Jump to content

GEOfast

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

About GEOfast

  • Birthday 08/16/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.kellyandgeorge.wordpress.com

User Information

  • Gender
    Male

User Profile

  • Interests
    Snowboarding
    Basketball
    Motor-racing

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 5

GEOfast's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. NOPE Για οτιδηποτε και να βάλεις (αν δεν προυπάρχει το cd-changer) χρειάζεσε την καλωδίωση από το unit μέχρι εκεί. sorry...
  2. Ωραία, αλλα πώς θα είναι όλα αυτά? Καλώδια στο ντουλαπάκι? Τι να κάνουμε. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγορά για αυτά τα πράγματα οπότε δεν υπάρχει ούτε γνώση ούτε προσφορά, μονο μπέρδεματα. Από την άλλη όμως αποκτάς μεγαλύτερη ευχαρήστηση όταν φτιάξεις κάτι!!! ΥΓ: Μην μπεις στην διαδικασια του κόψε-ραψε. ¶ν δεν έχεις ήδη cd-changer χρειάζεσε και extra καλώδια που δεν ξέρω που και πως μπορεις να βρείς.
  3. Εντάξει, μη κλαίς!!!! Πηγαινε εκεί... http://www.tmtuning.com και μετα VW--> euro/oem --> golf 5 Εκεί στην δεύτερη σελίδα θα βρεις αυτά που ψάχνεις!!! Όποιος έχει τον τέμπέλη με το cd-changer έχει και επιλογές!!! Νομίζω ότι στέλνει Ελλάδα ένα τέτοιο ανταλλακτικό που έιναι ελαφρύ αν μη τι άλλο. Εμένα μου κάλει πολυ "ΚΛΙΚ" αλλά θέλω αλλαγή τεμπέλη έχω και το iPOD...άστο. Οπότε πάρ' το εσύ για να χαρώ εγώ.
  4. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ Αλλα είναι 2 οι τεμπέληδες. Απλώς το iPOD adaptor μπαίνει στην θήκη του cd-changer. Έχουμε λοιπόν, δύο τεμπέληδες στον ένα εκ των οποίων προσαρμόζονται ή cd-changer ή iPOD ή USB adaptor.
  5. Οπότε ας συνεχίσω και εγώ με βάση τον νέο κανόνα και ας απαντήσω αμέσως. ... και εγω θα προσπαθήσω... Μάλλον εδώ είναι το πρόβλημα. Εγώ εχω εγκαταστήσει την κεραία στο πίσω μέρος του ουρανού (καρχαριακι). Δεν ξέρω αν και εσύ έχεις αυτήν ή μίπως χρησιμοποιείς κάποια εσωτερική. Σε αυτήν που έχω εγώ υποτίθετε ότι εκτος από την κεραία του GPS, φυσικά, υπάρχει και η FM. Ο εκγαταστάτης μου είπε ότι συνέδεσε αυτήν αντι για αυτή που έχει το αυτοκίνητο από την μάνα του και είναι λέει ενσωματομένη στο πίσω παρμπριζ. Βέβαια, μου δόσαν και στο χέρι μια εξωτερική κεραία που επίσης υποτίθεται ότι προυπήρχε. Τελοσπαντων. Το ραδιοφωνο ακούγετε ΜΙΑ ΧΑΡΑ, απλώς όταν η λήψη είναι εκ των προτάιρων ΚΑΚΗ γίνετε χειρότερη. ΟΚ (όλοι έχουμε ένα προτώτυπο) Πολύ αισιόδοξα αυτά που λες. Καλή ιδέα η μετάφραση!!! Πάντως πρώτο βήμα είναι σίγουρα το rip, περιμένω νέα (και από εμένα τον ίδιο ίσως )
  6. Γειά χαρά... Δεν κανω quote sta quote γιατί χανετε η μπάλα. Λόγω τις καθυστέρησης τις απάντησης είχα χρόνο να βρώ τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου πριν μου τις δώσεις εσυ. Έστω και έτσι όμως χαίρομαι που υπήρξε κάποιος να απαντήσει και να "επιβεβαιώσει" και τα δικά μου συμπεράσματα. Ευχαρηστώ!!! Τώρα έχω μείνει με δυο καινουργια ερωτήματα ερωτήματα/projects. 1. (ευκολο???) Tι γινετε με το TMC tuner??? Όταν μπαίνει σε navigation mode υποτίθετε οτι το ένα fm tuner (από τα δύο) κανει λήψη TMC info (δηλαδή τίποτα στην Ελληνική περίπτωση μας). Έχω παρατηρήσει μια μείωση τις ποιότητας λήψης των FM όταν συμβαίνει αυτό. Όσο καλύτερη είναι βέβαια η λήψη τόσο δυσκολότερο να καταλάβεις την διαφορά αλλά όταν η λήψη δεν είναι τέλεια τότε το καταλαβαίνεις ασθητά. Το ίδιο θέμα υπάρχει και στο αυτοκίνητο φίλου μου με πανομοιότυπη εγκατάσταση. Υπάρχει λυση? Δοκίμασα στις ρυθμίσεις κάπου που μπορείς να επιλέξεις σαν 2nd FM tuner -->TMC η Sound, αλλα τίποτα δεν βελτιώθηκε!!! Μίπως είναι θέμα σύνδεσης (hardware) 2. (δύσκολο!!!) Υπάρχει καμια πληροφορια για το πως μπορουμε να κανουμε manualy upgrade το DVD της Telatlas? Μπορούμε με κάπου τρόπο να φτιαξουμε DVD που να περιέχει data και άλλων περιοχών από άλλες εφαρμογες και με άλλα format. Χερω πχ. οτι υπάρχουν toolakia που μετατρεπουν χάρτες MS για Garmin και τέτοια. Εδώ μιπως κανείς έχει κάνει τιποτα. Φαντάζομε οτι υπάρχουν πολλές δυσκολίες αλλα λίγο λίγο κατι μπορει να γινει. Για αρχή εχει αντιγράψει κανείς το DVD. Αυτό είναι σίγουρα το πρώτο βήμα. Να μπορέσουμε να γράψουμε ενα DVD που να πάιζει και μετά θα δουμε και για τις μετατροπές / εισαγωγές... Η Teleatlas μου απάντησε επισήμως ότι το νεο update που βγαίνει αυτό τον μήνα δεν θα έχει τίποτα καινούργιο ώς προς την Ελλάδα!!! Αυτά προς το παρόν. Αν είναι καλύτερα να μεταφέρουμε αυτή τη συζήτησε σε άλλο θεμα, παρακαλώ πείτε μου πού. Είναι καλύτερα όντως να διατηρούμε όσο γίνετε μαζεμένη την πληροφορία. Συγνώμη που συνεχώς "συνεισφέρω" ερωτήσεις αλλα το κάνω με την έννοια τις έναρξης διαλόγου. Είμαι έτοιμος και για απαντήσεις για οποιο πιθανό θέμα γνωρίζω. Λίγο ο καθένας θα βγάλουμε άκρη!!! PS: To manual για το MFD το έχω σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf) για όποιον ενδιαφέρετε, αλλά υπάρχει και σε hardcopy στο e-bay με 10 ευρω!!!
  7. Γειά χαρά, Το part-No του τεμπέλη σίγουρα δεν μπορω να στο πω τώρα αλλα μπορώ να το ψάξω (χωρις να υπόσχομαι αποτέλεσμα). Ο τεμπέλης ήταν εγκατεστημένος στο αυτοκίνητο από την μάνα του. Το συμπέρασμα μου πάντως ότι υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη τεμπέλη είναι έγγυρο. Ελπίζω να μπορέσω να σε βοηθήσω με το part-No. Όσο για το κόστος έχω τα παρακάτω σχόλια 1. Ένα kit-ακι DENSION Ice>link plus για VW κοστίζει στο e-bay και σε διάφορα e-shops (κυρίως Γερμανια) 200 ευρώ (retail-packaging). Τόσο θυμάμε οτι ήταν η καλύτερη τιμή που είχα βρει, ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. Γιατί μπορεί να σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσεις την απόληξη με το καλώδιο, οπότε υπολόγισε μια μείωση 20-30 ευρω. 2. Η τοποθέτηση είναι απλή (ανάλογα και με το unit που εχεις) και αν είσαι διατεθιμένος νομίζω ότι μπορείς να την κάνεις και μόνος σου (θα πρέπει όμως να κάνεις αρκετό "ξηλωμα") 3. Στην δική μου περίπτωση, μου το εγκατέστησε αυτός που μου το πούλησε, ενώ πριν είχαμε συμφωνήσει και μια γενική τιμή καθώς μαζί με αυτό εγκατέστησα και το bluetοoth που είναι πιο πολύπλοκο. Οπότε δεν μπορω να σου πω μια τιμή που είναι απολύτως ακριβής. Χονδρικα όμως το iPOD στοιχησε 200 ευρω μαζί με την εγκατασταση, αλλά ουσιαστικα πήρα bulk συσκευασία καθώς εκτός απο τα εξαρτήματα που εγκατασταθηκαν δεν πήρα τίποτα. Ουτε manual (το βρισκεις ευκολα) ουτε συσκευασια ουτε τίποτα. τα υλικα πάντως ήταν καινουργια και εγκατασταθηκαν ενόποιον μου. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το συστήνω ανεπιφυλακτα. 4. Έκανα την αγορά και την εγκατάσταση, σε κάποια παιδία που βρήκα στο internet ως αποκλειστικούς αντιπροσώπους της DENSION στην Ελλάδα. Δεν θέλω να κανω διαφημιση (έχω κάνει αρκετη). Το μόνο που λέω είναι ότι ειναι αν μη τι άλλο συνεννοησιμοι, σχετικά έμπειροι σε εγκαταστάσεις iPOD, και σε καλή τιμή. http://www.digitalhellas.gr Sorry που γράφω τόσα πολλά αλλά δεν θέλω να πάρω κανένα στο λαίμο μου επείδη παρεξήγησε αυτά που λέω.
  8. Εδώ είμαι και εγώ. Πρώτα απ' όλα καλορίζικα όλα τα συστηματάκια που έχουμε εγκαταστήσει. Χαίρομαι πολύ να βλέπω ολοκληρωμένες λύσεις και πρότασεις σε διάφορα θέματα. Να υπάρχουν επιλογές και ιδέες. Να λοιπόν και η δική μου. Όπως είπα και παλιότερα εγώ επέλεξα ένα kit της PARROT (CK-3000 Evolution), γιατί ήθελα να κρατήσω το original unit MFD2. Δουλέυει ΑΡΙΣΤΑ!!! Το τέλειο θα ήταν να περναέι το μικρόφωνο στην πλαφονιερα πάνω από το μπαμπριζ άλλα αυτό θέλει ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ μανουβρα για να γινει καλή δουλεία. Έτσι εγω "έβγαλα" το μικροφωνάκι στο πίσο μέρος τησ κονσόλας, πίσω από το τασάκι. Στο σημείο αυτό μπορείσ να το βγάλεις ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ και να το κολήσεις σε οποιοδίποτε σημείο. Είναι πολύ διακριτικο και δεν χτυπάει ασχημα αλλα, αν θες, το βάζεις και τοσο πίσω που να μην φάινετε καθόλου. Το πρόβλημα είναι με το μικρό χειρηστήριο που έχουν όλες αυτά το kitακια. Εγώ για λόγους ευκολίας και επείδη δεν θέλω "ουτε να το βλέπω" το κόλησα και αυτό εκεί πίσω. (βλ. photos). Σκέφτομαι όμος να το εξαφανίσω τελείως. Μετά την αρχική ρύθμιση του και την ηχογράφιση των φωνητικών λειτουργιών δεν είναι και πολύ απαραίτητο να είναι προσβάσιμο. Οπότε σκεφτομε να το κρύψω τελείως. Είμαι γενικός πολύ ευχαρηστημένος. Η λειτουργία του είναι κλασσική. Όταν υπάρχει εισερχόμενη κλίση κανει "mute" ότι παίζει και ακούς από τα μεγάφωνα. Έχει "ΠΛΗΡΗ" φωνητικό έλεγχο και δεν χρειάζετε να ακουμπίσεις ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Παίζει και με το iPOD (mute και pause). Όσο για τιμες, το ΠΛΑΙΣΙΟ είχε την καλύτερη (129 euro) και μάλιστα σε σύγκριση με e-shops και e-bay. Εντυπωσιακό! Υπάρχει και αυτό το Πορτογαλικό, αλλά τελικα έρχετε όριακα φτηνότερο όποτε δεν πιστε΄θω οτι αξίζει να μπει κανείς στον κόπο. Για εγκατάσταση χρειάζετ λίγο ψάξιμο. Το ΠΛΑΙΣΟ υποτίθετε προσφέρει μια έκπτωση στην εγκατάσταση σε ένα δίκτυο καταστημάτων αλλα έχετε υπόψιν ότι χρειάζετε και κάποια έξτρα καλωδίωση για VW. Αυτά... ελπίζω να βοήθησα λίγο όσους ακόμα ψάχνουν, αν δεν τους μπέρδεψα χειρότερα!!!
  9. Γεια χαρά. Επανέρχομε στο θέμα με την ευκαιρία της εγκατάστασης του δικού μου iPOD στο αυτοκίνητο μου. Νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι ιδανική περίπτωση εγκατάστασης είναι αυτή με το εργοστασιακό κιτ που μπαίνει στην θέση του cd-changer στο εργοστασικό υποβραχιόνιο!!! Τί γίνετε όμως αν έχεις εργοστασιακό υποβραχιόνιο αλλά δεν είναι αυτό που πέρνει το cd-changer??? Εγώ προσωπικά επέλεξα την λύση που βλέπετε στις παρακάτω photo. Ένα DENSION icelink plus, μέσα στον τεμπέλη (το καλώδιο περνάει κάτω από την κεντρική κονσόλα και φτάνει "ίσα-ίσα") με τη βάση του βιδωμένη στο πλαινό τοίχωμα του τεμπέλη. Έτσι το iPOD καρφώνεται ΣΤΑΘΕΡΑ και με το ένα χέρι. Από λειτουργικής απόψης... ΑΡΙΣΤΟ , αλλά αν "έπαιζαν" και τα ID3 tags θα έλεγα ΤΕΛΕΙΟ . Δυστυχώς αυτό είναι πρόβλημα του MFD2 και όχι του iPOD kit . ¶να πότε διορθωθεί θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξει. Ελπίζω να βοήθησα λίγο όσους ενδιαφέρονται. Έχω βγάλει πολλές photo του τεμπέλη με και χωρίς το iPOD, για να φαίνετε καθαρά το πώς είναι και ότι διαφέρει από το άλλο μοντέλο που πέρνει τον εργοστασιακό adaptora (που είναι και αυτος DENSION και έχει ακριβώς την ίδια λειτουργίκότητα). Τωρα γιατί VW βγάζει δύο μοντελα τεμπέλη για το ίδιο αυτοκίνητο... ??? PHOTOS... Ο τεμπέλης ------------------------------------------- και από πάνω το δεύτερο θηκάκι που φαίνετε είναι το pass της ΑΤΤΙΚΗΣ Η βάση του DENSION ------------------------------------------- To iPOD ------------------------------------------- Όπως φαίνετε ο iPOD έχει μία κλίση για να έιναι πιο ορατή η όθόνη του αό τον οδηγό. Αυτό όμως ρυθμίζετε έυκολα ανα πάσα στιγμή καθώς υπάρχει δυνατότητα σχετικής ρύθμισης. Σε κάθε περίπτωση η βάση πρέπει να βιδωθέι όσο γίνετε πιο χαμηλά έτσι ώστε το iPOD να χωράει χωρίσ να βρίσκει στο καπάκι του τεμπέλη σε όποια κλίση/θέση και να βρίσκετε!!! Το display του MFD2 ------------------------------------------- Αυτά προς το παρόν. Όσων αφορά το Βluetooth για ανοικτή ακρόαση θα post-αρω photos στο αντίστοιχο θέμα.
  10. ΝΑΙ οντως. Το δυστυχημα ομως είναι ότι κανένας adaptor και ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΤ δεν θα δείξει ποτε τα ID3 tags απο το iPOD γιατί τα Blaupunkt OEM συστήματα απλά δεν υποστηρίζουν CD-text που είναι απαραίτητο για τι δουλεία αυτή. Όμως το Dension όπως και άλλα κιτακια το υποστηρίζουν όποτε αν το πάρεις ξέρεις ότι αν κάποτε η πηγή σου γίνει upgrade η την αλλάξεις με μια άλλη (ή αλλαξεις αυτοκίνητο) τότε θα τα δεις. Αισιόδοξο εεε??? Επίσης υπάρχει πάντα η λύση το iPOD να είναι οπτικά πορσβάσιμο (δίπλα στην πηγη) όποτε βλέπεις κατευθείαν από εκει. Τέλος όντος υποστηρίζει τις πρώτες 5 playlist αλλά οχι μόνο 99 τραγουδια. Απλώς αν υπάρχουν πάνω απο 99 κόβει το πρώτο digit. είναι δυσχρηστο αλλα τα τραγουδια τα βλέπει και τα παίζει!!! ...και υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να το χειρίζεσε κατευθείαν από το iPOD όσο ειναι συνδεδεμενο. PS: all the above come from personal experience. Νομίζω ότι αξίζει τα λεφτα αρκεί να ξέρις τι πέρνεις και να ξέρεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Τα ID3 tags για παράδειγμα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλα δεν λύνετα (ακόμα)!!!
  11. Sorry που πεταγομε, αλλα μάλλον σας ενδιαφέρει. Υπαρχουν σε ΒΤ και τα μοντελακια τις PARROT. www.parrot.biz Εγώ έχω το CK3000 και ειμαι πολυ ευχαρηστημενος. Σιγουρα θα τα έχετε δει, μιας και είναι πολυ δημοφιλη, απλώς τα αναφέρω γιατί έχω προσωπική γνώμη από τη χρήση τους και είναι ΚΑΛΗ.
  12. SCORPIO είσαι ο άνθρωπος μου. ΟΚ good to know ολη η πληροφορια που έδωσες. Μερικοι από αυτούς έχουν ξεφύγει. Εγω μένω σε αυτή την θηκούλα που φάινετε μεσα στο ντουλαπάκι!!!! Τι αυτοκίνητο είναι? Αυτή την θέση την έχει και το δικό μας αλλά μπαίνει εκει μέσα το ίδο adaptoraki το OEM VW που μπαίνει και στο τεμπέλη????? Αν ναι τοτε "εληξε το θεματακι μου". Αλλα αλλιώς θα προτιμούσα να αποφύγω μια ιδιοκατασκευή/πατέντα στήριξης στο ντουλαπακι. Σε κάθε περίπτωση τέτοια post όπως το δικο σου δίνουν υλικό για σκέψη και δουλειά!!!
  13. Ναι, όντως γίνεται και μάλλον είναι και πιο εύκολο (λιγοτερη ξε-συναρμολόγιση). Για τα δικα μου γούστα όμως η λύση αυτή εχει 2 μειονεκτήματα. Πρώτον και σημαντικότερο δεν έχεις εύκολη πρόσβαση στο iPOD και δεύτερον δεν ξέρω πώς μπορείς να το βάλεις εκεί και να έχει βάση σταθερή που απλώς θα το πατάς μεσα και θα μπαίνει (χωρίς να ψάχνεις καλώδια και να μετακινείς πράγματα). Μίπως ξέρει ο "Scorpio" (αλήθεια Scorpio εσύ έχεις DENSION IceLink η κάποιο άλλο adaptor); Πάντως από ότι εχω διαβάσει (και εχω ψάξει αρκετα) η εταιρία που βγάζει το ΟΕΜ adaptor της VW είναι η DENSION. Έχει υπάρξει συνεργασία. Άρα συμπαιρένω οτι από πλευράς functionality και ποιότητας θα είναι εξίσου καλό. Άλλωστε όλοι φαίνονται απολύτως ευχαρηστημένοι με τα DENSION. Σύντομα ελπίζω και εγώ... εκτος αν μου αλλάξει κανένας από σας την γνώμη όσο είναι καιρός. Υποστηρίζει και ID3 tags μέσω CD-text, αν ποτέ το υποστηρίξει και το MFD2...
  14. Νo worries. Ευχαρηστώ και για το καλωσόρισμα. Αυτό που λες για τον κατάλληλο άνθρωπο το υποψιαζόμουν και από πριν και τώρα το επιβεβαιώνω και στην πράξη. Νομίζω ότι έχω κανει την αρχή και σιγουρα στο μέλλον θα χρειαστώ την βοήθεια και τις "άκρες" σου/σας. Πίσω στο θέμα μας τώρα. Επειδή αν κατάλαβα καλά το να βάλω τοn ΟΕΜ adaptor τις VW στο "δικό μου τεμπέλη" είναι αρκετά μεγάλη μανούβρα, (περιμένω διευκρίνηση απο LIQUIDGTI) προσανατολίζομαι σε ένα DENSION ICE link PLUS. Καθαρή λύση και δοκιμασμένη ΔΙΕΘΝΩΣ. Σκάφτομε μάλιστα την βασούλα να την "κολλησω μέσα στον τεμπέλη μου. Έτσι ουτε το iPOD θα φαίνεται, ουτε hardwarε-ικη ζημιά θα κάνω στο αυτοκίνητο και θα μπαίνει και το iPOD ευκολα, γρηγορα,ανετα, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ και ΚΑΘΑΡΑ (το ντουλαπακι του συνοδηγου δεν το φτάνω- ειμαι κοντος ). Και αμα λάχει θα ανοίγω και το καπάκι να ρίχνο μια ματια!!! Αντι δηλαδή να παρω την ομολογουμενος πιο ΚΑΘΑΡΗ βαση τις VW θα φτιάξω μια παρομια με την ICE-link Μου πέρασε απο το μυαλο να βγάλω το iPOD και στο σημείο που είναι οι ποτηροθήκες (ευτυχώς υπάρχει συρόμενο πορτακι) αλλα έτσι θα αχρήστευα τις θήκες και μου φαίνονται χρησιμες. Αλλωστε με το cruise-control ενεργοποιημένο και χωρίς καφε σε πέρνει εύκολα ο ύπνος. Ετσι δεν ειναι "LOUZ"??? COMMENTS???
  15. Γεια χαρά σε όλους. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος και φαντάζομαι ότι αν κάνω θα με διορθώσετε αλλά δεν υπάρχει ενα θέμα για ανταλλαγή γνώσης σχετικά με πλοήγηση και πιο συγκεκριμένα με το navigator MFD2 τις VW / Blaupunkt. Οσοι πιστοί λοιπόν, "ΡΙΧΤΕ ΤΑ". και για να ανοιξω και κανα δυο θεματακια, εχω τις εξείς ερωτήσεις. 1. Πως γίνετε να δόσεις ονόματα στους σταθμούς που αποθηκεύεις και να μην πέρνουν αυτόματα τα ηλίθια ονόματα από το RDS. 2. Γίνεται στο χάρτη να βλέπεις τα ονόματα των δρόμων (πάνω στο χάρτη)? 3. Έχει κανείς άκρη για αγορά του επίσημου manual (υπάρχει στα Ελληνικά)? Αυτά προς το παρόν.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.