάλει και αμπούλα και μου είπε ότι βλέπει ίχνη (μάλλον από το φώσφορο απ' ό,τι καταλαβαίνω) στην κεντρική βίδα του κομπρέσορα και ίσως και στο κοντένσερ και βλέπει ανάγκη για αλλαγή στις τσιμούχες του κομπρέσορα και αλλαγή εξωτερικού κοντένσερ. Εξακολουθώ να διερευνώ το θέμα και κάθε γνώμη σας είναι ευπρόσδεκτη.
 8. Η επίλυση του προβλήματος των blend doors είναι πράγματι μια δύσκολη εργασία και σκέφτομαι να την αποτολμήσω αλλά φοβούμαι μήπως δεν τα καταφέρω στην αποσυναρμολόγηση-συναρμολόγηση. Εκείνο που με απασχολεί περισσότερο αυτή την ώρα είναι η δυσλειτουργία του aircondition που επί 19 χρόνια είχε κανονική λειτουργία. ούτε φαίνεται να έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα διαρροής και ότι η με την απλή συμπλήρωση το πρόβλημα δεν λύθηκε αν και φάνηκε προσωρινά να επιτυγχάνει χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 7 βαθμούς) που και τώρα μπορεί προσωρινά μόνο να το επιτύχει. Από την ανάγνωση πάντως διαφόρων σχετικών αναφορών και προβλημάτων διαπιστώνω ότι είναι ένα μάλλον σύνθετο σύστημα και μπορεί να ευθύνονται διάφορες αιτίες.
 9. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Κατ'αρχήν για το θέμα των blend doors έχω διαβάσει ότι πράγματι υπάρχει κυρίως πρόβλημα με τη ζέστη, ενώ φυσικά είναι πολύ άσχημη περίπτωση γιατί στη θέση του διακόπτη πάνω από το 1 εξέρχονται συνέχεια κομμάτια αφρολέξ. Έχω διαβάσει τον τρόπο για την επισκευή τους αλλά δεν είναι κάτι τόσο απλό αλλά πρέπει να το δρομολογήσω. Απογοητεύτηκα την προηγούμενη φορά που απλά συμπληρώθηκε μόνο φρέον χωρίς καμιά βελτίωση (μπορώ μάλιστα να σημειώσω ότι προηγουμένως πριν την επέμβαση στο σύστημα ότι υπολειτουργούσε αλλά με σταθερότητα) και είμαι στην αναζήτηση ειδικού τεχνικού.
 10. Εξακολουθεί το ίδιο πρόβλημα. Μικρή παροχή κρύου αέρα για λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή λειτουργίας και μετά αέρας θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Ο συμπλέκτης του κομπρέσορα πάντως ενεργοποιείται κανονικά και ο ανεμιστήρας του κοντένσερ λειτουργεί όση ώρα είναι ενεργοποιημένος ο διακόπτης λειτουργίας και ο κομπρέσορας. Υπάρχει μήπως ενδεχόμενο (παράλληλα με τυχόν άλλη βλάβη) το αφρολέξ που υπάρχει στα κλαπέτα ανάμιξης του αέρα (blend door) και το οποίο ήδη φεύγει σε κομμάτια να δημιουργεί ανάμιξη ψυχρού και ζεστού αέρα;
 11. Παρόμοια είναι τα προβλήματά μου από aircondition (όχι clima) σε golf IV (16V 1,4 μοντέλο 1999). Επειδή δεν απέδιδε σωστά πήγα σε κάποιον τεχνίτη που μου συνέστησε φίλος και συμπλήρωσε φρέον (ο τεχνίτης είπε ότι έλειπε περισσότερο από το μισό) και το θερμόμετρο δείχνει στην έξοδο του κεντρικού αεραγωγού της κονσόλας (με τον ανεμιστήρα στη 2η ταχύτητα) μέχρι και 9 βαθμούς, πράγμα που νομίζω ότι σημαίνει ότι μάλλον λειτουργεί σωστά, πλην όμως έχω την εντύπωση ότι δεν αποδίδει διαρκώς, σαν δηλαδή να "κόβει" αρκετές φορές και να μην παρέχει κρύο αέρα. Αν κλείσω το διακόπτη και ανοίξω πάλι μετά από λίγες στιγμές τότε μου φαίνεται ότι δίνει και πάλι κανονική παροχή κρύου αέρα, όχι όμως πάντα για αρκετή ώρα. Μήπως άραγε υπάρχει κάποιος θερμοστάτης (πχ θερμοστάτης ασφαλείας-αντιπαγωτικός), σένσορας ή βαλβίδα που πρέπει να ελεγχθεί;
 12. Συμπλήρωσα φρέον (ο τεχνίτης είπε ότι έλειπε περισσότερο από το μισό) και το θερμόμετρο δείχνει στην έξοδο του κεντρικού εξαερισμού της κονσόλας (με τον ανεμιστήρα στη 2η ταχύτητα) μέχρι και 9 βαθμούς πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί σωστά, πλην όμως έχω την εντύπωση ότι δεν αποδίδει διαρκώς, σαν δηλαδή να "κόβει" κάποιες φορές και να μην παρέχει κρύο αέρα. Αν κλείσω το διακόπτη και ανοίξω πάλι μετά από λίγες στιγμές τότε δίνει και πάλι κανονική παροχή κρύου αέρα. Μήπως άραγε υπάρχει κάποιο θέμα θερμοστάτη, αν υπάρχει κάποιος τέτοιος θερμοστάτης (πχ θερμοστάτης ασφαλείας-αντιπαγωτικός); Ο τεχνίτης που είπε βέβαια να το παρακολουθήσω για λίγο διάστημα και αν έχω πρόβλημα να ξαναπάω.
 13. Αυτό έχω προγραμματίσει να κάνω αρχικά (κυρίως έλεγχο φρέον) απλά αναρωτιέμαι μήπως είναι και κάτι άλλο σοβαρότερο καθώς και αν τχυόν ένα απλό πλύσιμο του ψυγείου του a/c λύνει άμεσα το πρόβλημα.
 14. Το τελευταίο δίμηνο διαπίστωσα ότι το a/c υποαποδίδει. Ο αέρας είναι ψυχρός αλλά όχι τόσο ώστε να νοιώθεις άνετα, με αποτέλεσμα η ζέστη να υπερισχύει μέσα στην καμπίνα. Παράλληλα ακούγεται ένας λεπτός (σχεδόν ανεπαίσθητος) ήχος σαν σφύριγμα που υπέθεσα αρχικά ότι είναι από τη μετάδοση, όμως διαπίστωσα ότι ναι μεν σταματάει όταν το όχημα δεν κινείται αλλά σταματάει και όταν δεν είναι σε λειτουργία το a/c άρα προφανώς σχετίζεται με τη λειτουργία του αλλά και την ταυτόχρονη κίνηση του οχήματος. Είναι άραγε μόνο θέμα φρέον (αναμενομένο βέβαια μετά από 19 χρόνια ζωής) ή υπάρχει και κάποιο άραγε ζήτημα με τη λειτουργία του κομπρέσορα ή και κάποιου ίσως ιμάντα μετάδοσης ή και του ψυγείου του a/c ή και κάτι άλλου;
 15. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Επειδή διάβασα αρκετά posts σχετικά με το θέμα σε διάφορα sites διαπιστώνω ότι μπορεί να ευθύνονται πολλά και διάφορα πράγματα. Ασφαλώς μια εκδοχή είναι να δοκιμάσω να λειτουργήσω το αυτοκίνητο με το άλλο κλειδί οπότε αν δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα, θα είναι ίσως η καλύτερη περίπτωση να φταίει μόνο το κύριο κλειδί.
×
×
 • Create New...